![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar ce poate fi mai important decât rugăciunea pentru ajutorul în credință? nu am cerut carieră, bani, etc. am cerut ajutor în credință. |
|
|||
|
|||
![]()
Tu il cauti pe Dumnezeu.
|
|
||||
|
||||
![]()
eu caut adevărul, oricare ar fi.
și vreau să știu, nu să cred orbește. |
|
|||
|
|||
![]()
Se poate afla, dar cel mai probabil nu prin simturile noastre. A ajuns vreun filozof sau om de stiinta la adevar vreodata? Cand zic adevar ma refer la ce e Dumnezeu si viata de dupa moarte.
Asta nu se va intampla niciodata decat daca crezi prima data. Logic ar fi prima data sa stim si apoi sa credem, dar se pare ca in crestinism se intampla exact invers. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
și chiar după ce află multe, tot spune că știe aproape nimic. iar omul religios "le știe pe toate" chiar dacă nu își cunoaște, la nivel mediu măcar, propria credință. asta,este diferența. |
|
|||
|
|||
![]()
De fapt greul abia atunci incepe, dupa ce intelege care e adevarul. Filosoful sau omul de stiinta e adevarat ca nu stie mai nimic, stie doar o mica portiune din partea vazuta, daca nu o cunoaste pe cea nevazuta e nesemnificativ cat stie.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sfatul meu e sa te rogi pentru ceva ce ai cea mai mare nevoie acum. Tu te rogi pentru credinta, dar din moment ce esti aproape convins ca nu exista ceri ceva ce de fapt nu vrei in acest moment. Tu esti necredincios, cred ca e bine sa te rogi pentru ceva material, ca in asta crezi. Sau daca vrei, un exemplu, te poti ruga sa iti dea un semn Domnul ca exista, asta e mai aproape de ceea ce cauti. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
dar Dumnezeu? până și,ascetii îl caută neîncetat. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
suntem doi necredinciosi. tu nu crezi în Buddha, eu nu cred în divinitate. |