Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Secte si culte
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 28.05.2013, 09:11:35
Eduard S Eduard S is offline
Junior Member

Data înregistrării: 26.05.2013
Locație: Brasov
Religia: Alta confesiune
Implicit

Cum am mai spus, vesnic inseamna de fapt aionios, eonian. Exista si un cuvant care inseamna clar vesnic: aidios. Insa in Biblie este folosit aionios care inseamna doar ca pedeapsa tine de veacuri.

Si de ce a venit Hristos? Ca sa ii salveze pe toti cei pierduti. Absolut toti.

Tot Pavel a spus ca Dumnezeu este mantuitorul tutror oamenilor in epistola intaia catre Timotei.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:14:47
klamath klamath is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.04.2013
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Eduard S Vezi mesajul
Cum am mai spus, vesnic inseamna de fapt aionios, eonian. Exista si un cuvant care inseamna clar vesnic: aidios. Insa in Biblie este folosit aionios care inseamna doar ca pedeapsa tine de veacuri.

Si de ce a venit Hristos? Ca sa ii salveze pe toti cei pierduti. Absolut toti.

Tot Pavel a spus ca Dumnezeu este mantuitorul tutror oamenilor in epistola intaia catre Timotei.
Ok, atunci putem pacatui linistiti ca ne salveaza Hristos si iadul nu e vesnic.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:15:49
Junior Member

Implicit

Exact, asta va spun si eu. Insa tot vom fi pedepsiti pentru pacate, sa nu faci o greseala si sa crezi ca scapi basma curata. Putem sa-L slavim pe Dumnezeu pentru asta.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:22:27
Senior Member

Implicit

Citat:
Exact, asta va spun si eu. Insa tot vom fi pedepsiti pentru pacate, sa nu faci o greseala si sa crezi ca scapi basma curata. Putem sa-L slavim pe Dumnezeu pentru asta.
Eu nu stiu daca tu vorbesti serios. Daca da, ai grija ca esti in mare pericol.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:24:42
Junior Member

Implicit

De ce sa ma tem? Cred ca Dumnezeu este iubire si ca ii va pedepsi pe toti cei care merita, insa nu in felul diavolesc si sadic, ci spre indreptarea lor. In final Dumnezeu va fi tot in toate, dupa cum le spunea Pavel corintenilor.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:29:10
Senior Member

Implicit

Citat:
De ce sa ma tem? Cred ca Dumnezeu este iubire si ca ii va pedepsi pe toti cei care merita, insa nu in felul diavolesc si sadic, ci spre indreptarea lor. In final Dumnezeu va fi tot in toate, dupa cum le spunea Pavel corintenilor.
Este iubire, dar uita-te cum i-a pedepsit pe multi. Poti vedea in Biblie daca tot esti protestant. Vezi de ex. Sodoma si Gomora.

Dar cel mai simplu e sa ne gasim scuze sa putem pacatui si sa zicem ca totul va fi bine.
Reply With Quote
Vechi 28.05.2013, 09:32:32
Junior Member

Implicit

Matei 5:26

Adevarat graiesc tie: Nu vei iesi de acolo, pana ce nu vei fi dat cel din urma ban.

Deci voi iesi de acolo intr-un final. De ce inchidem un infractor? Ca sa se invete minte si sa se reabiliteze.

Si nu gasesc nici o scuza pentru nimic, nu crede ca eu vreau sa pacatuiesc. Ci vreau sa fiu aproape de Dumnezeu, nu in pacat.

Last edited by Eduard S; 28.05.2013 at 09:38:21.
Reply With Quote
Răspunde