Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.05.2013, 17:42:11
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Cum se partitioneaza corect si cum se instaleaza Ubuntu Linux in dual boot cu Windows XP – tutorial video

http://videotutorial.ro/tag/cum-se-face-dual-boot/

Cum se instaleaza si cum se elimina Ubuntu Linux dintr-un dual boot cu Windows – tutorial video

Cum reparam dual boot-ul daca am instalat Windows XP dupa Windows 7 – tutorial video:

http://videotutorial.ro/cum-reparam-...utorial-video/
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 17:46:45
calinit calinit is offline
Member

Data înregistrării: 07.05.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-PC-ul poate functiona si cu mai multe sisteme de operare instalate pe acelasi hard,in dual boot -2- pe doua partitii diferite...de ex ubuntu si win xp,win 7 si xp,sau chiar win xp,7 si ubuntu in acelasi timp; numai ca atunci cand deschizi pc-ul iti alegi in care sa intri ,nu functioneaza toate in acelasi timp...
-sau se pot instala mai multe sisteme de operare (windows,linux,mac os) si in masina virtuala:virtual box si pot functiona in acelasi timp (dar doar in masina virtuala)
-pai si linuxul are ferestre si pe ubuntu aproape ca nu scrii cod deloc,se poate folosi si terminalul,linia de comanda cu comenzi dar si numai interfata grafica:
http://ro.linux-discovery.wikia.com/...e_Ubuntu_10.04
-exista si la linux suport pe bani dar sistemul propriuzis e gratis,ubuntu clar e gratuit ,chiar a aparut o noua versiune 13:http://www.ubuntu.com/download/desktop
-ar trebui si marile companii adobe,microsoft sa ofere soft daca nu gratis cel putin mai ieftin ca daca nu automat se recurge la piraterie
Hristos a înviat!

Mulțumesc din suflet. Tocmai mă pregăteam să-i răspund.

La "Generalități" s-ar putea înființa un topic pentru cei ce NU vor să fure software. Ubuntu, Linux Mint, Fedora nu contează (acestea sunt cele mai accesibile pentru începători).

Last edited by calinit; 09.05.2013 at 17:55:40.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 19:07:38
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

@calinit: mă bucur că până la urmă ai înțeles (sper) cele scrise mine.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 19:16:13
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de calinit Vezi mesajul
Hristos a înviat!

Mulțumesc din suflet. Tocmai mă pregăteam să-i răspund.

La "Generalități" s-ar putea înființa un topic pentru cei ce NU vor să fure software. Ubuntu, Linux Mint, Fedora nu contează (acestea sunt cele mai accesibile pentru începători).
-tu nu ai citit ce s-a scris pana acum,vrem nu vrem cei care lucram la firme sau la un nivel profesionist trebuie sa folosim softurile de la adobe,microsoft ...si nu avem bani sa dam pe ele
-nu stiu cati ani ai tu dar pt un simplu utilizator de linux care se uita la niste filme,navigheaza pe net ...e usor sa-i acuzi pe ceilalti ca folosesc softuri piratate,dar daca ti-ar trebui si tie sa zicem pachetul de la adobe care costa 150 de milioane ce ai face?
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 19:18:55
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Lasand laoparte lucrusoarele minore cu care un fost utilizator Windows se poate obisnui, cum ar fi asezarea in partea stanga a butonului de inchidere a ferestrelor, sau asezarea pe bara desktop-ului a meniului programelor deschise, iata ce face ca Ubuntu sa dispara instant din hard-drive:
1. Compatibilitatea intre Windows si Ubuntu este ca si inexistenta.

1.1. De exemplu, se spune ca Open Office sau Libre Office sunt suite de aplicatii care sunt compatibile cu Word-ul, Powerpoint-ul, Excel-ul si celelalte programe din Microsoft Office. Adevarul este ca aceasta compatibilitate este cruciala din moment ce toate scolile au Windows, la fel ca si partenerii de afaceri sau alte persoane care urmeaza sa primeasca ori sa ne trimita documentele respective.

