![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Citat:
Si se vede ca a fost chiar mai mult decat pierdere de timp..
|
|||
|
|||
![]()
Era deja prea tarziu. Dar bine ca s-a terminat cu bine (cu ajutorullui Dumnezeu). Unele experiente se pare au fost spre "luminare". Doamne ajuta!
Unde se duc ateii dupa ce mor, asta iti dai seama ca nu avem de unde sa stim, numai Dumnezeu stie. Last edited by fallen; 30.06.2013 at 15:52:26. |
|
|||
|
|||
![]()
Scriam despre blesteme (http://www.crestinortodox.ro/forum/s...729#post525729) si mi-a venit in cap un exemplu de mesaj foarte "schizoid": cand spui copilului sau nevestei "te ia naiba sau vezi tu pe ....al cu coarne...daca te mai duci la biserica (sau daca asculti pe popa si nu pe mine, etc)". Adica ce-ar trebui sa inteleaga copilul de aici? Ca acolo e dracu? Sau ca parintele lui e mai puternic decat Dumnezeu ? daca el totusi se duce si apoi tac-su il omoara cu bataia si-l inchide in casa, nu asta o sa creada? Si mai nasol e ca chestia asta chiar se intampla cand sunt implicate mai multe curente religioase: de exemplu, neoprotestantii spun ca la biserica noastra ar fi "necuratul". noi spunem ca acest lucru se intampla daca merge cineva la o biserica de-a lor. Si cine are de castigat de aici? Cei care nu se mai duc, fireste.
|
|
|||
|
|||
![]()
Din pacate, Biserica ortodoxa si-a dat din nou o lovitura, in urma cu ceva vreme, cand a refuzat vehement si public sa sfinteasca troita actorilor de la Buftea fiindca era si Sergiu Nicolaescu mentionat acolo. Ma intreb ce pacat o fii facut omul asta si nu stim noi, de l-au excomunicat si anatemizat chiar asa. Din cauza asta foarte multi "crestini" au fost scandalizati, au emis ipoteze cum ca alte religii ar fi mai bune, ca ar fii tebuit daca i-a refuzat BOR sa ii cheme pe toti ceilalti reprezentanti ai celorlalte culte (desi ulterior am aflat ca protestantii, de ex, nu fac nici o slujba pt morti), ba chiar ca o rugaciune colectiva, cum ar fii de ex acea "spirala " care o fac adeptii lui Bivolaru, ar avea mai mult "har" decat rugaciunile preotilor nostrii.
Ulterior am citit ceva si despre religiile orientale, atat de "atragatoare" pt multi, insa am constatat ca nu-s nici pe departe ce si-ar dori lumea, adica nicidecum nu se "inchina" materiei, omului, individului, ci tot spiritului, "absolutului", doar ca initial refuza sa dea acestui "absolut" un nume, riscand astfel sa-l antropomorfizeze, adica sa-l identifice ca persoana, sa-l asemene cu omul. Pe de alta parte, mi se pare mult mai "schizofrenizanta", deoarece sustine ca existenta noastra e rezultanta unor energii care acum sunt impreuna, dar la un moment dat se vor dezintegra si apoi se vor reintegra sub alta forma. Deci...e drept ca daca aceste "energii " se dezechilibreaza, ne imbolnavim, iar daca se dezechilibreaza si mai mult,.... innebunim. |
|
||||
|
||||
![]()
Deci... Da.
Ce-ai vrut să spui? ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Ca ie multi care cred ei ca credinta noastra nu e adevarata si ca mai adevarate sunt alea orientale, pe care probabil le considera totodata si mai nonconformiste, insa, daca e sa privim maiin profunzimea lor, nici alea nu le ofera ceea ce-si doresc ei de fapt (adica propria bunastare si "fericire").
Pe de alta parte, sunt multi dintre noi care se pun de-a curmezisul tuturor dogmelor ortodoxe, le agreaza pe unele dintre cele ale reformei, dar nu pe toate si nici in intregime, ci doar pe acele (fragmente din) care le convin, creindu-si astfel o "religie" proprie, orientata spre propriile interese, care se dovedeste in foarte scurt timp extrem de 'schizofrenizanta" atat pentru ei cat si pentru cei din apropierea lor. |
|
|||
|
|||
![]()
Ba stim si noi, ca Dumnezeu a binevoit sa ne spuna ce se intampla ce cei care refuza mantuirea.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
||||
|
||||
![]()
Deci practici si cunosti efectul !
Multumim . . . ![]()
|
|||
|
|||
![]()
Trebuie sa mori de cancer in urma fumatului ca sa poti spune la altii ca fumatul e rau?