Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Nunta
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 24.07.2013, 01:07:23
Florin-Ionut's Avatar
Florin-Ionut Florin-Ionut is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.07.2008
Locație: Timișoara
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de VladCat Vezi mesajul
Și-a întors cugetarea spre cuvintele Scripturii: „femeia bărbatului de la Domnul se rânduiește” (Pilde 19, 14).
N-am știut de versetul ăsta pînă acum, dar am avut întotdeauna senzația că așa este.

Ascultați Noul Testament ortodox online.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 01:42:46
VladCat
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
N-am știut de versetul ăsta pînă acum, dar am avut întotdeauna senzația că așa este.
Cred ca trebuie sa aiba omul credinta ca sa i se aplice cuvantul asta. Adica am citit la parinti ca orice casatorie e fie din voia lui Dumnezeu, fie din ingaduinta Lui (de aia si Hristos si Pavel spun ca nu au voie sa se lase unul pe altul)...eu inteleg asa: daca are omul credinta, i se aplica cuvantul asta si casatoria e din voia lui Dumnezeu. Daca nu are, e din ingaduinta.

Last edited by VladCat; 24.07.2013 at 01:52:01.
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 10:13:18
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Totusi cam mare diferenta de 10 ani intre sot si sotie!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 10:59:20
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Totusi cam mare diferenta de 10 ani intre sot si sotie!
Mare pentru ce sau fata de ce? :)
Vechi 24.07.2013, 11:35:20
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Mare pentru ce sau fata de ce? :)
Pur si simplu cu o diferenta asa mare de varsta e mai greu ca doi oameni sa aiba acceleasi interese sau pasiuni, plus ca se cunoaste diferenta in privinta modului de gandire!
Si de obicei la 18-19-20 de ani mai putini oameni se gandesc sa-si intemeieze o familie sau sa aiba copii, mai ales ca la aceea varsta (cu exceptia celor care au terminat o scoala profesionala ori liceu industrial) nici nu ai o meserie bine definita, pe care sa o poti practica toata viata si sa poti asigura conditiile materiale pentru formarea unei familii!
S-au dus vremurile cand la 20 de ani dupa ce ieseai muncitor calificat in industrie sau transporturi primeai imediat repartitie si servici in productie!
Reply With Quote
Vechi 24.07.2013, 12:50:22
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Pur si simplu cu o diferenta asa mare de varsta e mai greu ca doi oameni sa aiba acceleasi interese sau pasiuni, plus ca se cunoaste diferenta in privinta modului de gandire!
Legatura la nivel de "interese si pasiuni" comune este una slaba.
Si din cate am mai vazut prin jur, putini se pot lauda cu asa ceva.
De obicei barbatii au pasiuni pe care femeile nu le impartasesc si invers.

Iar armonia vizavi de "modul de gandire" e o chestie care tine de sistemul de valori, important este sa imparta acelasi sistem de valori, nu sa aiba o gandire copiata la indigo.

Citat:
Si de obicei la 18-19-20 de ani mai putini oameni se gandesc sa-si intemeieze o familie sau sa aiba copii, mai ales ca la aceea varsta (cu exceptia celor care au terminat o scoala profesionala ori liceu industrial) nici nu ai o meserie bine definita, pe care sa o poti practica toata viata si sa poti asigura conditiile materiale pentru formarea unei familii!
Cunosc familii in care nu exista cine stie ce diferenta de varsta dar din diverse motive, doar unul din soti lucreaza sau daca celalat totusi lucreaza lucreaza pentru un salariu derizoriu.

Citat:
S-au dus vremurile cand la 20 de ani dupa ce ieseai muncitor calificat in industrie sau transporturi primeai imediat repartitie si servici in productie!
Asta nu tine de varsta ci de pregatirea profesionala, educatia care ai primit-o.
Poti sa ai 40 ani, daca esti slab pregatit profesional (si nu doar), lucrezi pentru mai nimic sau iti gasesti greu de lucru.

Da, s-au dus vremurile in care primeai de lucru doar pe baza unei hartii si din pacate acum facultatea este doar un loc in care primesti niste cunostinte generale si o hartie si multi dintre tineri (sau chiar cei care sunt parinti) nu inteleg acest lucru.
Vechi 24.07.2013, 13:20:37
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Legatura la nivel de "interese si pasiuni" comune este una slaba.
Si din cate am mai vazut prin jur, putini se pot lauda cu asa ceva.
De obicei barbatii au pasiuni pe care femeile nu le impartasesc si invers.

Iar armonia vizavi de "modul de gandire" e o chestie care tine de sistemul de valori, important este sa imparta acelasi sistem de valori, nu sa aiba o gandire copiata la indigo.

Cunosc familii in care nu exista cine stie ce diferenta de varsta dar din diverse motive, doar unul din soti lucreaza sau daca celalat totusi lucreaza lucreaza pentru un salariu derizoriu.

Asta nu tine de varsta ci de pregatirea profesionala, educatia care ai primit-o.
Poti sa ai 40 ani, daca esti slab pregatit profesional (si nu doar), lucrezi pentru mai nimic sau iti gasesti greu de lucru.

Da, s-au dus vremurile in care primeai de lucru doar pe baza unei hartii si din pacate acum facultatea este doar un loc in care primesti niste cunostinte generale si o hartie si multi dintre tineri (sau chiar cei care sunt parinti) nu inteleg acest lucru.
Este adevarat ca sunt anumite pasiuni sau hobbyuri specific masculine- fotbal, table, politica, reparatii electrice sau de motoare, etc pe care o femeie mai rar sa le impartaseasca, cum la fel de adevarat este ca existe anumite pasiuni sau hobbyuri specific feminine- moda, hainele, shopingul, etc pe care un barbat este mai greu sa le impartaseasca! Din aceasta cauza este bine ca sa zicem o data pe saptamana sotul sa socializeze cu prietenii lui (pe stadion, la o tabla, la pescuit sa zicem), iar sotia cu prietenele ei.
Insa pentru ca o casnicie sa functioneze trebuie sa existe si niste puncte comune de discutie- un gen de lectura, interesul comun pentru anumite subiecte istorice, literare, sau pentru anumite categorii de filme, emisiuni radio-tv sau excursii, plimbari, petreceri, etc. Doar nu stai ca mutul in casa!
Reply With Quote
Răspunde