![]() |
![]() |
|
|
![]() |
|
Thread Tools | Moduri de afișare |
|
||||
|
||||
![]()
Pe mine nu numai că mă privește, dar mă și doare. Ceea ce e valabil pentru mireni e valabil și pentru preoți. Altfel se numește tehnica dublului standard.
Citat:
Citat:
Citat:
|
||||
|
||||
![]()
"Eu mănînc numai vegetale și nu trăiesc în pustie... Nu e greu."
Nu ma refeream ca e greu sa manaci numai vegetale; dace sa te referi strict la regimul alimentar- nu ajungi la esenta postului, care e renuntare. Nu stiu care sunt motivele regimului dumneavoastra, dar am senzatia ca sunt primar convingeri ce tin de igiena alimentatiei- adica va pare ca hrana vegana e mai sanatoasa. Cand vorbim de post intelegem altceva- renuntari la patimi, la uniune conjugala etc....pana la urma mi se pare, ca sa fiu ma exacta, ca intrebarea dumneavoastra este "ati deveni vegetarian pentru a va impartasi de fiecare data?" Daca suntei vegetarian, considerati ca e o conditie suficienta pentru a va impartasi la fiecare Sf. Liturghie? |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Renunțarea la patimi și lupta împotriva păcatelor sînt condiții fără de care un creștin nu e tocmai ortodox. Dreapta credință presupune automat și fapte, nevoințe, viețuirea într-o stare măcar pe linia de plutire dacă mai mult nu reușim încercînd. Deci posturile speciale invocate de duhovnici sau posturile de peste an rînduite de Biserică nu sînt perioade cînd doar atunci luăm scutul și sabia luptînd împotriva celui rău, ci războiul pe care-l ducem este permament, pînă la ultima suflare. De asta cînd spun post mă refer la ceea ce mîncăm, pentru că celelalte trebuie să le facem tot timpul. Cît despre curăția în viața de familie - și aici vorbim strict de ortodocșii cununați de preot, asta se face de comun acord între cei căsătoriți, vorba lui Pavel. Nu văd nici un motiv ca să ne oprim de unirea în scopul facerii de copii cînd e zi de post. Da, înainte de Împărtășire e necesară măcar o zi de curăție și după aceea la fel - aici văd sensul, înțeleg și sînt de acord. Dar un mirean căsătorit care se împărtășește duminical nu are cum să țină curăție toată săptămîna, ar fi absurd. Hristos a lăsat Taina Căsătoriei tocmai ca să sfințească unirea celor doi, trup și suflet. La urma urmei, problema se pune dacă ne împotrivim gîndurilor desfrînate și dacă ne păzim ochii cînd apar cașchetele la orizont, nu că dacă în post concepem sau nu copii. Dacă sînt alții mai nevoitori, este alegerea lor și eu o respect.
|
||||
|
||||
![]()
"[quote=Florin-Ionut;531741]Doamnă (nu vă știu numele ca să mă adresez),
Renunțarea la patimi și lupta împotriva păcatelor sînt condiții fără de care un creștin nu e tocmai ortodox. Dreapta credință presupune automat și fapte, nevoințe, viețuirea într-o stare măcar pe linia de plutire dacă mai mult nu reușim încercînd. Deci posturile speciale invocate de duhovnici sau posturile de peste an rînduite de Biserică nu sînt perioade cînd doar atunci luăm scutul și sabia luptînd împotriva celui rău, ci războiul pe care-l ducem este permament, pînă la ultima suflare. De asta cînd spun post mă refer la ceea ce mîncăm, pentru că celelalte trebuie să le facem tot timpul." Este adevarat ceea ce scrieti, dar oare facem asta? Oare "ne iese"? Si daca da, atunci sa se reduca, oare postul numai la ...alimentatie vegetariana? Cand stim ca stam asa de bine duhovniceste, ca numai mancarea sta intre noi si Potir? Mie imi pare o problema intoarsa: grea e lupta nevazuta, nu...tinutul regimului. Last edited by arwein; 26.08.2013 at 22:02:06. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/sex...riei/3660.html |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Cine scrie, Gabriela Tudor? :) ”Pentru cei căsătoriți sau nu, există marele "pericol " să apară o sarcină, ca urmare a săvârșirii păcatului.” Deci care păcat în cazul celor căsătoriți?
|
||||
|
||||
![]()
Un credincios care tine toate posturile plus miercurile si vinerile de peste an se poate impartasi la fiecare liturghie daca are dezlegare de la duhovnicul sau pentru aceasta, in rest se obisnuieste sa se posteasca 3 zile inainte.
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar avem vreo referință undeva pentru aceste 3 zile?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog, roagă-te pentru mine să reușesc! Preoții nu pot săvârși Liturghia fără să se împărtășească în ordinea ierarhiei prezente, de la episcop la preot, diacon, sacristier, copii, mireni; se consideră că ierarhia este ordinea apropierii(distanței față) de Dumnezeu. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Florin -Ionut ,de ce vrei sa te impartasesti saptamanal? Daca ti-a recomandat duhovnicul ,foarte bine Noi avem duhovnici si ascultam de ei Parintele meu duhovnic recomanda spovedanie deasa si impartasanie mai rar ,cam la 40 zile. Nu inteleg de ce atata suspiciune in legatura cu preotii ,de ce ii judeci ? |
|