![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Adeseori oamenii ii vad pe ceilalti, dar nu se vad/constientizeaza pe sine. Sau ii vad pe ceilalti prin prisma filtrelor/sabloanelor/etichetelor proprii. Insa din pacate marea majoritate a timpului/interactiunilor cu cei din jur oamenii sint pe "pilot automat" (gesturi pe care nici nu constientizam ca le facem, nici nu ne-ar da prin cap ca ar putea fi percepute de catre ceilalti altfel decat le percepem noi / sau poate ca uneori nici noi nu le mai stim intelesul originar... , pt ca sint moduri f bine exersate, obisnuinte ale noastre, facute automat, la orb) si nu constientizam ce facem/ce nu facem/consecinte/implicatii, etc. Atat de des ranim pe cei din jur asa! Ca niste orbi. Intradevar Dumnezeu (prin rugaciunea duhovnicului) poate lumina intelegerea, iar duhovnicul sa ghideze, dar doar a celui care o cauta si care este atent la sine si dornic de intelegere. Este Harul Lui ce transfigureaza mintea omului si ii da intelegerea corecta.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 22.04.2013 at 20:16:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Uneori acest "noi" funcționează ca un slogan. Nu e nici priceput, nici practicat. E numai aplicat la repezeală, de dragul modului cum sună, mai întâi.
Fapt e că sunt, mereu, două feluri de "noi": "noi" al meu și "noi" al tău. Fiecare cu "noi"-ul lui... Or, vindecarea de această încă mai periculoasă nebunie, este Hristos. Nu suntem "noi", cu-adevărat, decât în El și prin El. Orice alt fel de "noi" e tot al "eu"-lui. Al eului meu, al eului tău... Dar noi zicem pas când Domnul zice "Noi". Nu "Noi", ci "noi", răspunde când soțul, când soția. Acest nenorocit "noi" al meu, al tău, al orișicui... |
|
|||
|
|||
![]()
Adica nu este doar un slogan, ci este "noi-ul" umanitatii noastre cazute
|
|||
|
|||
![]() Citat:
sunt toate șansele ca nu doar în secoli, cum frumos postă Pelerinul, să rămânem uniți, ci încă mult mai mult. Practic, în vecii vecilor. Umanitatea mea căzută își dă mâna cu umanitatea căzută a celuilalt, iar Hristos consfințește acest gest ascensional așezîndu-l ca pe un luminător în cerul nou al veșniciei. E doar un semn văzut, acela din mormânt, ce bate secolii prin Cluj... |
|