Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.08.2013, 13:05:48
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Domnule profesor, vă mulțumesc mult pentru explicații și lămuriri.
Într-adevăr, mă impresionează profund, în mod negativ, ideea că unii dintre semenii mei sunt privați de libertate doar pentru că suferă de probleme psihice. De exemplu, am cunoscut recent o tânără de aprox. 30 de ani, foarte bolnavă psihic (suferă de schizofrenie, din câte știu... Oricum, e foarte dificil să comunici cu ea), care a fost internată la psihiatrie și am aflat că a fost ținută încuiată. M-a impresionat profund, mai ales că fata aceea, sărmana de ea, nu cred că ar fi putut reprezenta așa, un pericol public... și nu înțeleg de ce sunt privați de libertate acești semeni ai noștri lipsiți de apărare... Nu-i suficient că sunt bolnavi, de ce să mai aibă parte și de alte suferințe?... Dvs vorbeați despre pacienți periculoși, agresivi, care i-ar ataca pe ceilalți. Aceștia da, îmi pare justificat să fie închiși, până când își revin măcar parțial. În schimb, cei care nu le-ar putea face rău celorlalți (așa cum este bolnava pe care am cunoscut-o)?... Aceștia de ce, oare, sunt tratați așa?...
M-a surprins în mod deosebit, citind primul dvs mesaj, faptul că cei mai mulți dintre cei internați la psihiatrie nu sunt "nebuni" (în sensul în care se folosește, în limbajul comun, acest cuvânt), ci suferă de depresii, de diverse fobii etc. Nu știam asta. În această privință, am o singură nedumerire: de ce oare aceștia nu sunt tratați acasă?
Și încă ceva: sunt duși la spital cu forța, sau se internează ei în mod liber, considerând că astfel vor fi tratați mai bine?
Încă o dată, vă mulțumesc mult pentru mesajele pe care mi le-ați scris; mi-ați explicat foarte multe lucruri pe care nu le știam.
Hristos în mijlocul nostru!

Cu deosebită prețuire,
Laura Stifter
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca

Last edited by laurastifter; 19.08.2013 at 13:10:45.
Reply With Quote