Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.08.2013, 00:50:57
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Ioane, poate n-ar trebui sa fii asa agresiv cu doamna.

Ca toti si poate mai la inceput decat altii, este pe drumul convertirii asadar anumite aspecte pot sa mai lase de dorit si poate pe undeva, anumite tipare de gandire si actiune sa poarte marca omului vechi dar chiar si asa, merita o doza de efort pentru a mentine discutie la obiectul topicului si nu persoana dumneaei.

Fata de altii nu pot sa nu vad la dumeaei o doza de smerenie (da, chiar asa) - ceea ce este o calitate destul de rara aici pe forum si ma face sa cred ca nu merita tratata in felul asta.

In rest, ce nu tin de persoana dumneai sunt fara doar si poate de acord, e pacat si as zice cumva ciudat ca ortodoxia unora a ajuns sa tina cu dintii (inclestati) de o asemenea "dovada".
Ca atitudine de fond sunt de acord cu ce spui. Nu cu vreo plăcere am scris ce am scris Mihaelei, ci cu multă mâhnire. (Probabil se întrevede printre rânduri...) Ca ultim efort, întrucât încăpățânarea evidentă pe care o afișează, ca de obicei, nu a lăsat loc alternativelor de abordare. Sora noastră trece ca tancul peste orice observație care vine cu bună intenție din partea celor care văd lucrurile diferit de ea. Și tancul nu e alcătuit din piese de oțel ci din simțăminte și afirmații puțin lăudabile. Dar nu-i pasă.

E în joc, de fapt, o chestiune foarte importantă: ușurătatea cu care abordăm minunile și Biserica. Dacă subiectul era minor, mi-aș fi pierdut oare vremea și mi-aș fi riscat pacea sufletească (și aș fi amenințat pacea Mihaelei)?
În plus, modul ăsta nedemn în care prin diverse medii se sugerează, chipurile, cât de mare e diferența între o practică și alta a convertirii... Grosolănii, asta e, abordări triviale ale unor subiecte cu totul gingașe. Nu de iubire e vorba aici, nu de iubire ci în mod vădit de dispreț și de ură interconfesională.
Iar eu fac tot ce pot ca să mă opun acestei stări de lucruri, când mă nimeresc "pe recepție". Întrucât aprobarea tacită sau explicită a unor astfel de anomalii mă face părtaș la duhul lor, iar eu refuz această părtășie nefolositoare și chiar otrăvitoare.

Poate n-am găsit cea mai bună exprimare, de acord.
Voi ține cont de îndemnul tău, Alin.
Mulțumesc pentru sfat!
Reply With Quote