Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 23.11.2013, 13:45:02
Mihailc Mihailc is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.03.2008
Implicit

O rog pe Antonia să comenteze următorul clip:

http://www.youtube.com/watch?v=VSaqEPsKy98

Mai ales ultima propoziție "asta cu sfârșitul lumii este o armă a tuturor ereticilor"
Vechi 23.11.2013, 13:58:28
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Foarte frumos explicat, si e si o explicatie destul de logica si rationala...
N-avem cum sa stim cand va fi sfarsitul lumii, noi vedem doar semnele, care se arata deja de sute de ani incoace chiar - daca nu mai de mult timp-(ca le vedem mai bine acum, de cand cu televizoarele si internetul asta e partea a doua).
Intr-adevar putem zica ca vine sfarsitul lumii, pentru ca va veni la un moment dat. Cand, asta nu vom sti niciodata.
Vechi 23.11.2013, 20:04:25
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Religia: Ortodox
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
În prealabil postat de bogdan81 Vezi mesajul
Bun. Si ti se pare normal ca pentru acest unic motiv, ca ai un document cu cip, sa nu fii primit la sfanta impartasanie?
Nu te supara, dar ai inteles gresit. Nu vorbeam de un document cu cip, ci vorbeam de o persoana care avea cip implantat si in momentul in care a vrut sa se impartaseasca preotul nu l-a putut impartasi, practic s-a indoit lingurita. Si nu ar fi un "unic motiv". Documentele nu fac decat sa ne pregateasca pentru ce va urma si e bine sa fim prevazatori.
Vechi 23.11.2013, 20:09:22
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
N-ai auzit de scandalul afiselor de la Petru Voda?

Cei de la smintelogeticum au venit inclusiv cu o filmare din care reisea ca par. Iustin stia de aceste afise, deci se "subintelege" ca erau cu binecuvantarea lui.

P'orma a venit par. Valica cu un comunicat de care ziceam mai sus, care mai mult a incurcat lucrurile decat sa le descurce.

Da, sunt sigur ca ai fost de fatza cand s-a intamplat asta.
1. Afise erau intr-adevar. A fost o actiune anti-cip in general, adica o trezire a populatiei nu ca impediment la spovedanie.
2. Nu am fost de fata, dar nu cred ca un preot cunsocut pe unde eu vietuiesc ar putea minti cu asa ceva. Situatia a fost povestita intr-o conferinta.
Vechi 23.11.2013, 20:20:52
Barsaumas
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
Nu te supara, dar ai inteles gresit. Nu vorbeam de un document cu cip, ci vorbeam de o persoana care avea cip implantat si in momentul in care a vrut sa se impartaseasca preotul nu l-a putut impartasi, practic s-a indoit lingurita. Si nu ar fi un "unic motiv". Documentele nu fac decat sa ne pregateasca pentru ce va urma si e bine sa fim prevazatori.
Am mai citit povestea asta halucinanta. Puteti crede, daca doriti, insa mie imi suna a SF. Nu cumva si ochii persoanei s-au facut rosii?... Si a inceput sa leviteze?...
Si, intrebarea de bun-simt, care inca nu a fost pusa de cineva: cine are cip implantat in corp, in aceasta tara?
La ce masuri de propaganda, ca sa nu o numesc altfel, ajung calugarii legionari de la Petru Voda...
Vechi 23.11.2013, 20:38:07
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Barsaumas Vezi mesajul
Am mai citit povestea asta halucinanta. Puteti crede, daca doriti, insa mie imi suna a SF. Nu cumva si ochii persoanei s-au facut rosii?... Si a inceput sa leviteze?...
Si, intrebarea de bun-simt, care inca nu a fost pusa de cineva: cine are cip implantat in corp, in aceasta tara?
La ce masuri de propaganda, ca sa nu o numesc altfel, ajung calugarii legionari de la Petru Voda...
Era vorba despre o persoana care roman fiind lucrand in strainatate s-a tratat de nu stiu ce boala acolo si la sugestia medicilor de a tine boala sub control a acceptat cipul. A venit in tara, s-a spovedit si cand sa se impartaseasca nu a putut. Acum crede fiecare ce doreste dar nu e cazul sa judecam.
Vechi 23.11.2013, 22:12:42
iuliu46 iuliu46 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.12.2011
Implicit

Citat:
Lepadarea de credinta nu depinde de pozitia Statului in raport cu tine ci de pozitia ta in raport cu Hristos.

E ca si cand ai spune "daca as trai in Paradis, nu m-as lepada niciodata de credinta".
De fapt, pana sa ajungi acolo, trebuie sa dai niste teste.
Asta poate fi unul din ele.

Si eu pot sa-ti zic ca ai sa mori, si sa ma recunosti ca profet pentru asta, pentru ca poti fi sigur ca se va intampla.

