![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Ortotocsii sarbatoresc de aproape 2000 de ani moartea si inormantarea Preasfintei Nascatoare de Dumnezeu, inmormantare la care au participat printre altii si cei 12 apostoli, si deasemenea se cinsteste icoana Adormirii de aproape 2000 de ani. Catolicii, dupa ce au sarbatorit si ei peste 1700 de ani acelasi lucru acum vin si spun ca de fapt Sfanta Maria nu a murit, pentru ca de fapt nu avea cum sa moara fiind imaculata conceptie ci a fost ridicata la cer. O alta schimbare de 180 de grade din teologia catolica. Iar dogma imaculatei a fost determinata de aparitiile de la Lourdes pe care le-a avut o copila. Apostolul Pavel a spus clar: "Dar chiar daca noi insine sau un inger din cer ar veni sa va propovaduiasca o Evanghelie, deosebita de aceea pe care v-am propovaduit-o noi, sa fie anatema!" Galateni 1:8.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Cuvantul dvs. poate sa fie si interesant, dar n-are nicio legatura cu ce am scris eu in mesaj. Intrebare 1: Vi se pare ca Parintele Arsenie Boca, din care am citat, a spus mai putin frumos, mai putin intelept, mai putin ORTODOX care este deosebirea dintre pacea oamenilor si Pacea lui Dumnezeu? Intrebare 2: Unde e pacatul ereziei in mesajul la care va referiti? Intrebare 3: Unde am incurajat „pacea omeneasca”, „religia omeneasca”? Intrebare 4: Unde e atitudinea „ecumenista” din mesajul meu? Daca sunteti o persoana responsabila si va asumati cuvantul exprimat pe forum, corect ar fi sa spuneti: Cu ce v-a deranjat cuvantul Parintelui Arsenie Boca, din care am citat? Citatul (Din invataturile Parintelui Arsenie Boca, Rostul incercarilor, Editura Credinta Stramoseasca, 2008, pag. 205-206) Idei principale: 1. Dumnezeu L-a trimis in lume pe Fiul Sau ca sa pacifice oamenii 2. Pacea pe pământ e condiționată de mărirea care I se dă sau I se refuză lui Dumnezeu 3. „Dumnezeu a dat multe lucruri oamenilor, dar trei lucruri nu le-a dat in intregime. Acestea sunt: Viata, Adevarul si Pacea.” 4. Oamenii „cu de la ei putere, nu-si pot asigura nici Viata, nici Adevarul, nici Pacea” 5. Cand oamenii „sunt pe pace cu Dumnezeu” au si Viata si Adevarul si Pacea „fiindca Dumnezeu este Adevarul, Viata si Pacea”. 6. „Iata cuvinte de temelie pentru pace. Pe alta temelie decat Hristos, nu ramane nimic statornic in lume.” Deci: unde ar fi erezia, ecumensimul, ratacirea? Ce e rau/grav/gandire ecumenista/erezie/ratacire in indemnul de a fi „desavarsiti” asa cum ne cere Mantuitorul Hristos Insusi: <<Drept aceea, fiți voi desăvârșiți, precum Tatăl vostru Cel ceresc desăvârșit este!>> (Matei 5, 48) Referitor la subiectul topicului pe care ne aflam, n-ar fi mai bine si mai ziditor sa mai citim de (n+1) ori cuvantul Parintelui Nicolae Steinhardt din articolul: „Două evlavii ce nu se cuvine a fi părăsite: cinstirea crucii si a Maicii Domnului” http://nicolaesteinhardt.wordpress.c...goste-materna/ Discutiile fara sfarsit, sterile si lipsite de iubire de Dumnezeu si de aproapele nu-i fac nici pe ortodocsi mai ortodocsi (sau mai școliți) si nici pe cei de alte credinte/confesiuni nu-i apropie de ortodoxie. Singura cale de a-i atrage pe oameni la ortodoxie (sau la crestinism, in general)este exemplul nostru personal. Daca viata noastra a ortodocsilor ar fi cu adevarat „viata crestineasca” multi s-ar converti. Cuvantul Sfantului Ioan Gura de Aur este actual: <Iata motivul pentru care Dumnezeiescul Gura de Aur spunea:”Daca noi am fi cu adevarat crestini, idolatrii ar fi venit la Hristos”. De aceea, noi zadarnicim lucrarea Bisericii prin aceea ca nu mergem pe calea lui Hristos si ducem razboi impotriva ei. >> (Sfantul Nectarie din Eghina, Despre pocainta si spovedanie, (pag.69), Traducere Francisc Stefan Voronca, Editura Egumenita, Galati 2004, Carte tiparita cu binecuvantarea Prea Sfintitului Parinte Galaction, Episcopul Alexandriei si Teleormanului.) Last edited by Nastya; 08.05.2013 at 09:39:59. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Asa este, dar e vorba de pacea in adevar, doar in legatura cu Dumnezeu. "34. Nu socotiți că am venit să aduc pace pe pământ; n-am venit să aduc pace, ci sabie." Adica cei ce nu vor accepta adevarul ii vor prigoni pe cei crestini, fiind sub influenta ingerilor cazuti. Chiar Iisus a fost prigonit. Citat:
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Slujba de Adormirea Maicii Domnului intrerupta de DNA | Laura19 | Stiri, actualitati, anunturi | 51 | 21.08.2012 16:03:50 |
Adormirea Maicii Domnului | dan73 | Generalitati | 3 | 05.07.2012 16:22:32 |
Adormirea Maicii Domnului | partenie | Diverse Sarbatori | 20 | 15.08.2009 21:19:08 |
Adormirea Maicii Domnului | Laurentiu | Diverse Sarbatori | 1 | 15.08.2008 20:25:15 |
adormirea maicii domnului | Pupi | Generalitati | 1 | 12.08.2008 13:13:16 |
|