Realitatea face ca singura compatibilitate intre Microsoft Office si Libre Office sa se rezume la documentele care cuprind doar texte simple, fara casete de text, imagini, grafice, si alte lucrari stratifiate. In caz contrar, risti ca atunci cand deschizi un document creat in Word de ex., sa vezi o serie de randuri de scris departate unele de altele si imaginile aruncate pe hartie ca si cu lopata.. o harababura totala si indescifrabila. Sau daca ai un fisier creat in LibreOffice Calc si il trimiti sefului ce are Excel se va enerva la culme pentru ca formulele din LibreOffice nu sunt compatibile cu Excel si va ramane doar cu scrisul fara sa stie care de unde vine.

1.2. Majoritatea programelor care se gasesc pe Windows nu sunt compatibile cu Ubuntu, mai pe intelesul oricui, nu poti sa rulezi ceva .exe pe Ubuntu pentru ca nu recunoaste aceasta extensie. Exista un program numit Wine care te ajuta sa instalezi programe de Windows pe Ubuntu dar iti nenoroceste sistemul si mai bine te lipsesti, cu alte cuvinte operatiunile pe care le desfasoara in fundal pentru a putea rula un program de Windows sunt extrem de complexe. Nici nu merge la orice program.

Programe foarte cunoscute care nu se pot instala pe Ubuntu: Yahoo Messenger, Winamp sau AIMP, BSPlayer, Photoscape, Notepad++, cCleaner si lista continua..
evident, exista alternative dar pentru cineva care a fost invatat cu ele nu o sa ii prea convina alternativele dat fiind faptul ca sunt total diferite de ceea cu care era obisnuit, adica nu este alternativa gen Winamp-AIMP ci mai degraba Winamp-Windows Media Player.

De asemenea, un lucru foarte important este ca nu veti putea instala driverele la imprimanta, camera foto, telefon etc. Majoritatea producatorilor nu dau CD de instalare pentru Ubuntu (Linux), astfel se face ca nu veti putea transfera pozele de pe camera foto in calculator, sau nu veti putea conecta telefonul la calculator.. de ex. nu exista niciun Nokia PC Suite pentru Ubuntu. Sunt anumite drivere inglobate in Ubuntu dar nu se compara cu functionalitatile driverelor originale.
2. Nu te poti conecta la internet prin RDS in parametrii normali.

Cei de la RDS nu furnizeaza suport pentru utilizatorii de Linux, daca ai o problema cu reteaua de internet nu pot sa te ajute decat daca ai Windows. Cei care se conecteaza la RDS prin dial-up (PPPOE) sunt indemnati sa foloseasca o ocolitura ciudata in Terminal setand conexiunea prin “pppoeconf”, lucru care va da peste cap Network Manager-ul. Modul corect este de a da click dreapta pe iconul de retea -> edit connections -> in tabul DSL adaugi o noua conexiune completand doar Username si Password, iar la Service lasi liber.

Dar chiar si asa, vei avea acces la internet cu Mozilla Firefox, Messenger si orice altceva, dar inafara de Software Center. Acest Software Center este un fel de Control Panel in care sunt prezentate toate aplicatiile pe care le poti instala din surse sigure.. e ca un fel de site. Doar ca nu recunoaste conexiunea la internet cum trebuie si nu reusesti sa descarci si sa instalezi nimic de acolo, un lucru foarte enervant de altfel.
3. Descarca tot felul de update-uri ciudate in calculator

Update-urile nu sunt intotdeauna un lucru bun, se intampla deseori ca dupa un update sa nu mai functioneze ceva cum trebuie si sa antreneze o gramada de munca si timp pierdut. Dar nu ma refer la asta, ci la faptul ca veti vedea printre update-uri tot felul de chestii inutile cum ar fi suportul pentru literele chinezesti si nu stiu-mai-care si cate si mai cate chestii care nu fac decat sa ocupe spatiul degeaba. Poti sa alegi ce sa descarci si ce nu, dar este o lista de cateva sute de actualizari din care trebuie sa debifezi si hai sa fim seriosi, cine sta sa citeasca toate alea sa aleaga din ele.
4. Experienta la calculator, per total, este precara

