14.09.2013, 03:06:25
|
Banned
|
|
Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
|
|
Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan
Frumoasă postare, Laura!
În stilul inegalabil, delicat, al liricii feminine...:)
Cât privește căutarea lui Dumnezeu din interes, aici mă cam scarpin în cap....
Fac nițel pe prostul, închipuindu-mi că n-aș fi deloc, și cuget cam așa:
Îmi vine să zic, apăsat, că așa și trebuie căutat Dumnezeu! Din interes. Așa și trebuie păstrat!
Din cel mai pur interes, cu a mai hotărâtă dintre intenții, din spirit pur de bussiness nalt, divino-uman.
Tocmai, că fără acest gând al afacerii cu Dumnezeu, al târguielii chiar, fără priceperea măiastră a afacerii cu Dumnezeu, riscăm să eșuăm în derizoriu, în chestii de timpul liber, în hobby, în turism, în mondenisme, în mode, în lipsă de responsabilitate pentru partea ce-o purtăm în afacere.
Și mai voim, atunci, prosperitate? Demnitate? Recunoaștere și putere? Urmași? Glorie?....
Dar care este interesul pur al omului în bussinessul cu Dumnezeu?
Și care e contractul? Obligațiile contractuale?
Voi spicui câteva repere din Scriptură în postarea următoare. Momment, please!...
|
"Fericiți cei săraci cu duhul, că a lor este Împărăția cerurilor.
......
Bucurați-vă și vă veseliți, că plata voastră multă este în ceruri..." (Mt 5, 3-12)
"Căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă." (Mt 6,33)
"Din zilele lui Ioan Botezătorul până acum Împărăția cerurilor se ia prin străduință și cei ce se silesc pun mâna pe ea." (Mt 11,12)
"...și cine nu adună cu Mine risipește" (Mt12,30)
"Cine primește prooroc în nume de prooroc plată de prooroc va lua, și cine primește pe un drept în nume de drept răsplata dreptului va lua.
Și cine va da de băut unuia din aceștia mici numai un pahar cu apă rece, în nume de ucenic, adevărat grăiesc vouă: Nu va pierde plata sa." (Mt 10, 41-42)
"Oricine va mărturisi pentru Mine înaintea oamenilor, mărturisi-voi și Eu pentru ei înaintea Tatălui Meu, care este în ceruri." (Mt 10, 32)
"Până acum nu ați cerut nimic în numele Meu; cereți și veți primi, ca bucuria voastră să fie deplină." (Mt 16,24)
Last edited by cezar_ioan; 14.09.2013 at 03:09:11.
|