Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.11.2013, 15:28:49
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Ala nu e barbat, e inger! (aproximativ, ca dc ar fi asa ar fi primul la biserica, ar da in branci sa termine treburile casnice inainte sa inceapa slujba, sa nu ramana nici sotia in urma, decat poate daca e obosita, bolnava sau tb sa stea cu copiii, atunci ar merge singur inainte, s-ar ruga pt ea, ar aduce acasa anafura si i-ar povesti ce a spus sf. Evanghelie, cum invata par Cleopa)

.
Nu stiu- poate altii considera altfel, insa eu cel putin asa cred ca ar trebui sa fie intr-o relatie sau casatorie adevarata, bazata pe sentiente autentice!
Cu treburile gospodaresti evident ca acestea trebuie impartite in mod egal: de exemplul barbatul sa se ocupe cu acele treburi "specific masculine", ce necesita munca fizica mai grea (daca se strica ceva la instalatia electrica, la instalatii, batut covoare, reparatii- in cazul celor ce locuiesc la bloc, ori in cazul celor ce locuiesc la casa- cu gradina, sapat, etc), iar femeia cu treburi specifice, care necesita mai mult "talent artistic" ori finete!
Evident ca atunci cand unul dintre cei doi se imbolnaveste, sau trebuie sa se interneze in spital, atunci celalalt partener/sot trebuie sa preia si atributiunile celuilalt sot.
De exemplul, daca partenera/sotia s-ar imbolnavi, atunci barbatul (chiar daca sa zicem nu poate sa se priceapa la facut mancare cu foarte mult "rafinament") este normal sa-i fie alaturi si sa se ocupe si de treburile care in mod obisnuit revin femeii!
Reply With Quote