Utilizand Ubuntu te marginalizezi de lume, de ce apare nou.. nu te poti juca alte jocuri inafara de unele gen Sudoku si Mario, nu ai acces la toate programele utile, nu poti sa descarci si sa instalezi orice program misto pe care il vezi, si mai presus de toate nici macar nu poti sa iti reglezi luminozitatea la ecran dupa bunul plac, dat fiind faptul ca driverele video lipsesc.
Cautand si eu sa ma documentez despre acest Ubuntu Linux,despre avantajele si dezavantajele sale,am dat si peste postarea de mai sus pe un anumit blog.
As fi interesata sa aflu cat de real este ceea ce s-a scris,in special frazele subliniate,dar mai ales legat de compatibilitatea Microsoft Office si Libre Office.Nu de alta,insa eu chiar am de trimis catre profesori lucrari,care este nevoie sa fie pastrate in forma lor fidela,initiala.De multe ori acestea contin grafice,diferite insertii de imagini etc.
Si,de curiozitate,as mai avea o intrebare,separat de postarea de mai sus:
daca o persoana utilizeaza Linux acasa si invata sa opereze doar cu el,cum poate face fata cerintelor din universitati sau locuri de munca in care ti se solicita sa cunosti sa operezi in Windows,Word,Excell etc.?Va multumesc!
Vechi 09.05.2013, 19:28:05
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
@calinit: mă bucur că până la urmă ai înțeles (sper) cele scrise mine.
mulțumesc.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 19:47:48
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
-tu nu ai citit ce s-a scris pana acum,vrem nu vrem cei care lucram la firme sau la un nivel profesionist trebuie sa folosim softurile de la adobe,microsoft ...si nu avem bani sa dam pe ele
-nu stiu cati ani ai tu dar pt un simplu utilizator de linux care se uita la niste filme,navigheaza pe net ...e usor sa-i acuzi pe ceilalti ca folosesc softuri piratate,dar daca ti-ar trebui si tie sa zicem pachetul de la adobe care costa 150 de milioane ce ai face?
Am citit. Nu acuz, eu vorbeam de fapta care te face hoț și nu nu numeam niște oameni simpli care, din comoditate sau lene, sunt părtași ai hoților.

Nu știu ce înseamnă simplu utilizator de linux, dar dacă înseamnă filme, navigator pe net... e OK, nu asta este munca mea. Eu lucrez și pe Ubuntu (acasă) și pe Windows (serviciu). Și reușesc destul de bine să-mi "compatibilizez" toate fișierele. Am și niste site-uri web de întreținut și nu o fac decât sub so linux.

Te rog, nominalizează-mi aplicațiile care rulează pe windows și nu au vreun corespondent pe un sistem ubuntu. "pachetul de la adobe" e prea general și costă (!!!), de aceea, nu mă interesează să aflu în ce constă.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 20:05:18
Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de heaven Vezi mesajul
Cautand si eu sa ma documentez despre acest Ubuntu Linux,despre avantajele si dezavantajele sale,am dat si peste postarea de mai sus pe un anumit blog.
As fi interesata sa aflu cat de real este ceea ce s-a scris,in special frazele subliniate,dar mai ales legat de compatibilitatea Microsoft Office si Libre Office.Nu de alta,insa eu chiar am de trimis catre profesori lucrari,care este nevoie sa fie pastrate in forma lor fidela,initiala.De multe ori acestea contin grafice,diferite insertii de imagini etc.
Si,de curiozitate,as mai avea o intrebare,separat de postarea de mai sus:
daca o persoana utilizeaza Linux acasa si invata sa opereze doar cu el,cum poate face fata cerintelor din universitati sau locuri de munca in care ti se solicita sa cunosti sa operezi in Windows,Word,Excell etc.?Va multumesc!
Orice fișier MS Office (Word, Excel, Power Point) poate fi accesat sau vizualizat cu Open Office sau Libre Office dacă este salvat cu extensia potrivită .doc, .xls sau .ppt (.docx, .xlsx, .pptx): File -> Save as -> și la tabul fyle type se selecteaza una din opțiunile: Microsoft Word (Excel, Power Point) 2007/2010 XML (.docx) sau Microsoft Word (Excel, Power Point) 97/2000/XP/2003 (.doc). Sau și mai simplu, dacă profesorul respectiv vrea doar să vadă munca studentului, să o corecteze, să ofere recomandări și nu să și-o însușească, copiind copios în era plagiatului, se salveaza ca .pdf (File - Fișier -> Export as pdf - Exportă ca pdf).

