Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 20.05.2013, 18:38:32
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Dumitru73 Vezi mesajul
Cătălin, deși sunt aproape 100% sigur de inexistenta vreunei divinității, îmi doresc să existe.
iar cand am simțit că mi se clatină credința, în sensul că rațiunea nea începuse să ia în calcul și ipoteză ca Dumnezeu să nu existe, am făcut exact ce spui. au fost câțiva ani în care mă rugam, pe stradă, în gând evident.
s-a întâmplat nimic.
Nu stiu cum ai facut atunci, oricum a mai trecut ceva vreme. Eu am propus sa te rogi pentru ceva anume, ceva ce ai nevoie cel mai mult acum, de exemplu. Poate sa fie si sa castigi o suma de bani, ce ai nevoie mai mult acum. Cel mai probabil n-o sa primesti ce ai cerut, dar e posibil sa devii credincios.
Reply With Quote
Vechi 20.05.2013, 18:45:02
Dumitru73's Avatar
Dumitru73 Dumitru73 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2010
Locație: București
Implicit

Citat:
În prealabil postat de catalin2 Vezi mesajul
Nu stiu cum ai facut atunci, oricum a mai trecut ceva vreme. Eu am propus sa te rogi pentru ceva anume, ceva ce ai nevoie cel mai mult acum, de exemplu. Poate sa fie si sa castigi o suma de bani, ce ai nevoie mai mult acum. Cel mai probabil n-o sa primesti ce ai cerut, dar e posibil sa devii credincios.
nu îmi aduc aminte să mă fi rugat stăruitor pentru ceva, cu excepția,a două cazuri.
dar ce poate fi mai important decât rugăciunea pentru ajutorul în credință?
nu am cerut carieră, bani, etc. am cerut ajutor în credință.
Reply With Quote
Vechi 21.05.2013, 07:32:10
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Implicit

Citat:
Tu il cauti pe Dumnezeu.
Reply With Quote
Vechi 22.05.2013, 17:34:04
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
Tu il cauti pe Dumnezeu.
eu caut adevărul, oricare ar fi.
și vreau să știu, nu să cred orbește.
Reply With Quote
Vechi 23.05.2013, 08:40:40
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Implicit

Citat:
Se poate afla, dar cel mai probabil nu prin simturile noastre. A ajuns vreun filozof sau om de stiinta la adevar vreodata? Cand zic adevar ma refer la ce e Dumnezeu si viata de dupa moarte.

Citat:
și vreau să știu
Asta nu se va intampla niciodata decat daca crezi prima data. Logic ar fi prima data sa stim si apoi sa credem, dar se pare ca in crestinism se intampla exact invers.
Reply With Quote
Vechi 24.05.2013, 16:26:29
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de klamath Vezi mesajul
Se poate afla, dar cel mai probabil nu prin simturile noastre. A ajuns vreun filozof sau om de stiinta la adevar vreodata? Cand zic adevar ma refer la ce e Dumnezeu si viata de dupa moarte.

Asta nu se va intampla niciodata decat daca crezi prima data. Logic ar fi prima data sa stim si apoi sa credem, dar se pare ca in crestinism se intampla exact invers.
un filozof sau un om de știința caută în permanentă.
și chiar după ce află multe, tot spune că știe aproape nimic.
iar omul religios "le știe pe toate" chiar dacă nu își cunoaște, la nivel mediu măcar, propria credință.
asta,este diferența.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2013, 11:11:03
Senior Member

Implicit

Citat:
un filozof sau un om de știința caută în permanentă.
și chiar după ce află multe, tot spune că știe aproape nimic.
iar omul religios "le știe pe toate" chiar dacă nu își cunoaște, la nivel mediu măcar, propria credință.
asta,este diferența.
De fapt greul abia atunci incepe, dupa ce intelege care e adevarul. Filosoful sau omul de stiinta e adevarat ca nu stie mai nimic, stie doar o mica portiune din partea vazuta, daca nu o cunoaste pe cea nevazuta e nesemnificativ cat stie.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2013, 11:20:37
Senior Member

Implicit

Citat:
și vreau să știu, nu să cred orbește.
De fapt nu il cauti, pentru ca tu crezi ca este adevarat ce crezi, ca nu exista divinitate. Daca tu crezi ca e adevarat ceva nu mai cauti. De exemplu daca cineva crede ca leul are patru picioare nu mai cauta daca e asa sau nu, il cauta doar daca se indoieste.
Citat:
nu îmi aduc aminte să mă fi rugat stăruitor pentru ceva, cu excepția,a două cazuri.
Sfatul meu e sa te rogi pentru ceva ce ai cea mai mare nevoie acum. Tu te rogi pentru credinta, dar din moment ce esti aproape convins ca nu exista ceri ceva ce de fapt nu vrei in acest moment. Tu esti necredincios, cred ca e bine sa te rogi pentru ceva material, ca in asta crezi. Sau daca vrei, un exemplu, te poti ruga sa iti dea un semn Domnul ca exista, asta e mai aproape de ceea ce cauti.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2013, 17:15:44
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
De fapt nu il cauti, pentru ca tu crezi ca este adevarat ce crezi, ca nu exista divinitate. Daca tu crezi ca e adevarat ceva nu mai cauti. De exemplu daca cineva crede ca leul are patru picioare nu mai cauta daca e asa sau nu, il cauta doar daca se indoieste.

Sfatul meu e sa te rogi pentru ceva ce ai cea mai mare nevoie acum. Tu te rogi pentru credinta, dar din moment ce esti aproape convins ca nu exista ceri ceva ce de fapt nu vrei in acest moment. Tu esti necredincios, cred ca e bine sa te rogi pentru ceva material, ca in asta crezi. Sau daca vrei, un exemplu, te poti ruga sa iti dea un semn Domnul ca exista, asta e mai aproape de ceea ce cauti.
leul îl vedem, știm cum,arată.
dar Dumnezeu?
până și,ascetii îl caută neîncetat.
Reply With Quote
Vechi 25.05.2013, 17:18:50
Dumitru73's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
dacă eu ți-aș spune să te rogi lui Buddha, pentru îndeplinirea unei dorințe, ce mi-ai spune?
suntem doi necredinciosi.
tu nu crezi în Buddha, eu nu cred în divinitate.
Reply With Quote
Răspunde