Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Alte discutii > Homosexualitatea
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 16.05.2013, 14:02:45
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de sicsic Vezi mesajul
Mă văd nevoit să nu fiu de acord cu termenul "apologia" pe care l-ați folosit. Nu laud homosexualitate sub nici o formă și cu atât mai puțin nu-i fac apologia. Vreau doar să punctez câteva lucruri: homosexualitatea există și este de la natură; homosexualilor trebuie să li se asigure aceleași drepturi civile ca și heterosexualilor; homofobia este nocivă social și psihologic (pentru homosexuali și familiile acestora); homofobia este întreținută și potențată de către unele religii creștine; în eforturile de a induce și menține homofobia unele biserici creștine și unii creștinii au folosit și încă mai folosesc practici incorecte.
Haideti sa clarificam ceva : familia=tata+mama (+copii)
Nu exista familie care sa fie compusa din 2 barbati sau 2 femei... deoarece din punct de vedere biologic o familie are si copii , iar unimea dintre doi indivizi de acelasi sex nu poate rezulta copii.
Pe de alta parte , casatoria dintre o femeie si un barbat are menirea de a legitimiza unirea dintre cei doi si prin urmare sa apara si copilul.

Revenind la subiect:
In Noul Testament, In 1corinteni 6;9 "Nu știți, oare, că nedrepții nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu? Nu vă amăgiți: Nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții" Cand spune sodomitii se refera la termenul grecesc "malakos/catamite" adica unire dintre doi barbati
La fel si in 1corinteni 6:10 " nici răpitorii nu vor moșteni împărăția lui Dumnezeu". cuvantul "rapitorii" se refera la termenul grecesc "arsenokoites" adica unirea dintre doi barbati.
Idem este si la :
1Timotei1,10 Pentru desfrânați, pentru sodomiți (arsenokoitais), pentru vânzătorii de oameni, pentru mincinoși, pentru cei care jură strâmb și pentru tot ce stă împotriva sănătoase
Reply With Quote
Vechi 16.05.2013, 17:39:24
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
1Timotei1,10 ... pentru vânzătorii de oameni...
dar cei care cumpărau oameni?
sau cei care dețineau în proprietate ființe umane? poate moștenite ca orice bun sau dăruite.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2013, 18:29:05
bluester's Avatar
bluester bluester is offline
Senior Member

Data înregistrării: 04.01.2012
Locație: Constanta
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
dar cei care cumpărau oameni?
sau cei care dețineau în proprietate ființe umane? poate moștenite ca orice bun sau dăruite.
nu inteleg ce vrei sa intrebi...
oricum, eu incercam sa-i arat lui sicsic ca termenul "sodomist" utilizat in Biblie se refera la homosexual.
Reply With Quote
Vechi 16.05.2013, 18:51:09
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
nu inteleg ce vrei sa intrebi...
oricum, eu incercam sa-i arat lui sicsic ca termenul "sodomist" utilizat in Biblie se refera la homosexual.
am ieșit puțin în off-topic.
dar întrebarea este valabila așa cum am pus-o.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce inseamna? VladCat Spiritualitatea ortodoxa 42 17.12.2011 00:11:19
Ce inseamna? florin.oltean75 Generalitati 8 24.07.2011 10:59:13
Ce inseamna.... Noesisaa Generalitati 6 31.03.2011 13:10:17
Stiinta nu inseamna tehnologie asa cum religia nu inseamna credinta I.Calin Generalitati 2 17.01.2011 20:21:42