![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
Nu neg ceea ce spui. Reprezentantii medicali vin garla, dar sunt f inselatori, si de aceea cercetez sa vad daca e asa cum zice ca e inainte sa eliberez acel medicament. In legatura cu medicamentele pe cale sa expire, orice farmacist se confrunta la un moment dat cu aceasta problema, insa inainte de a elibera un medicament care expira intr-o luna ma uit sa vad pt cate luni are reteta. Daca e pt 3 luni, e clar ca nu-l voi elibera, daca e pt o luna il informez pe pacient de acest aspect, daca e de acord, il eliberez, daca nu, nu. Dar am avut cazuri in care prescriptia medicului era eronata, si i-am spus pacientului ca nu-i eliberez medicamentele din acest motiv. Nu i-a convenit si s-a dus la o alta farmacie de unde le-a luat, insa s-a simtit rau dupa ce le-a adminstrat. A venit la mine si mi-a spus 'ai avut dreptate' si de-atunci vine doar la mine. Eu ma folosesc f serios de litera legii care spune ca farmacistul are drept de deplina decizie. Imi iubesc profesia si am investit f mult in ea tocmai pt a ajuta oamenii. Am lucrat 2 luni intr-o farmacie de lant. Dupa 1 luna ma uram cand ma priveam in oglinda si am demisionat. Incerc sa arat oamenilor ca datoria farmacistului nu este aceea de a scoate cat mai multi bani din buzunarul lor, ci de a-i ajuta.
Last edited by razvan_andrei; 30.05.2013 at 18:35:18. |
|
|
|||
|
|||
|
S-a facut un studiu pe antibiotice si cu o singura exceptie, s-a vazut ca sunt uzabile si la peste 10 ani de la data expirarii.
Desigur, nu e valabil pentru orice medicament dar oricum, o luna sau doua in plus cu certitudine nu conteaza. Termenele de valabilitate sunt date ca sa satisfaca conditii legale in primul rand si de ce nu, sa produca un ban in plus - o data expirat medicamentul care il ai in casa, il arunci si cumperi unul nou, nu? In mod cert, marja de garantie e mult mai mare decat scrie pe cutie si nu la diferente de ordinul a catorva luni, un medicament care e garantat cel putin 2 ani cu siguranta mai este uzabil cel putin inca 6 luni de la data expirarii.