Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.05.2013, 14:37:50
sophia sophia is offline
Senior Member

Data înregistrării: 25.06.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de N.Priceputu Vezi mesajul
Deși eram pe punctul de a mă exprima ca Yasmina, acum îți dau dreptate și ție. Iată cum: E adevărat că, dacă ai dobândit o patimă, nu scapi brusc de ea, ci ai nevoie uneori de tratament îndelungat. Ce se taie brusc, însă, este păcatul, adică nu stai niciodată de vorbă cu ispititorul. Iar cel care nu l-a făcut încă, îl poate recunoaște în toată urâțenia lui și-l respinge fără drept de apel. Dacă te apuci să interpretezi ceea ce nu e de interpretat (cum ar fi crima), aluneci, încet, încet, nuanțezi și vei spune „nu e dracul așa de negru”. Și îi deschizi ușa.
Bine face cine îl respinge categoric.
Dar si eu resping anumite "rauri" categoric.
In ultima vreme foarte multa lumea m-a invatat sa nu vad totul numai in alb si negru, pentru ca de fapt toate sunt in cenusiu.
Aveam multe probleme in acest sens, pentru ca si eu ca si voi acum le vedeam numai in alb sau negru. Pe unele inca le mai vad asa.

Si cand am invatat ei eu si am zis "gata, nu mai am probleme cu ceilalti, am invatat lectia", ma pomenesc ca nu e bine nici asa.

Sunt situatii de cenusiu, situatii care trebuie luat individual, la persoana. Asa fac si duhovnicii cauta solutii pentru tine personal.
Eu de ex. nu spuneam ca avortul nu este crima, ci militez sa fie luate cazurile individual si sa se gaseasca solutii acolo unde se poate evita.
La fel si cu extrema cealalta - infertilitatea si tratamentul ei medical. Si aici este o problema individuala si ce se potriveste unuia, nu merge la altul.

Dar se pare ca se doreste sa omoram omul si nu problema...

Daca mai traia parintele Galeriu...