Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.09.2013, 20:59:56
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member

Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Cunosc o doamna care depaseste cu umor astfel de situatii spunand: ,,Esentele tari se pun in flacoane mici!" E o persoana energica, este o buna crestina care stie și sa se bucure de viata si să aducă bucurii altora. Are sot, copii si nepoti. Asadar, sa-I multumim lui Dumnezeu pentru tot ce ne-a daruit. Nu te mai gandi niciodata la inaltimea ta fizica cu tristete.
"Esențele tari se pun în flacoane mici"
Foarte frumos spus! :)
Mulțumesc mult pentru încurajare!
Doamne ajută!
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 00:55:18
cezar_ioan cezar_ioan is offline
Banned

Data înregistrării: 16.11.2012
Locație: Benidorm, Hotel Bali
Implicit

Citat:
În prealabil postat de laurastifter Vezi mesajul
Călugări nemți în facultate?...
Da, am fost coleg de grupă cu un neamț...:) Monah la Radu-Vodă, foarte tânăr, un bărbat frumos, roșcovan și foarte delicat, mereu în rugăciune...
A descoperit Ortodoxia la 18 ani, după spusele lui. A luat legătura pe internet cu monahi români, a ajuns la concluzia că într-o mânăstire din România va găsi calea cea mai dreaptă spre sfințenie și...s-a pus pe treabă nemțește! A învățat limba română, a primit binecuvântarea părinților apoi, cu acordul starețului de la Radu-Vodă a fost tuns în monahism. Ulterior a primit ascultare să facă facultatea și.. iată-ne colegi, nedespărțiți mai ales la seminariile de NT. Din fericire el a continuat studiile și acum e absolvent, ca și tine - a terminat anul acesta facultatea. Din nefericire eu am abandonat școala. Român bleg, sentimental...
Iubirea, cred, ține cont de înălțime precum și de rasă. Cu cât înălțimea ei e mai mare și rasa ei mai frumoasă, cu atât mai bine!

Last edited by cezar_ioan; 18.09.2013 at 09:47:17.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 10:04:22
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cc9191 Vezi mesajul
Doar pentru diferenta de inaltime. Atat. Mi-au zis ca nu au nimic cu el, ci doar ca nu e pe "inaltimea mea", fiind cu vreo 6-7 cm mai scund.
Să mă ierte Dumnezeu, că poate fac o mare prostie scriind ce voi scrie acum.
Dacă nu ascunzi nimic și dacă într-adevăr părinții au, în mod onest, doar această nemulțumire, dacă tu îl iubești pe acel bărbat care are "vina" doar că i-a dat Dumnezeu o anumită măsură a corpului,
dacă și el te iubește, atunci:
a) ia în calcul, cu îngăduință, că părinții se tem de gura lumii, că se tem ca presiunea socială să nu vă joace feste, cu vremea vreunuia dintre voi (întrucât, cu anii, cu greutățile căsniciei, nu de puține ori soții își scot la iveală gânduri de început pe care le țineau în frâu în vremea îndrăgostirii...) și să ajungeți la supărări mari și divorț și celelelate tocmai din pricina acestui fapt;
b) cugetă și la faptul că poate vrei copii înalți...:) Ce faci dacă vor semăna cu el? Ești sigură că vrei să crești un copil care va deveni un bărbat chinez?...:)
c) asigură-te, cum poți mai bine (las că știi tu, doar ești femeie...:)) că pentru el, iar nu pentru tine, înălțimea lui și-o acceptă; dacă are un complex ascuns pe tema asta, vei avea viață grea într-o zi...
d) în fine, dacă toate sunt în regulă, mai rămâne să ai răbdare; asta e cel mai greu. Răbdare ca părinții tăi să îl cunoască mai bine, răbdare să îl îndrăgească dânșii, răbdare să capete încredere în el. Oare părinții tăi știu cu adevărat ce fel de om e? Le place măsura lui sufletească? Dacă nu, sau dacă nu sunt încă siguri de poziția lor, atunci neliniștea lor e de înțeles și îi vei mâhni nespus de mult de vei face un pas pripit...
Te sfătuiesc să nu faci pasul greșit al căsătoriei fără binecuvântarea părinților. Veți suferi cu toții, va fi un chin pe care nădăjduiesc să nu îl cauți cu lumânarea... Viața aduce, oricum, mii de necazuri în viața de cuplu și de familie.

