![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Ma tem ca nu am inteles,intrebarea dvs este putin generala si mi-as dori daca se poate sa o construiti un pic mai explicita: ce anume intelegeti prin "mitul haiducului" in zilele noastre? Daca va referiti la aceste marunte "furtisaguri",cum ar fi cel al softului,al faptului ca unii oameni aleg sa faca un xerox sau sa scaneze o carte decat sa o cumpere sau la alte astfel de exemple,cred ca raspunsul este destul de firesc: in fiecare dintre noi exista un supravietuitor.Etic sau ne-etic,acesti oameni asta aleg sa faca: sa activeze rolul supravietuitorului din ei.Ce face diferenta,probabil,intre ei si persoanele antisociale,adevaratii infractori,este frecventa,gravitatea,impactul social al acestor actiuni. Una este un psihopat antisocial angrenat intr-o retea mafiota si alta un parlit de roman care isi downloadeaza si el un Windows,mai ales ca multi habar nu au ca asta este o infractiune,ci o considera chiar o normalitate.Da,infractiuni poate ca se cheama amandoua,insa este nevoie sa ne pastram un simt al echilibrului cand evaluam astfel de fapte,altfel exista riscul ca propriul nostru discernamant sa fie afectat,daca nu reusim sa facem deosebirea intre ele. Sau,poate ca intrebarea dvs facea referire la altceva...