![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
Calul și maimuța
de Costache V. Carp O maimuță ostenită, încet la deal se suia; Un cal vizavi la vale repede se cobora. - Ce noroc - zice maimuța - stai, te rog, nițel pe loc; Te văd june, făcut bine, vioi, ager, plin de foc. Vezi cât sunt de obosită, am căzut acum de tot... Ia-mă, te rog, în spinare, căci îți jur că nu mai pot! - Unde mergi? întreabă calul. - Merg în sus, iubitul meu. - Și eu merg în jos, la vale; așadar cum să te ieu? Dacă am avea o cale, bucuros eu te-aș lua. Adio, dragă maimuță, te rog nu te supăra. - Știi ce? Merg și eu la vale, mi-am schimbat planul acum, Mai bine mă duc oriunde, decât să rămân în drum. - Atunci săi iute pe mine, căci n-am timp de așteptat. - Iată-mă-s, zice maimuța. Dar abie s-au așezat; Abie pe frâu au pus laba: - Stânga-nprejur! strigă ea. Marș la deal spre casa mea! - Cum! Dar eu mă duc la vale, mi se pare că ți-am spus, Zice calul fără voie, ridicând capul în sus. - Ce mi-ai spus nu mai țin minte: așa este cheful meu, Iată frâul, iată biciul, mergi acum unde-ți zic eu. Să-ți fie de lecțiune, cal nebun și dobitoc, Ce folos că ai cap mare, dacă n-ai creieri deloc! Mulți creduli își pun ei înșiși sub frâu capetele lor; Nu uitați că libertatea este cel mai prețios odor! Last edited by antoniap; 05.12.2013 at 11:20:12. |
|
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Ce spuneti de actele biometrice? | Daniel777 | Stiri, actualitati, anunturi | 107 | 11.10.2010 23:02:47 |
Despre absurditatea cu pasapoartele biometrice | mihailt | Generalitati | 50 | 30.09.2009 18:22:02 |
Ce se incearca cu actele biometrice? | mihailt | Generalitati | 0 | 15.07.2009 02:30:05 |
Hotararea Sinodului Bisericii Ortodoxe de Stil Vechi referitor la actele biometrice | bunicu | Stiri, actualitati, anunturi | 2 | 24.03.2009 11:20:37 |
Despre actele de identitate electronice si intimitate | BogdanF2 | Generalitati | 0 | 26.01.2009 20:23:30 |
|