Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Postul in Biserica Ortodoxa > Postul

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 26.08.2013, 22:32:48
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florin-Ionut Vezi mesajul
Doamnă (nu vă știu numele ca să mă adresez),

Renunțarea la patimi și lupta împotriva păcatelor sînt condiții fără de care un creștin nu e tocmai ortodox. Dreapta credință presupune automat și fapte, nevoințe, viețuirea într-o stare măcar pe linia de plutire dacă mai mult nu reușim încercînd. Deci posturile speciale invocate de duhovnici sau posturile de peste an rînduite de Biserică nu sînt perioade cînd doar atunci luăm scutul și sabia luptînd împotriva celui rău, ci războiul pe care-l ducem este permament, pînă la ultima suflare. De asta cînd spun post mă refer la ceea ce mîncăm, pentru că celelalte trebuie să le facem tot timpul.

Cît despre curăția în viața de familie - și aici vorbim strict de ortodocșii cununați de preot, asta se face de comun acord între cei căsătoriți, vorba lui Pavel. Nu văd nici un motiv ca să ne oprim de unirea în scopul facerii de copii cînd e zi de post. Da, înainte de Împărtășire e necesară măcar o zi de curăție și după aceea la fel - aici văd sensul, înțeleg și sînt de acord. Dar un mirean căsătorit care se împărtășește duminical nu are cum să țină curăție toată săptămîna, ar fi absurd.

Hristos a lăsat Taina Căsătoriei tocmai ca să sfințească unirea celor doi, trup și suflet. La urma urmei, problema se pune dacă ne împotrivim gîndurilor desfrînate și dacă ne păzim ochii cînd apar cașchetele la orizont, nu că dacă în post concepem sau nu copii. Dacă sînt alții mai nevoitori, este alegerea lor și eu o respect.
Apoi de! Florine, citeste ce scrie mai jos ca trebuie sa fii cuminte in post si in sarbatori, ca sa nu periclitezi viata viitorului copil. Daca totusi mai calci gresit, te spovedesti si nu recomanzi si altora sa greseasca.

http://www.ortodoxiatinerilor.ro/sex...riei/3660.html
Reply With Quote