Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.05.2013, 15:39:33
ovidiu b.
Guest

Implicit

De ce Hristos nu a realizat tămăduirea prin cuvânt sau Îi era cu neputință?
Aș dezvolta ideea spunând că ceea ce putem face noi să nu cerem de la Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 15:52:19
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
De ce Hristos nu a realizat tămăduirea prin cuvânt sau Îi era cu neputință?
Aș dezvolta ideea spunând că ceea ce putem face noi să nu cerem de la Dumnezeu.
Se pare ca El avrut sa reitereze, in ochii privitorilor, care erau din Poporul Ales, excat ce a facut Hashem cind l-a creat pe Adam: a folosit lutul si mainile Sale. Un fel de semn de recunoastere, daca vreti: un fel splendid de a spune "Eu sunt, nu Ma recunoasteti acum?".
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 16:59:03
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
Se pare ca El avrut sa reitereze, in ochii privitorilor, care erau din Poporul Ales, excat ce a facut Hashem cind l-a creat pe Adam: a folosit lutul si mainile Sale. Un fel de semn de recunoastere, daca vreti: un fel splendid de a spune "Eu sunt, nu Ma recunoasteti acum?".
Dar cu împăratul Ezechia și smochina cum rămâne?
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 18:00:58
Theodore_of_Mopsuestia
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Dar cu împăratul Ezechia și smochina cum rămâne?
Turta de smochine e gustoasa. :) Si, in cazul imparatului Ezechia, in mainile unui profet, a avut putere vindecatoare. Dar...se compara cu mainile lui Cristos? Observa, te rog, ca am scris "mainile lui Cristos" si nu "lutul din mainile Sale". ORICE vrea Domnul sa fie un vector al Slavei Puterii Sale, este vector. Un fir de praf, o planta, un cuvint, un gind. Dar, mai presus de acestea e rugaciunea. De ce parintii de la Hilandar nu doar expediaza boabele, pur si simplu? Simplu: Creatia in stare muritoare/perisabila/"cazuta" nu este, per se, cu putere de vindecare/rodire, nu mai spun de mantuire.
Reply With Quote
Vechi 18.05.2013, 07:58:57
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Theodore_of_Mopsuestia Vezi mesajul
ORICE vrea Domnul sa fie un vector al Slavei Puterii Sale, este vector. Un fir de praf, o planta, un cuvint, un gind. Dar, mai presus de acestea e rugaciunea.
A spus cineva altceva? Am pus mai presus bobițele de struguri decât rugăciunea și postul?

Last edited by ovidiu b.; 18.05.2013 at 08:49:55.
Reply With Quote
Vechi 17.05.2013, 20:56:06
Pelerin spre Rasarit
Guest

Implicit

Eu,din articol,am inteles ca desi teoretic bobitele de struguri au rolul lor tamaduitor ele nu pot actiona singure,mai trebuie indeplinite si alte conditii si prin urmare eu inteleg ca ele sunt o partea retetei de vindecare,nu reteta in sine.Cu toate acestea,din cele scrise in articolul initial,rezulta ca principala conditie este credinta: ,,Cu adevarat,dupa credinta lor,Dumnezeu le va darui rodul pantecelui".Pana la urma se spune ca sfantul ii ajuta si el dar in ce sens,cu rugaciunea lui sau cu bobitele respective,aici nu inteleg,sau cu amandoua,sau se roaga sa fie bobitele binecuvantate?

Last edited by Pelerin spre Rasarit; 17.05.2013 at 20:59:20.
Reply With Quote
Răspunde