Și eu am avut de trimis lucrări scrise în Open Office și le-am făcut pdf. Știți ce răspuns am primit? Că vrea în word!!! Foarte bine, chestie de 1-2 minute: am deschis fișierul meu .odt și l-am resalvat cu extensia .doc. Și l-am trimis pe e-mail! Dar, oare, de ce vor profesorii noștri în format "word" munca noastră când ne pot vedea și judeca munca sub format pdf? Vă las pe dvs. să meditați asupra erei plagiatului!

P.S. Despre incompatibilitatea programelor Microsoft și Linux îți rămân dator cu un răspuns, dar nu mai târziu de sâmbătă, 11 mai 2013.

Numai bine.

Last edited by calinit; 09.05.2013 at 20:12:39.
Reply With Quote
Vechi 09.05.2013, 20:27:13
heaven's Avatar
heaven heaven is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.11.2008
Locație: Brasov
Implicit

Citat:
Orice fișier MS Office (Word, Excel, Power Point) poate fi accesat sau vizualizat cu Open Office sau Libre Office dacă este salvat cu extensia potrivită .doc, .xls sau .ppt (.docx, .xlsx, .pptx): File -> Save as -> și la tabul fyle type se selecteaza una din opțiunile: Microsoft Word (Excel, Power Point) 2007/2010 XML (.docx) sau Microsoft Word (Excel, Power Point) 97/2000/XP/2003 (.doc). Sau și mai simplu, dacă profesorul respectiv vrea doar să vadă munca studentului, să o corecteze, să ofere recomandări și nu să și-o însușească, copiind copios în era plagiatului, se salveaza ca .pdf (File - Fișier -> Export as pdf - Exportă ca pdf).

Și eu am avut de trimis lucrări scrise în Open Office și le-am făcut pdf. Știți ce răspuns am primit? Că vrea în word!!! Foarte bine, chestie de 1-2 minute: am deschis fișierul meu .odt și l-am resalvat cu extensia .doc. Și l-am trimis pe e-mail! Dar, oare, de ce vor profesorii noștri în format "word" munca noastră când ne pot vedea și judeca munca sub format pdf? Vă las pe dvs. să meditați asupra erei plagiatului!

P.S. Despre incompatibilitatea programelor Microsoft și Linux îți rămân dator cu un răspuns, dar nu mai târziu de sâmbătă, 11 mai 2013.

Numai bine.
Va multumesc pentru raspuns!
Daca se pastreaza in format identic este in regula.La licenta,anul trecut,spre exemplu,profesorul a facut mici mentiuni chiar in cadrul lucrarii scrise,insa cu o alta culoare.
Si nu este cazul sa ma gandesc ca m-a plagiat sau ca asa ceva ar fi avut de gand.Doua cadre didactice m-au sustinut pentru lucrare,unul cu mici sugestii pe marginea temei alese,iar celalalt pe marginea metodei de cercetare care era destul de noua in Romania.
Conventia a fost ca am prezentat impreuna lucrarea la o conferinta.Nu a fost un plagiat,ci un schimb echitabil,pentru ca si mai tarziu am reusit sa imi fac alte lucrari pe baza acestei metode de cercetare.
O seara placuta va doresc!
Vechi 10.05.2013, 00:11:59
Banned

Implicit

Citat:
Sau și mai simplu, dacă profesorul respectiv vrea doar să vadă munca studentului, să o corecteze, să ofere recomandări și nu să și-o însușească, copiind copios în era plagiatului, se salveaza ca .pdf (File - Fișier -> Export as pdf - Exportă ca pdf).

-crezi ca daca-i transmiti pdf-ul nu poate sa copieze? se poate transforma usor un pdf editabil in word editabil cu adobe acrobat si arata identic cu pdf-ul; poate a vrut profu sa corecteze,sublinieze direct in word.
Reply With Quote
Răspunde