![]() |
![]() |
|
|
|
|
|||
|
|||
|
Citat:
Spui că nu mai suporți reproșurile, criticile, admonestările, da' ai tăi cât le-or mai răbda? :) Că n-o fi ușor nici pentru ei să-nceapă zorile-n sunet de buze bătute mărunțel: "Mie nu mi-ați făcut, nu mi-ați dres, cu el vă purtați așa, cu mine altfel.", apoi să vină istoviți pe la amurg și s-audă aceleași imputări și căutări de pricini. Sunt convinsă că ai dreptate, da' iartă-i, păsuiește-i de amăreala vorbei, roagă-te spre luminarea minții tuturor, s-aveți deschideri de inimă unii spre ceilalți și să sălășluiți armonios. Ș-apoi, or mai fi câteva chestiuni asumate nițeluș hâit: am văzut o tendință de segregare a bunăstării fizice de bunăstarea emoțională, de parcă funcția de "vistier" al familiei e una lesne de înfăptuit și nu necesită sleiri și epuizări cât țin orele de muncă, încasări poate-n neconcordanță cu efortul depus, repartizări în funcție de nevoi (hrană, educație, cheltuieli-de-coș-zilnic versus plăți neprevăzute, dajdii statale, întreținerea unui loisir etc.), administrare optimă și multe altele. Poate n-or fi știut c-o îmbrățișare face cât zece bomboneturi și scofeturi, o pupătură pe frunte cât toate taftalele și paftalele din șifonier, o dezmierdare cât stelele și Luna și ceru' la un loc, însă toate gesturile care țin de umplerea teșcherelei înseamnă și ele un "a da", o generozitate parentală convertită-n sudoare, zile de muncă, sforțări, îngrijorări, silințe... acestea toate făcute din drag de voi, copiii lor. Așa au știut ei că-nseamnă "a da dragoste", așa or fi văzut la părinții lor, or fi prins vremuri grele, de foamete și neajunsuri de așa au știut ei să-și manifeste dragostea către voi, cei atât de dragi lor. Iartă-i, așa vor începe schimbările. |
|
|