Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 10.07.2013, 08:58:11
bogdan81 bogdan81 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.05.2011
Implicit

Si ca o completare la mesajul anterior: intre un credincios fanatic si agresiv care crede ca il are pe Dumnezeu in buzunar si un ateu onest si cu bun-simt , eu unul prefer ateul.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2013, 09:46:23
MariS_'s Avatar
MariS_ MariS_ is offline
Senior Member

Data înregistrării: 18.10.2009
Locație: Religie: creștin
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Si ca o completare la mesajul anterior: intre un credincios fanatic si agresiv care crede ca il are pe Dumnezeu in buzunar si un ateu onest si cu bun-simt , eu unul prefer ateul.
De acord, si eu vad pericolul sa ne transformam in mici farisei, ce inchid Cerul altora, oprindu-ne la litera si rastignind Duhul! In mandria noastra, vom repeta doar istoria, crezandu-ne poporul ales! Sper, totusi, sa gresesc.

On topic: cred ca semnul discernamantului e atunci cand iti vezi raul din tine si binele din altii. Invers, seamana a fariseu.
Bucurii!
Cum nu înțelegeți că nu despre pâini v-am zis? Ci feriți-vă de aluatul fariseilor și al saducheilor! (Matei 16:11)
Omul deține atâta Adevăr câtă Iubire dăruie.
Reply With Quote
Vechi 10.07.2013, 10:54:52
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de MariS_ Vezi mesajul
De acord, si eu vad pericolul sa ne transformam in mici farisei, ce inchid Cerul altora, oprindu-ne la litera si rastignind Duhul! In mandria noastra, vom repeta doar istoria, crezandu-ne poporul ales! Sper, totusi, sa gresesc.

On topic: cred ca semnul discernamantului e atunci cand iti vezi raul din tine si binele din altii. Invers, seamana a fariseu.
Bucurii!
Bogdan nu s-a referit la asta, doar tu. Bineinteles ca Bogdan nu s-a gandit sa ii faca pe sfinti si ortodocsi farisei si agresivi doar pentru ca nu adopta conceptiile ecumeniste.
Cred ca s-a referit la zelotism.
Reply With Quote
Răspunde