Daca oierul e unul din ala manipulator care striga ca vine pentru a-si da importanta, pentru a face mai multi bani sau are alte obiective obscure, ai dreptate, nu trebuie luat in ras ci alungat de langa oi.
Alin e atat de simplu. Ai un exemplu la indemana chiar in zilele noastre, casatoriile gay . Faptul ca i-am dat voie statului sa detina monopolul asupra acestei parti din viata noastra, casatoria ne face acum sa ne impotrivim si fara prea mari sanse de izbanda dupa cum se vede din ce se intampla in occident.
Sa te faci ca nu vezi ca exista o lupta in care ambele tabere se straduiesc sa-l puna la pamant pe celalalt nu rezolva nimic. Si betivul si hotul zic la fel : hai si asta ca nu se face gaura in cer pentru atata lucru. Cu orice libertate la care renunti de bunavoie amagit fiind de confortul personal te indepartezi de natura ta de om liber.
Vechi 23.11.2013, 23:08:15
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de gabriela8 Vezi mesajul
1. Afise erau intr-adevar. A fost o actiune anti-cip in general, adica o trezire a populatiei nu ca impediment la spovedanie.
Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.

Citat:
2. Nu am fost de fata, dar nu cred ca un preot cunsocut pe unde eu vietuiesc ar putea minti cu asa ceva. Situatia a fost povestita intr-o conferinta.
Exact aspectul asta se speculeaza, increderea naiva si neconditionata in persoane cu o autoritate formala dar care, din pacate, pot si ele cadea victima aceluiasi gen de naivitate, sursa ultima fiind chitibusarul fara scrupule care considera ca o astfel de minciuna este fara doar si poate "nevinovata" in raport cu cauza mareta pentru care este lansata.

Adica, sa fim seriosi, au facut prostii si mai mari, afisele de care se vorbeste mai sus fiind unul din ele, nu s-ar da ei inapoi la o astfel de "minciunica nevinovata" mai ales ca pentru ei, e un scenariu posibil din perspectiva realitatii mentale care si-au construit-o.

Last edited by AlinB; 23.11.2013 at 23:12:31.
Vechi 23.11.2013, 23:31:59
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc.
Mai lasa-ma cu pozitia oficiala a Bisericii! Unii se chinuie sa-i atraga pe ierarhi in diverse capcane in speranta ca noi, crestinii, ne vom supune catoliceste, ascultand orbeste.

De ce se spune ca vor cadea si dintre cei alesi sa ne conduca?

De ce Stefan cel Mare s-a dus la un sihastru si nu la mitropolit sa ceara sfat? Dumnezeu detine comoara si o imparte cum vrea El, nu cum am vrea noi. Dupa roadele lor ii cunoastem pe cei care au primit de la Dumnezeu mai mult decat altii. De aceea avem incredere in ei.
Vechi 24.11.2013, 02:23:41
bin000 bin000 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 30.06.2011
Arrow

Citat:
...........

.....Tot ce a scris antoniap pe acest topic a mai fost scris pe alte 3-4 topice (cel putin) fiecare argument demontat si aratata ignoranta teologica, minciuna, sectarismul din spatele lui.
........
Singura trezire posibila pentru o persoana care gandeste cat de cat nu putea fi decat aceea ca la Petru Voda ortodoxia nu mai face doi bani.

Atunci cand o manastire, o singura manastire, isi poate permite sa lanseze astfel de "canoane" si "reglementari" care vin in conflict direct cu pozitia oficiala a Bisericii, e clar ca este ceva putred la mijloc
Tu nu ai legatura cu ortodoxia.Nici nu trebuie sa fii invinovatit prea tare...atat poti .Tu ,pe langa parintele Iustin Parvu esti un dulce bebelus care gangureste si el in legea lui . Bea-ti lapticul si nu mai fa judecati de valoare despre parintele Iustin. Nu stii nimic.Dracu nu se invinge cu logica...de birou.
Ce bine-ar fi fost...era plin pamantul de sfinti ...cu laptopuri ,cafele aburinde si conturi pe forum crestinortodox.ro
Mergi si roaga-te cativa ani prin pustie si dupa aia ne inveti cum sta treaba cu ortodoxia.
Subiect închis

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Ce spuneti de actele biometrice? Daniel777 Stiri, actualitati, anunturi 107 11.10.2010 23:02:47
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice mihailt Generalitati 50 30.09.2009 18:22:02
Ce se incearca cu actele biometrice? mihailt Generalitati 0 15.07.2009 02:30:05
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice bunicu Stiri, actualitati, anunturi 2 24.03.2009 11:20:37
Despre actele de identitate electronice si intimitate BogdanF2 Generalitati 0 26.01.2009 20:23:30