![]() |
![]() |
|
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
1.28-12-1920:afacerea Payot. Tepa trasa Romaniei de cei ce au semnat acest contract (guvernanti romani) (achizitionare de avioane franceze) de aproape 54 000 000 franci francezi, francezii livrand avioane vechi. 2.1921: afacerea Hansa Brandenburg-paguba adusa statului roman de 250 000 000 lei. 3.11-08-1921: afacerea Aircraft Disposal Limited-paguba a fost de 10 000 000 lei. 4.1924: afacerea Siskin supervizata de principele Carol 2, aflat onorofic la conducerea Inspectoratului General al Aeronauticii. Paguba a fost de 312 100 000 lei. Astea sunt doar o parte din tepele trase de "clasa politica de calitate" din perioada interbelica. Citat:
Citat:
Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Asa e, Stefan Florin si Decebal. E o mare deziluzie, dar absolut necesara, constientizarea caractarului josnic al "democratiei" burgheze, atit interbelice, cit si contemporane.
Nu ar trebui, poate, sa spun asta pe acest forum, dar la mine, ce este in gusa e si in capusa: "Burghezia trebuie lichidata total" - Gen. Pantiusa Bodnarenko. Cita dreptate avea! Mai ales cu privire la elita politica interbaleica, de care nu e vreo paguba ca a fost nimicita. Da, au fost suferinte in temnitele comuniste; da, au fost distrusi oameni de valoare: elita culturala adevarata si cea spirituala a tarii; da, ei si numerosi tineri de valoare, din care probabil multi sunt acum mucenici: da, aceasta a fost o crima. Insa, de javrele burgheze: nici o problema. A propos de tehnicile malefice de lichidare a opozitiei, inainte de a le aplica comunistii, a facut-o foarte eficient "regele legitim, crestin de numa-numa, spalacitul criminal Carol al doilea". Last edited by Theodore_of_Mopsuestia; 16.05.2013 at 11:41:15. |
|
||||
|
||||
![]()
Ești bine mă?
|
|||
|
|||
![]()
Mi-as dori o monarhie care sa fie un exemplu de ortodoxie autentica. O monarhie care sa incurajeze cresterea duhovniceasca a acestui neam. Daca regele este unsul lui Dumnezeu, apoi sa se simta acest lucru, ca pe vremea lui Stefan cel Mare!
„Dacă sarea se va strica, cu ce se va săra? ''(Matei 5, 13) Asa cum se intrevede a fi astazi, nici nu ma incanta, dar nici n-as respinge-o. Fie voia lui Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]()
Care sunt aceste documente? Poti sa ne dai un link sau sa postezi ceva din continutul lor? Ar fi interesant de stiut.
Ma intreb ce a facut Majestatea Sa cu banii de la rusi. Si-a cumparat ferma de pasari din Anglia, ca sa aiba ce manca?!? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Și cine e acest mihaibeltechi?
Cu ce se califică el pentru a fi citit și pentru a fi și crezut? Bleah.
|
||||
|
||||
![]()
" pentru noi,normalitate,
insemana : Regalitate !!! " |
|
|||
|
|||
![]()
Eu sunt de acord ca monarhia a avut si parti bune- si Nicolae Ceausescu a recunoscut la un moment dat ca ""monarhia a initiat dezvoltarea economica a Romaniei""- insa a spune ca monarhia este o conditie obligatorie pentru ca Romania sa se dezvolte mi se pare complet exagerat!
Sunt tari cu regim republican- vezi Elvetia, Irlanda, Franta, Germania, Polonia, Finlanda, etc care in privinta dezvoltarii economice stau destul de bine! Din punct de vedere istoric sa lasam istoricii sa analizeze cea fost bine si cea a fost rau in timpul regimului monarhic, insa astazi ar fi de dorit sa ne concentram asupra gravelor probleme economice si sociale din Romania! |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Căci, atunci când se ridică sus oamenii de nimic, nelegiuiții mișună pretutindeni. (Psalmul 11.8) |
|