![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Superpozitia, in cazul mecanicii cuantice, inseamna ca densitatea de probabilitate in orice punct al spatiului a unei functii de unda rezultatnte, este suma densitatii de probabilitate a tuturor functiilor de unda ale particulelor din spatiul respectiv. Dintr-o neintelegere exacta a termenilor, poti sa ajungi la concluzii gresite. Imi pare rau dar o explicatie mai simpla nu pot gasi pe moment. Ba da, gandeste-te la doua pietre care sunt aruncate simultan intr-o balta. Valurile celor doua pietre se vor intrepatrunde. Valul rezultat e o combinatie de cele doua valuri ale pietrelor. O, dar ai deficiente mai mari decat de a intelege superpozitia. In mecanica cuantica totul se calculeaza in probabilitati, nu se pune problema de a exista "ceva" in doua locuri diferite. Nici macar acel "ceva" nu exista din punct de vedere material in cuantica. Exista doar functii de unda, a caror interpretare acceptata este ca si unde de probabilitate. Sfatul meu este ca inainte de a intelege termenii, coboara un pic tonul, nu face chiar toate teoriile proaste, asa, fara nici un motiv. Si totusi ti-am dat un indiciu despre ce sa vorbesti cand aperi religia, dar nu ai ascultat. Preferi sa intri singur in dificultate pentru ca nu cunosti termenii, in loc sa-mi fi dat o lovitura mortala la care aproape ca nici nu aveam un raspuns rezonabil, pe baza a ce ti-am sugerat. Nu inteleg de ce. Chiar trebuie sa ma transform tot eu in aparatorul religiei ? Nu pot sa ma contrez cu mine insumi. Am nevoie de un partener de dialog. Last edited by iliegh; 25.10.2013 at 17:48:06. |
|