![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pacat ca nu mai fluturi cu doctoratul, prin felul in care scrii. Ai impresia ca esti cool? Nu, nu esti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Dar știu că de când îi România așa cum e ea de după răzbel, categoriile socio-profesionale de care zici tu au funcționat în baza unor legi specifice. Unii le-ar zice speciale. Eu nu. Ăia n-au cotizat la CAS ca noi, plebea. So, chestia cu "pensiile nesimțite" nu te afectează pe tine sau vreun pensionar normal, "pensiile nesimțite" sunt în proporție covărșitoare plătite din alte bugete. Asta a fost o altă chiftea aruncată de domnu' președinte (sărut-mâna doamnă Miha) pentru a învrăjbi pe unii cu alții.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Apoi era chestia ca fiecare se cunostea cu fiecare, fiecare aveea nevoie de fiecare (printr-o incrangatura de pile, cunostinte si relatii) si vrând-nevrând pastrai relatii bune cu toata lumea. Pana si militienii si securistii veneau la depozit si se rugau de tata- Dom sef, stiti avem si noi nevoie de un frigider, de o masina de spalat, de niste materiale de constructie, de cativa litri de ulei in plus, etc! Pe sefii de la Vaslui i interesa un singur lucru- ca marfa sa fie vanduta, unitatea sa incaseze contravaloarea marfii si sa-si indeplineasca planul! Prin ce metode vindeai marfa i interesa mai putin- trebuia sa te descurci -totul era sa nu pagubesti unitatea si avutul obstesc! Apoi de multe ori nici motorina nu se primea in canditati suficiente pentru a transporta marfa la cooperativele din mediul rural! Iarasi trebuiau facute diverse artificii, trebuia apelat la conducatori altor unitati pe care-i cunosteai pentru a-ti imprumuta niste motorina in plus. Apoi când se pleca la contractari la marfa, ca sa obtii marfa peste planul aprobat, trebuia sa fii in relatii bune cu directorul de la Cugir sau Gaesti, sau sa obtii o garnitura de mobila de aia ca pentru export de la Radauti. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Pensiile nesimtite afecteaza pe toata lumea ,sunt tare multe si atarna greu la cheltuielile bugetare. Plus ca militarii ies devreme la pensie ,deci nu au un stagiu prea mare de cotizare. Sa vedem situatia in ansamblu. Eu stiu ca un medic pe vremea lui Ceausescu avea un salariu modest ,in jur de 2000 lei ,asa ca ce pensie sa aiba acum ? |
|
||||
|
||||
![]()
De ce nu vrei să înțelegi că nu numai că militarii (de ex) nu cotizează nicăieri, dar nici măcar nu-și iau pensiile din bugetul de pensii?
|
|||
|
|||
![]()
Problema cu aceste pensii mesimtite (desi eu nu le-as numi asa)
-anumite categorii profesionale au cotizat la fonduri speciale de pensii, retinanduli-se din salarii sumele cuvenite -este normal ca pentru anumite categorii profesionale, unde stresul si munca fizica sunt mai grele, varsta de pensionare sa fie mai mica. Aici s-ar incadra minierii (care lucreaza in conditii deoasebite), lucratorii din centralele atomoelectrice si cei expusi la radiatii, cei din fortele armate si de ordine si liniste publica (unde riscul de a fi atacat de infractori este foarte mare), ceferistii (unde datorita raspunderii imense pe linia sigurantei circulatiei stresul este foarte mare), aviatorii, cei care lucreaza la metrou. -in privinta celor care au fost in aparatul represiv al securitatii si militiei PANA IN 1964, cum este cazul recent al tortionarilor descoperiti, evident ca acestia nu merita sa primeasca acele pensii mari ! |
|
||||
|
||||
![]()
prin actuala guvernare ma refer din anii 90 pana in prezent.
ps: sunteti cumva PSD-ista? |
|
|||
|
|||
![]()
Venerabila doamna, cum v-am mai spus, cautati sa consulti un doctor, o luati pe aratatura si totusi, chiar si la varsta asta, nu este ok.
|
|||
|
|||
![]()
Pai oricum PSD -ul a fost la putere in majoritatea astora > 20ani.
![]() |
||||
Subiect | Subiect început de | Forum | Răspunsuri | Ultimele Postari |
Familia in regimul comunist | florinbrasov0 | Generalitati | 40 | 11.09.2016 23:24:09 |
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist | doctor_faustus | Generalitati | 28 | 12.02.2013 09:39:16 |
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist | mihailt | Generalitati | 44 | 29.09.2010 15:33:34 |
Profetii despre romania | IonelS | Intamplari adevarate | 74 | 22.09.2010 13:46:09 |
Materiale despre Romania | coralina | Generalitati | 15 | 12.10.2009 09:23:01 |
|