Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 31.07.2013, 21:17:11
neant_ neant_ is offline
Banned

Data înregistrării: 30.07.2013
Religia: Protestant
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Crestinii care sustin asta ii tin departe de credinta pe cei ce se declara atei agnostici. De aceea i-as ruga sa fie mai rezervati si sa-i lase si pe altii sa intre in Rai impreuna cu ei.
Ei ii lasa, dar nu stiu daca o sa-i lase Dumnezeu.

Citat:
Pot fi cateva mii de ani de la izgonirea lui Adam din Rai, dar de la prima "zi" a Facerii nu stim cat este.
Iti spune Biblia. Citeva mii de ani. Mai precis, sub 6000 de ani. Foarte aproape de 6000, caci atunci se termina, iar semnele sunt clare.

Citat:
Poate ca 13 virgula ceva miliarde de ani, asta nu contrazice cu nimic pimele doua capitole ale Genezei.
Biblia mea foloseste cuvintul “zi” in Geneza. Ce cuvint foloseste “biblia” ta? Adica, esti sigur ca citesti Scriptura, si nu cumva vreun manual evolutionist?

Citat:
Cum am scris mai sus, pot fi 6 milenii de la alungarea din Rai, dar de la primul moment al creatiei Universului pana acum 6 milenii au trecut eoni intregi.
Nu, n-au trecut. Cind o sa citesti in sfirsit Biblia sa ma anunti si pe mine. Caci lucrarile oamenilor stiu deja ca le-ai citit. Si apropo de asta: a cui e lumea? Hai sa vedem daca ai citit cu adevarat Biblia sau nu.

Citat:
Eu cred in versiunea de lunga durata, de 13-14 miliarde de ani
Normal ca crezi asta, ca doar n-ai o minte pentru tine, ci inghiti pe nemestecate ce-ti dau altii sa gindesti. Din nou: a cui e lumea asta? Cind o sa afli raspunsul la intrebarea asta (conform Bibliei, desigur), atunci o sa afli si a cui e invatatura evolutiei. Si lucrurile o sa fie mult mai clare pentru tine. Toate lucrurile.

Citat:
si totusi sunt crestin ortodox
Eu sunt convins ca la poarta raiului o sa ai o mare surpriza.

Citat:
Si ca mine sunt N crestini, ba chiar si preoti care nu imbratiseaza ideea creatiei in 6x24 de ore terestre, ci in 6 ere care nu se stie cat au durat.
Numarul nu conteaza, conteaza calitatea.

Mai mult, Biblia spune clar unde anume va ajunge imensa majoritate a oamenilor - asa ca s-a zis cu argumentul majoritatii…

Citat:
Eu merg pe varianta designului inteligent, care presupune un evolutionism controlat de Dumnezeu
Design-ul inteligent nu presupune citusi de putin asta. Ca de obicei, evolutionistii habar n-au despre ce vorbesc.

Si apropo, dumnezeul tau, dumnezeul evolutiei, e un dumnezeu care nu stie ce vrea (trial & error) si care nu poate ce vrea (caci are nevoie de miliarde de ani) si un dumnezeu sadic, caci regula lui e a suferintei si mortii (evolutia). Adica, dumnezeul tau nu e Dumnezeul Biblic.
Reply With Quote

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
evolutionismul compromis padrevicentiu Generalitati 476 23.09.2013 03:54:06
De ce evolutionismul teist este o erezie? nadut Teologie si Stiinta 372 27.11.2012 12:41:07
ROMANI , VI SE PREGATESTE CEVA saccsiv Homosexualitatea 170 06.03.2012 14:51:43
Venirea Antihristului ancah Biserica Romano-Catolica 16 23.04.2008 02:29:50
un vis se pregateste sa moara quasar Generalitati 52 03.02.2008 18:58:43