![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Deci, spui ca 'literatura pop' corespunde circului - da, in mare parte cred ca asa este. (Dar atunci nu l-as pune pe Harry Potter chiar in categoria pop. Nu stiu la ce categorie l-as spune - da, populara nu merge, intr-adevar, pe romaneste termenul are o conotatie traditionala.) Mi se pare interesanta distinctia pe care o faci intre imaginarul religios occidental si - implicit - o literatura religioasa de tip iconic orientala) de care vorbeai mai sus in legatura cu printul Miskin. Am putea spune, crezi, ca distinctia asta este o oglindire in literar a diferentei pe care noi ortodocsii o facem intre 'pictura religioasa' si 'icoana'? Exista ceva scris (publicat) pe aceasta tema? M-ar interesa foarte mult. O astfel de distinctie s-ar putea face, dupa parerea mea, dar taberele nu sunt asa de usor de deosebit cum pare. Nu cred ca automat toata literatura 'occidentala' intra in sfera 'imaginarului religios' (definit deocamdata mai mult intuitiv; nu m-am gandit pana acum sa faca ceasta paralela). Cred ca unii autori ca Chesterton, C. S. Lewis, Tolkien de exemplu se apropie de 'imaginarul iconic'. Bineinteles si altii mai mari si mai vechi.
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Citatul din Biblie care v-a marcat viata | florina_drossu | Despre Sfanta Scriptura | 51 | 24.04.2014 20:33:38 |
Amintiri din copilarie. Ce fel de roade ati vazut la alti crestini care v-au placut | spre_rasarit | Generalitati | 12 | 24.09.2011 10:07:25 |
Documentare care ne-au placut | NeInocentiu | Generalitati | 3 | 10.09.2011 11:01:06 |
ce nume v-ar fi placut sa aveti? | podolski_2 | Generalitati | 92 | 12.08.2010 22:09:07 |
Carte | aureliapopescu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 03.11.2009 10:39:49 |
|