Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfinti Parinti (Patrologie)

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 11.10.2013, 18:39:53
Annyta
Guest

Implicit

Vă rog să îmi permiteți să mă folosesc de acest topic pentru a aduce în discuție o întrebare care mă "frământă": cam care este legătura între minte și inimă, între înțelepciune și iubire? Recunosc că sunt cam vagă în formularea de mai sus, căci nu pot să exprim exact tot ce îmi trece prin cap... Întrebarea s-a născut când eram în concediu, anul trecut, cu o prietenă. În rugăciunile noastre, eu ceream/ puneam accent pe iubire, iar prietena mea pe minte. Fiecare din noi credeam că ceea ce cerem ar fi mai important: eu - iubirea din inimă, iar ea - mintea/ înțelepciunea/ deșteptăciunea.

Firește, și iubirea, și înțelepciunea, și rațiunea sunt virtuți pe care tindem să le dobândim. În ce măsură ele sunt subordonate altora... Aaaa.. probabil ar trebui să citesc "Scara" sfântului Ioan Scărarul...

În plus, ar putea exista și o diferență de percepție asupra noțiunilor folosite, căci prietena mea vedea în iubire sentimentalisme lacrimogene, iar eu mă gândeam la minte și la rațiune ca fiind implicit mai reci, mai dure, abstracte.
Reply With Quote