Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Cultura, Arta, Stiinta > Teologie si Stiinta

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 25.10.2013, 17:26:05
iliegh
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bin000 Vezi mesajul
N-ai raspuns la intrebare . Logica spune ca nu poate exista ceva (sau cineva )in 2 locuri(sau stari) diferite in același timp . Cuantica spune ca da(superpozitia).Una din ele (logica sau cuantica)e in eroare. Logica n-are cum sa fie in eroare caci ea e baza oricârei afirmatii rationale si pe care,printre alte stiinte, se bazeaza chiar cuantica cand "emite" teorii. Insa in momentul in care cuantica emite teorii cu ajutorul logicii care se opun logicii se impusca singura in picior. Adica teoriile n-au legatura cu relatiile matematice. ..se pare ca au spinuri diferite :-) .Dovada?Uite cum se răzbuna logica cand e siluita :sunt vreo 10 teorii si nimeni nu stie cu precizie care e cea adevărata .
Poate cea de-a 11-a. Cand iti bati joc de logica asa patesti.
Stai putin. Tu stii ce inseamna superpozitia ?
Superpozitia, in cazul mecanicii cuantice, inseamna ca densitatea de probabilitate in orice punct al spatiului a unei functii de unda rezultatnte, este suma densitatii de probabilitate a tuturor functiilor de unda ale particulelor din spatiul respectiv.

Dintr-o neintelegere exacta a termenilor, poti sa ajungi la concluzii gresite. Imi pare rau dar o explicatie mai simpla nu pot gasi pe moment.

Ba da, gandeste-te la doua pietre care sunt aruncate simultan intr-o balta. Valurile celor doua pietre se vor intrepatrunde. Valul rezultat e o combinatie de cele doua valuri ale pietrelor.

O, dar ai deficiente mai mari decat de a intelege superpozitia. In mecanica cuantica totul se calculeaza in probabilitati, nu se pune problema de a exista "ceva" in doua locuri diferite. Nici macar acel "ceva" nu exista din punct de vedere material in cuantica. Exista doar functii de unda, a caror interpretare acceptata este ca si unde de probabilitate.

Sfatul meu este ca inainte de a intelege termenii, coboara un pic tonul, nu face chiar toate teoriile proaste, asa, fara nici un motiv.

Si totusi ti-am dat un indiciu despre ce sa vorbesti cand aperi religia, dar nu ai ascultat. Preferi sa intri singur in dificultate pentru ca nu cunosti termenii, in loc sa-mi fi dat o lovitura mortala la care aproape ca nici nu aveam un raspuns rezonabil, pe baza a ce ti-am sugerat. Nu inteleg de ce. Chiar trebuie sa ma transform tot eu in aparatorul religiei ? Nu pot sa ma contrez cu mine insumi. Am nevoie de un partener de dialog.

Last edited by iliegh; 25.10.2013 at 17:48:06.
Reply With Quote