![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]()
Cum așa, tu nu mănînci după ce te împărtășești?
|
|||
|
|||
![]()
Inainte de sf impartasanie nu dupa. Cel putin asa am inteles.
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
E bine să facem cum a hotărît Biserica azi. Dar, dacă accidental am băut apă dimineață sau ne-am spălat pe dinți înainte de Liturghie și am înghițit puțină pastă sau apă, nu e nici o tragedie dacă ne împărtășim. Mai grav e (creștini practicanți fiind) cînd mergem la Liturghie și nu ne împărtășim, neavînd motiv serios să nu ne apropiem de Potir - vezi canonul 9 apostolic.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Tu Florine, ti-ai intrebat duhovnicul daca este voie sa bei apa inainte de impartasanie? |
|
|||
|
|||
![]()
nu ai voie nici apa sa bei geo. recomandarea e nici macar sa nu te speli pe dinti inainte ca sa nu existe accidente.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Am prezentat cazul unui accident, cînd fără să vrei ai înghițit apă sau poate ai băut un pahar cu apă noaptea, trezit din somn de arșiță uitînd pe moment de postul negru de 12 ore dinaintea Împărtășirii. Uite ce ne scrie Sfîntul Timotei: A doua problemă de care tocmai amintisem se prezintă pentru noi ca fiind de‑a dreptul șocantă și ea se leagă de Canonul 16 al Sfântului Timotei al Alexandriei. După ce Sfântul Timotei arată obligativitatea ajunării înainte de împărtășire, el spune: „Dacă însă cineva ajunând spre a se împărtăși, spălându‑și gura sau făcând baie a înghițit apă fără să vrea, se cuvine a se împărtăși căci satana, aflând prilej de a‑l opri (pe om) de la împărtășire, mai des face aceasta”. Fără a mai comenta, menționăm că acest canon nu a fost anulat de vreun sinod.
|
||||
|
||||
![]()
Oare cum se impartasesc diabeticii si alti nevoiasi?
Preotul mi-a spus ca in cazul in care sunt nevolnica si trebuie sa beau putina apa sau sa iau o inghititura de mancare inainte de impartasanie,sa fac asta cat mai de dimineata si apoi sa dorm un pic,ca intre consum si impartasit sa existe o pauza de somn.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|
||||
|
||||
![]()
Sfânta Euharistie se poate primi și la prima oră: la 7 sau 7:30, depinde când începe de obicei Utrenia. Sau chiar în orice altă zi. De la caz la caz, sigur găsește părintele duhovnic cea mai bună soluție.
|
|||
|
|||
![]()
Scuze de off-topic.
|
|
|||
|
|||
![]()
fiecare sa faca dupa puteri si dupa cum ii zice preotul !
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Momente ale Liturghiei neintelese inca | Florin-Ionut | Sfanta Liturghie | 29 | 20.09.2011 16:43:18 |
In acele zile-un necaz = urgia? | Mihai36 | Din Vechiul Testament | 0 | 26.06.2011 11:29:22 |
Sinaxarul lunii ianuarie: patru sfinti egipteni | NECTARIE | Generalitati | 0 | 07.01.2011 17:02:36 |
De ce toate acele activități grotești... ca aspect | Bunl | Despre Biserica Ortodoxa in general | 8 | 10.01.2010 18:26:35 |
MOMENTE GRELE ! | cristiboss56 | Umanitare | 22 | 30.07.2007 19:57:32 |
|