Totuși, aș dori să te întreb: tu vrei să te căsătorești cu acest bărbat? Să fiți "un singur trup" pentru totdeauna? Să deveniți întru veșnicie împreună?
Știi oare că orice căsătorie creștină e, pur și simplu, un test cu întrebarea unică: minciună sau mucenicie? Și că răspunsul corect, înaintea lui Hristos e, oricât ar suna de neplăcut în urechile tinereții: "mucenicie!"?
Dacă nu ești dispusă la mucenicie, indiferent de înalțimea bărbatului tău, sfatul meu e să nu te căsătorești și să uiți pe omul acesta. Dacă e să tindem către iad, cel puțin s-o facem fără a târî și pe altul după noi...
Dar dacă ai încredere în Hristos Domnul, dacă vrei să împarți mucenicia iubirii jertfelnice toată viața împreună cu acest bărbat, atunci:
LUPTĂ CU TOATĂ ÎNȚELEPCIUNEA ȘI JERTFELNICIA PENTRU DRAGOSTEA TA!
Luptă neîncetat, puind curăția inimii și a minții (evident și a trupului, de se poate) mai presus de orice în relația ta cu el și cu Hristos. Domnul va fi cu tine, cu voi, vei vedea!

Răbdare înțeleaptă și curăție, așadar,
Doamne ajută!

Last edited by cezar_ioan; 18.09.2013 at 10:06:29.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 11:08:59
Parascheva16's Avatar
Parascheva16 Parascheva16 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 26.02.2013
Implicit

De ce tot faceti comparatia cu chinezii? Nu sunt chiar asa scuzi. Am vazut multi chinezi destul de inalti, si femei si barbati. Filipinezii ,in schimb, sunt scuzi.
Oricum, nici romanii nu sunt asa inalti. Comparand cu alte natii sunt cam pitici si daca esti o fata mai inalta, cam greu gasesti pe cineva la fel de inalt ca tine sau mai inalt. Englezii, de exemplu, sunt inalti. Sunt multi cu 1.80. De rusi nu mai zic. Romanii mai au si obsesia asta sa se bronzeze si rad de cei care raman albi (pielea lor nu se bronzeaza sau nu vor sa se bronzeze).
*
On-topic. Iubirea nu tine de inaltime si nici de gura lumii. Esti sigura ca inaltimea este problema? Sau ai tai se folosesc de aceasta scuza din alt motiv? In mod normal, nu ar trebui sa fie acesta un motiv intemeiat, mai ales daca e om bun.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 13:00:02
Patrie si Credinta's Avatar
Patrie si Credinta Patrie si Credinta is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.05.2011
Locație: Ploiesti
Send a message via Skype™ to Patrie si Credinta
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
De ce tot faceti comparatia cu chinezii? Nu sunt chiar asa scuzi. Am vazut multi chinezi destul de inalti, si femei si barbati. Filipinezii ,in schimb, sunt scuzi.
http://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming

“You know the world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest guy in the NBA is Chinese, the Swiss hold the America's Cup, France is accusing the U.S. of arrogance, Germany doesn't want to go to war, and the three most powerful men in America are named 'Bush', 'Dick', and 'Colon.' Need I say more?”
Vechi 18.09.2013, 17:31:18
Banned

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Parascheva16 Vezi mesajul
Oricum, nici romanii nu sunt asa inalti. Comparand cu alte natii sunt cam pitici si daca esti o fata mai inalta, cam greu gasesti pe cineva la fel de inalt ca tine sau mai inalt. Englezii, de exemplu, sunt inalti. Sunt multi cu 1.80. De rusi nu mai zic. Romanii mai au si obsesia asta sa se bronzeze si rad de cei care raman albi (pielea lor nu se bronzeaza sau nu vor sa se bronzeze).
*
On-topic. Iubirea nu tine de inaltime si nici de gura lumii. Esti sigura ca inaltimea este problema? Sau ai tai se folosesc de aceasta scuza din alt motiv? In mod normal, nu ar trebui sa fie acesta un motiv intemeiat, mai ales daca e om bun.
Eeei, a zis Laura poanta cu chinezii și am adoptat-o și eu așa, adhoc, fără să verific cu centimetrul...:)
Era o vorbă de spirit, nu un triumf al exactității...
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 18:53:00
cc9191 cc9191 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 16.09.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Să mă ierte Dumnezeu, că poate fac o mare prostie scriind ce voi scrie acum.
Dacă nu ascunzi nimic și dacă într-adevăr părinții au, în mod onest, doar această nemulțumire, dacă tu îl iubești pe acel bărbat care are "vina" doar că i-a dat Dumnezeu o anumită măsură a corpului,
dacă și el te iubește, atunci:
a) ia în calcul, cu îngăduință, că părinții se tem de gura lumii, că se tem ca presiunea socială să nu vă joace feste, cu vremea vreunuia dintre voi (întrucât, cu anii, cu greutățile căsniciei, nu de puține ori soții își scot la iveală gânduri de început pe care le țineau în frâu în vremea îndrăgostirii...) și să ajungeți la supărări mari și divorț și celelelate tocmai din pricina acestui fapt;
b) cugetă și la faptul că poate vrei copii înalți...:) Ce faci dacă vor semăna cu el? Ești sigură că vrei să crești un copil care va deveni un bărbat chinez?...:)
c) asigură-te, cum poți mai bine (las că știi tu, doar ești femeie...:)) că pentru el, iar nu pentru tine, înălțimea lui și-o acceptă; dacă are un complex ascuns pe tema asta, vei avea viață grea într-o zi...
d) în fine, dacă toate sunt în regulă, mai rămâne să ai răbdare; asta e cel mai greu. Răbdare ca părinții tăi să îl cunoască mai bine, răbdare să îl îndrăgească dânșii, răbdare să capete încredere în el. Oare părinții tăi știu cu adevărat ce fel de om e? Le place măsura lui sufletească? Dacă nu, sau dacă nu sunt încă siguri de poziția lor, atunci neliniștea lor e de înțeles și îi vei mâhni nespus de mult de vei face un pas pripit...
Te sfătuiesc să nu faci pasul greșit al căsătoriei fără binecuvântarea părinților. Veți suferi cu toții, va fi un chin pe care nădăjduiesc să nu îl cauți cu lumânarea... Viața aduce, oricum, mii de necazuri în viața de cuplu și de familie.

