Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Tainele Ortodoxiei > Botezul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 05.08.2013, 20:27:15
catalin2 catalin2 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.12.2007
Locație: Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Am scris despre toate argumentele, ale lui Cezar erau bazate mai mult pe pareri personale, iar citatele date de Decebal le-am comentat de cateva ori. In plus, Decebal a adus in discutie ceva complet gresit. Cine a citit cate ceva despre minuni si minuni date de vrajmasul a vazut ca acolo scrie ca doar vrajmasul face de obicei "minuni" prin modificarea constiintei. Acelasi lucru se intampla si in Yoga si alte practici. Adica ingerii cazuti actioneaza asupra simturilor si cunostintei, ca un fel de hipnoza. Decebal cand spune ceva asemanator fara sa isi dea seama, ca pentru a vedea ceva nevazut in cazul unei minuni sau unei revelatii i se modifica acelui credincios perceptia. De fapt unui credincios obisnuit i se arata o minune (un inger, harul, etc.) prin ingaduinta Domnului ca acea minune sa fie vizibila in plan material. De exemplu un inger i se arata acelui credincios devenind vizibil, nu i se modifica acelui credincios constiinta.
In cazul unui parinte imbuntatit e altceva, acela este in har, de aceea si are de obicie harisme, poate face minuni el insusi. De exemplu un sfant poate lumina cu lumina harului, la asta se refera si Sfantul Grigorie Palama, nu la cei ce se uita. Atat am avut de completat, nu intru in polemici inutile.
Reply With Quote