![]() |
![]() |
|
|
|
|
|
|
||||
|
||||
|
N-am știut de versetul ăsta pînă acum, dar am avut întotdeauna senzația că așa este.
|
|||
|
|||
|
Cred ca trebuie sa aiba omul credinta ca sa i se aplice cuvantul asta. Adica am citit la parinti ca orice casatorie e fie din voia lui Dumnezeu, fie din ingaduinta Lui (de aia si Hristos si Pavel spun ca nu au voie sa se lase unul pe altul)...eu inteleg asa: daca are omul credinta, i se aplica cuvantul asta si casatoria e din voia lui Dumnezeu. Daca nu are, e din ingaduinta.
Last edited by VladCat; 24.07.2013 at 02:52:01. |
|
|
|||
|
|||
|
Totusi cam mare diferenta de 10 ani intre sot si sotie!
|
|
|
|||
|
|||
|
Mare pentru ce sau fata de ce? :)
|
|||
|
|||
|
Pur si simplu cu o diferenta asa mare de varsta e mai greu ca doi oameni sa aiba acceleasi interese sau pasiuni, plus ca se cunoaste diferenta in privinta modului de gandire!
Si de obicei la 18-19-20 de ani mai putini oameni se gandesc sa-si intemeieze o familie sau sa aiba copii, mai ales ca la aceea varsta (cu exceptia celor care au terminat o scoala profesionala ori liceu industrial) nici nu ai o meserie bine definita, pe care sa o poti practica toata viata si sa poti asigura conditiile materiale pentru formarea unei familii! S-au dus vremurile cand la 20 de ani dupa ce ieseai muncitor calificat in industrie sau transporturi primeai imediat repartitie si servici in productie! |
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
Osea 1 2. Începutul cuvântului Domnului către Osea. Și a grăit Domnul către Osea: "Ia-ți de nevastă o femeie desfrânată și să ai copii de desfrânată! Căci iată a desfrânat pământul lui Israel, abătându-se de la Domnul". 3. Atunci s-a dus el și și-a luat de soție pe Gomer, fiica lui Diblaim, și ea a rămas însărcinată și i-a născut un fiu. Numai Sfinții pot să facă așa ceva.
|
|||
|
|||
|
Citat:
Eu, necasatorit fiind, pana sa citesc istorisirea asta, aveam o pozitie foarte slab definita cu privire la casatorie: 1. nu intelegeam cum poate casatoria sa fie o mare taina (cam intelegeam eu ce se spune in teorie dar nu prea credeam) 2. nu stiam daca e pentru mine sau nu, daca sunt pregatit sau nu, etc. Dupa ce am citit povestea am inteles si felul in care poate fi o mare taina, si ca, cel putin momentan, nu e pt mine :) |
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Sigur ca asa ar trebui sa fie dar daca nu e, nu e sfarsitul lumii nici paria societatii, mai ales daca s-a pocait pentru greseli.
|
|||
|
|||
|
Citat:
|
|
|
||||
|
||||
|
Citat:
In povestirea postata sotul avea o masura foarte inalta, apropiata de sfintenie. El a ales sotia pe masura bunatatii sale, dar nu oricine poate sa poarte aceasta cruce, de aceea si modul in care fiecare isi alege sotia difera - in functie de masura la care se afla. |
|
|