Totuși, aș dori să te întreb: tu vrei să te căsătorești cu acest bărbat? Să fiți "un singur trup" pentru totdeauna? Să deveniți întru veșnicie împreună?
Știi oare că orice căsătorie creștină e, pur și simplu, un test cu întrebarea unică: minciună sau mucenicie? Și că răspunsul corect, înaintea lui Hristos e, oricât ar suna de neplăcut în urechile tinereții: "mucenicie!"?
Dacă nu ești dispusă la mucenicie, indiferent de înalțimea bărbatului tău, sfatul meu e să nu te căsătorești și să uiți pe omul acesta. Dacă e să tindem către iad, cel puțin s-o facem fără a târî și pe altul după noi...
Dar dacă ai încredere în Hristos Domnul, dacă vrei să împarți mucenicia iubirii jertfelnice toată viața împreună cu acest bărbat, atunci:
LUPTĂ CU TOATĂ ÎNȚELEPCIUNEA ȘI JERTFELNICIA PENTRU DRAGOSTEA TA!
Luptă neîncetat, puind curăția inimii și a minții (evident și a trupului, de se poate) mai presus de orice în relația ta cu el și cu Hristos. Domnul va fi cu tine, cu voi, vei vedea!

Răbdare înțeleaptă și curăție, așadar,
Doamne ajută!
Va multumesc mult pentru sfaturi! Pentru mine, parerea parintilor conteaza enorm, insa, de data asta nu ii pot intelege. Sper, din inima, sa ne fie bine tuturor!
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 19:14:39
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de cezar_ioan Vezi mesajul
Eeei, a zis Laura poanta cu chinezii și am adoptat-o și eu așa, adhoc, fără să verific cu centimetrul...:)
Era o vorbă de spirit, nu un triumf al exactității...
Nu am zis cu rautate, doar asa ca o completare. :)

Si eu aveam impresia ca, chinezii sunt f.scunzi, dar de cand am vazut multi chinzi prin Vest, mi-am schimbat parerea. Nu sunt chiar asa pitici cum credeam eu. Sunt si inalti si medii si scunzi. Cum am zis, filipinezii in schimb sunt micuti.
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 19:15:50
Parascheva16's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Patrie si Credinta Vezi mesajul
http://en.wikipedia.org/wiki/Yao_Ming

“You know the world is going crazy when the best rapper is a white guy, the best golfer is a black guy, the tallest guy in the NBA is Chinese, the Swiss hold the America's Cup, France is accusing the U.S. of arrogance, Germany doesn't want to go to war, and the three most powerful men in America are named 'Bush', 'Dick', and 'Colon.' Need I say more?”
Tare asta. :))
Reply With Quote
Vechi 18.09.2013, 22:49:25
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de cc9191 Vezi mesajul
Va multumesc mult pentru sfaturi! Pentru mine, parerea parintilor conteaza enorm, insa, de data asta nu ii pot intelege. Sper, din inima, sa ne fie bine tuturor!
Conteaza atunci cand dau dovada de maturitate, intelepciune nu capricii infantile.