![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]()
Greu, dacă nu imposibil de găsit așa ceva. Un preot care slujește cu evlavie atrage ca un magnet credincioșii.
Iar în București bisericile sunt, oricum, insuficiente și aglomerate, prin urmare. Totuși, dacă încă n-ai încercat la biserica Sf. Nicolae din Militari, merită să mergi acolo măcar o dată. Dacă ajungi devreme (Utrenia începea pe la ora 9), poți prinde un loc bun. Cei care vin devreme și ocupă locurile din față sunt și cei care stau liniștiți și adunați până la sfârșit. Părintele paroh este Visarion Alexa, și eu cred că merită să-l cunoști. În plus, au un cor, dar îndeosebi un psalt țigan, de excepție. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
Mie mi-a placut mult la Manastirea Radu-Voda de langa magazinul Unirea, unde sunt moastele Sf.Nectarie.Mai este o bisericuta langa Parcul Tineretului unde sunt moastele Sf. Haralambie si acolo mi-a placut.Icoana Maicii Domnului cu pruncul Iisus este atat de frumoasa,privirea Pruncului este coplesitoare,intotdeauna m-a infiorat, este vie,patrunzatoare, nici n-am cuvinte sa exprim ceea ce simt cand o privesc,offf, sunt neputincioasa in a-mi imbraca simtamintele in haina cuvintelor.
Dar la Schitul Darvari ai incercat? |
|
||||
|
||||
![]()
Încearcă și la Parohia "Apărătorii Patriei II" - din cartierul Berceni.
http://www.sfantulambrozie.ro/ Acolo slujea - nu mai știu sigur dacă și acum - un bun prieten de familie, Părintele Mircea Alexa Uță, Consilier Patriarhal. Mie mai îmi plăcea tare mult și la Biserica Sf. Gheorghe Vechi (km 0) - dar ce-i drept este cam aglomerat. Și un loc unde cred că nu te calci pe picioare cu prea mulți - Mănăstirea Plumbuita, din Cartierul Colentina. E foarte frumos, un pic retrasă pe un delușor aproape de marginea Bucureștiului, cred că o sa te cam coste (ceva efort) să ajungi acolo. Acum depinde și din ce zonă ești. http://www.manastirea-plumbuita.ro/ |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
||||
|
||||
![]()
De ce vrei putina lume? :)
Ar trebui sa ne bucuram ca vin oamenii la Biserica si ca e plin locasul. ** De fosta Biserica Rusa ce zici? Părintele Vasile Gavrilă este un om minunat.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Si mie imi place de el, e o persoana blanda. Am fost intr-o duminica acolo, e extrem de multe lume, in special tineri biserica fiind paraclis universitar. |
|
||||
|
||||
![]()
Noua ne place sa mergem la Manastirea Christiana. Parintele de acolo slujeste cu mare atentie si dragoste, maicile canta frumos. Nu pot sa spun ca este foarte liber, dar nici aglomerat. Multi stau si afara din biserica, se aude la boxe. Dar ce imi place este faptul ca oamenii sunt foarte civilizati, nu se vorbeste in biserica, atmosfera este deosebita, de rugaciune.
|
|
||||
|
||||
![]()
Stii, sincer vorbind în București nu cred că o să găsești o biserică la care vine puțină lume, adică o biserică mai mult goală decât plină. În primul rând pentru că bisericile de la noi sunt cam mici, și în plus sunt și insuficiente pentru numărul de credincioși. Părerea mea. :)
|
|
||||
|
||||
![]()
Nu cred ca exista asa ceva in Bucuresti.. Am o prietena in Titan si imi povestea ca au o bisericuta unde se slujesc doua Sfinte Liturghii zilnic, prima incepe pe la 5 dimineata sau mai devreme putin si a doua pe la 9. E posibil ca la cea de la 5 sa fie mai putina lume.