![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Sa fi gresit el chiar atat de mult ? ! ? Cred ca nu. Ca sa iti dai cu parerea despre cele spirituale, trebuie sa fi citit carti ortodoxe si biblia, nu beletristica. |
|
|||
|
|||
![]()
Singurul lucru care imi este clar este, sa ai fapte care sa nu conteste niste cuvinte , si nu cuvinte care sa "para" ca ele contesta niste cuvinte. Cuvintele pot fi percepute in fel si chip, faptele, insa, niciodata...fiindca ele au repersursiuni care ne inalta sau ne coboara sufletul...in realitate.
|
|||
|
|||
![]()
Tu stii ce spui...
|
|
||||
|
||||
![]()
Să știe că știe ce spune și le spune foarte bine. Ory este printre cei ce nu poartă mască, detestă lucrul ăsta și bine face.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Si nu cred ca ,neapart din cauza ciclului ,nu se face aceasta,ci din cu totul alte principii ,numai de Dumnezeu stiute. Scrie f clar in BIBLIE cine sa slujeasca la SF ALTAR si cum sa arate HAINELE pt slujire,si Sf VASE,si BISERICA este descrisa ,cum sa arate,si multe altele...Sf Ap Pavel spune ceva care-mi place f mult,si anume; "CERCETATI TOATE LUCRURILE SI LUATI CEEA CE ESTE BUN!" Nimeni nu ne opreste sa citim BIBLIA, d-acapo-del-fine.Si sa cercetam.Astfel nu vom mai pune nedumeriti intrebari sau nu vom mai primi raspunsuri care sa ne nedumereasca. Personal sint pentru egalitatea dintre femeie si barbat.insa cind e vb de slujirea Sf Liturghii,prefer sa dau prioritate ,EXCLUSIVA ,BARBATULUI. Ma iertati cei care aveti o alta opinie! |
|
||||
|
||||
![]()
MAICA DMNULUI a ridicat cinstea femei la cinstea ceea dintai,sa nu uitam ca dintre toti barbatii
![]() Last edited by piedonee; 25.08.2009 at 00:18:04. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
In legatura cu ideea disparitiei aproape " magica " a menstrei pe care pareti sa o incurajati imi permit sa va indemn ( atat pe dumneavoastra cat si pe restul cititorilor si antevorbitorilor ) la putin studiu : http://en.wikipedia.org/wiki/Menstrual_cycle De asemenea pe site-ul respectiv, articolul la care faceti referire este o fabulatie de mari proportii. Nicaieri, in nici o carte de medicina nu veti gasi asa ceva. Sper ca o sa va dati seama ca nu este absolut NIMIC necurat. Nici macar nu inteleg prea bine la ce se refera acest termen mai exact, dar tot mi se pare absurda folosirea lui. Daca e sa privim lucrurile asa cum vreti dumneavoasta, atunci ciclul este la fel de necurat ca respiratia, ca transpiratia, ca defecatia etc. In ceea ce priveste subiectul topicului, din punctul meu de vedere, ca atee, nu vad ce ar putea lipsi unei femei astfel incat sa nu fie calificata pentru o astfel de slujba ca cea de preot. Toate motivele pe care le-am citi mai sus nu sunt decat pareri subiective caracterizate de un puternic misoginism. Din punct de vedere practic lucrurile stau cu totul altfel. O femeie are aceleasi capacitati intelectuale ca si un barbat si este la fel de capabila sa aiba un comportament si o gandire bazate pe legi ale bunului simt si ale moralitatii. Si, ca o concluzie, istoria nu este a celor care o scriu ci a celor care au infaptuit-o.
|
|||
|
|||
![]()
Tatal ceresc sa gindit bine cind a hotarit ca barbatul sa slujeasca in biserica pentru ca acasa cam uita sa faca treaba macar in biserica sa faca ceva
![]() |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica Ortodoxa nu admite hirotonia femeilor in temeiul antropologiei si eclesiologiei, altfel spus, acelor legi si "drepturi" (vocatii, slujiri) pe care Dumnezeu le-a sadit in creatie si in Biserica. Last edited by Marius22; 25.05.2012 at 17:55:31. |
|
|||
|
|||
![]()
sUBIECTUL ESTE UNUL DELICAT ȘI FOARTE DIFICIL DE EXPLICAT CELOR FĂRĂ PREGĂTIRE DE SPECIALITATE.Preoția a fost dată de Hristos apostolilor,și numai lor,și prin succesiune apostolică,harul acesta a fost transmis în Biserică până astăzi,
|
![]() |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
hirotonia intru diacon | ioanhodean | Preotia (Hirotonia) | 29 | 25.02.2017 21:10:09 |
Hirotonia si parohia pe bani? | pacatosul | Despre Biserica Ortodoxa in general | 123 | 29.09.2012 19:36:34 |
Hirotonia intru arhiereu a Parintelui Arhim. Dr. Mihail Filimon | tanaseva | Intrebari utilizatori | 0 | 05.01.2011 19:01:35 |
hirotonia | nicolaee | Preotia (Hirotonia) | 15 | 15.01.2009 16:52:17 |
Hirotonia | alecsandru | Preotia (Hirotonia) | 14 | 17.05.2008 09:50:25 |
|