Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox
 
 


Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
 
 
Thread Tools Moduri de afișare
  #15  
Vechi 23.09.2013, 22:22:46
laurastifter laurastifter is offline
Senior Member
 
Data înregistrării: 14.06.2008
Locație: România
Religia: Ortodox
Mesaje: 1.357
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Zeii si zeitele si ce au mai fost/sunt au fost creeate de cineva. Un cineva a creeat totul... Ca unii ii zic intr-un fel iar altii in alt fel, asta e partea a doua.

E vorba de creearea universului, animaleleor si omenirii. Garantat nu au fost din greseala. Si Big Bang-ul sa fi fost, tot a fost provocat de catre ceva/cineva. Cineva-ul respectiv il numesc simplu: Dumnezeu, cel ce vede si stie tot. Creatorul.

ca n-au fost creeate toate in 6 zile (24 ore/zi) asta e alta treaba. Timpul e relativ...

In plus, alta chestiune, legata de data asta de religie in general. Cartile sfinte, ca e Sf. Scriptura, ca e Coranul sau altceva, au fost scrise de OAMENI, deci cum putem sti ca acolo gasim adevarul, cand stim foarte bine ca a fi uman inseamna a fi supus greselii si pacatelor? Cum sti ca e scris adevarul, pentru simplul motiv ca cineva afirma ca au fost scrise sub indrumarea lui Dumnezeu?

De ce au fost scoase scriseri din Biblie si se considera eretice? I don't get it, desi as vrea sa inteleg...
Dvs credeți în Domnul Iisus Hristos?
Într-un mesaj precedent, ați mărturisit credința în El.
Atunci, puteți înțelege cu ușurință din ce motiv acordăm încredere dogmei despre caracterul inspirat al Sfintei Scripturi:
pentru că exact din această carte aflăm relatarea vieții și învățăturii Domnului nostru Iisus Hristos (desigur, nu doar atât, dar aceasta este esența întregii Scripturi: aceea de a ni-L descoperi pe Domnul).
Credem în Hristos pentru că așa scrie în Biblie?
Exprimare inexactă, argumentare discutabilă (se confundă cauza cu efectul).
De fapt, în Hristos credem în mod necondiționat (credem în El pentru El Însuși, El fiind argumentul suprem al existenței Sale).
Biblia o acceptăm și o considerăm revelată pentru că ne mărturisește despre El.
Nu invers.
Scrierile Noului Testament sunt opera ucenicilor Mântuitorului Hristos - contemporani și, cei mai mulți dintre ei, martori oclari ai evenimentelor relatate - care, sub inspirația Duhului Sfânt, au consemnat și-n scris ceea ce au mărturisit prin întreaga lor viață și prin moartea lor martirică de dragul Celui înviat.
Nu au fost eliminate scrieri din Biblie, sub pretextul că ar fi cuprins erezii.
Au fost adăugate, la zeci și chiar sute de ani după moartea ultimului Apostol, texte pseudoepigrafice/ apocrife, redactate de către teologi aparținând unor grupări eretice care, pentru a-și credita afirmațiile, le-au atribuit unora dintre Apostoli.
Astfel, Evanghelia după Iuda, de exemplu, nu l-a avut drept autor real pe Iuda Iscarioteanul (care s-a și sinucis, așa cum știm), ci i-a fost doar atribuită, în mod nejustificat, de către autorul/ autorii gnostici care au formulat-o.
Practic, fenomenul este invers celui din societatea actuală:
șmecherii de astăzi iau un text care nu le aparține și, în mod incorect, și-l revendică prin plagiat;
șmecherii de ieri compuneau un text original și-l atribuiau altor autori - mai exact, unor autori recunoscuți ca Sfinți - cu scopul de a-i conferi credibilitate, prin invocarea autorității spirituale a acelora.
Altfel spus, e ca și cum eu aș publica un text foarte frumos și inteligent formulat și, pentru a mă asigura că ideile exprimate în acea scriere îmi vor fi acceptate, m-aș semna:
pr. prof. dr. Dumitru Stăniloae.
Acum înțelegeți? :)
Ei, acele texte pseudoepigrafice/ neautentice/ apocrife au fost, treptat, identificate și înlăturate din canonul biblic.
În privința Coranului, această scriere este considerată drept cartea sacră a islamului.
Ea cuprinde, așadar, dogmele și principiile fundamentale ale credinței islamice, neavând nici o legătură cu Revelația creștină.
Pentru noi, creștinii, această carte este importantă doar din punct de vedere istoric și se cuvine a fi respectată din considerație față de semenii noștri musulmani.
Din punct de vedere spiritual, însă, Coranul nu are nici o importanță pentru noi, creștinii.
De ce?
Pentru că nu cuprinde acele adevăruri revelate în care și dvs credeți din toată inima:
nu cuprinde credința în Sfânta Treime și-n Preacurata și Sfânta Născătoare de Dumnezeu și pururea Fecioara Maria.
Mai mult decât atât, în Coran este combătută atât dogma Sfintei Treimi, cât și divinitatea lui Iisus Hristos, considerat de către musulmani drept un simplu profet al lui Allah (mai puțin important chiar decât Muhammad, întemeietorul religiei lor).
V-am lămurit, oare, cât de cât?... :)
__________________
"Duh este Dumnezeu și unde este Duhul Domnului, acolo este libertate." (II Cor3, 17)
"Pentru Tine trăiesc, vorbesc și cânt!" (Sf. Grigorie Teologul)
"Dați-mi-L pe Hristos și aruncați-mă în iad!"
"Acesta este unul dintre motivele pentru care eu cred în creștinism: e o religie pe care n-ai fi putut-o născoci." (C. S. Lewis)
Câteva gânduri scrise de mine:
http://www.ortodoxiatinerilor.ro/iis...-duhovniceasca
Reply With Quote
 

Tags
credinta, religie