Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.12.2013, 11:11:54
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
650 lei + 700 euro nu cred ca e putin.

650 lei pentru cati ani de cotizare si ca ce profesie?
Ca si asa se pune problema.

Avand in vedere ca ai reusit sa iei si pensie occidentala, nu cred ca ai facut prea multi pureci prin Romania sa te dai lovita asa tare de regimul comunist de aici.

Serios? Arata-mi si mie unde mi-am fluturat eu doctoratul pe aici.

Nu cred ca intereseaza pe nimeni cat platesti tu chirie. Nu te obliga nimeni sa stai undeva unde doar chiria costa cat o pensie bunicica in Romania.

Bunicuta draga, vezi ca aiurezi.
Amesteci mere cu pere, Mirean.
Pacat ca nu mai fluturi cu doctoratul, prin felul in care scrii. Ai impresia ca esti cool? Nu, nu esti.
Vechi 17.12.2013, 11:22:07
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
Pacat ca nu mai fluturi cu doctoratul, prin felul in care scrii. Ai impresia ca esti cool? Nu, nu esti.
-dar ce doctorat are in studierea cipurilor si vaccinurilor ?
Vechi 17.12.2013, 11:26:52
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
La magistrati pensia se calculeaza dupa veniturile din ultimul an
La fel la armata.
Iar magistratii corupti iau pensiile intregi
Anita, nu știu cum se calculează.
Dar știu că de când îi România așa cum e ea de după răzbel, categoriile socio-profesionale de care zici tu au funcționat în baza unor legi specifice. Unii le-ar zice speciale. Eu nu.
Ăia n-au cotizat la CAS ca noi, plebea.
So, chestia cu "pensiile nesimțite" nu te afectează pe tine sau vreun pensionar normal, "pensiile nesimțite" sunt în proporție covărșitoare plătite din alte bugete.
Asta a fost o altă chiftea aruncată de domnu' președinte (sărut-mâna doamnă Miha) pentru a învrăjbi pe unii cu alții.
Vechi 17.12.2013, 11:36:22
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Citat:
Poate la Husi a fost mai de trait, dar in orasele mari, nu!Husi-ul nu poate fi considerat etalonul Romaniei pentru acele vremuri.
Aici intr-un anumit sens aveti dreptate! La Husi fiind si zona agricola puternica, si oras mai mic, si prin relatiile si interventiile unor oameni sus-numiti, tot se mai gasea un salam de Sibiu, o carne mai macra, brânzeturi, lapte. Chiar si cei ce stateau la bloc tot isi improvizau sobe cu lemne (padurea Dobrina era aproape), apa de baut si gatit- erau destule fantani si izvoare pe dealurile din jur, apoi fiecare aveea rude la tara (de unde se lua un porc, o branza, un vin).
Apoi era chestia ca fiecare se cunostea cu fiecare, fiecare aveea nevoie de fiecare (printr-o incrangatura de pile, cunostinte si relatii) si vrând-nevrând pastrai relatii bune cu toata lumea.
Pana si militienii si securistii veneau la depozit si se rugau de tata- Dom sef, stiti avem si noi nevoie de un frigider, de o masina de spalat, de niste materiale de constructie, de cativa litri de ulei in plus, etc!
Pe sefii de la Vaslui i interesa un singur lucru- ca marfa sa fie vanduta, unitatea sa incaseze contravaloarea marfii si sa-si indeplineasca planul! Prin ce metode vindeai marfa i interesa mai putin- trebuia sa te descurci -totul era sa nu pagubesti unitatea si avutul obstesc!
Apoi de multe ori nici motorina nu se primea in canditati suficiente pentru a transporta marfa la cooperativele din mediul rural! Iarasi trebuiau facute diverse artificii, trebuia apelat la conducatori altor unitati pe care-i cunosteai pentru a-ti imprumuta niste motorina in plus.
Apoi când se pleca la contractari la marfa, ca sa obtii marfa peste planul aprobat, trebuia sa fii in relatii bune cu directorul de la Cugir sau Gaesti, sau sa obtii o garnitura de mobila de aia ca pentru export de la Radauti.
Vechi 17.12.2013, 11:48:23
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Anita, nu știu cum se calculează.
Dar știu că de când îi România așa cum e ea de după răzbel, categoriile socio-profesionale de care zici tu au funcționat în baza unor legi specifice. Unii le-ar zice speciale. Eu nu.
Ăia n-au cotizat la CAS ca noi, plebea.
So, chestia cu "pensiile nesimțite" nu te afectează pe tine sau vreun pensionar normal, "pensiile nesimțite" sunt în proporție covărșitoare plătite din alte bugete.
Asta a fost o altă chiftea aruncată de domnu' președinte (sărut-mâna doamnă Miha) pentru a învrăjbi pe unii cu alții.
Pensiile nesimtite sunt platite din bugetul fondului de pensii ,cum pentru sanatate este un fond unic.
Pensiile nesimtite afecteaza pe toata lumea ,sunt tare multe si atarna greu la cheltuielile bugetare.
Plus ca militarii ies devreme la pensie ,deci nu au un stagiu prea mare de cotizare.
Sa vedem situatia in ansamblu.
Eu stiu ca un medic pe vremea lui Ceausescu avea un salariu modest ,in jur de 2000 lei ,asa ca ce pensie sa aiba acum ?
Vechi 17.12.2013, 12:04:22
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Implicit

De ce nu vrei să înțelegi că nu numai că militarii (de ex) nu cotizează nicăieri, dar nici măcar nu-și iau pensiile din bugetul de pensii?
Vechi 17.12.2013, 12:07:01
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Problema cu aceste pensii mesimtite (desi eu nu le-as numi asa)

-anumite categorii profesionale au cotizat la fonduri speciale de pensii, retinanduli-se din salarii sumele cuvenite
-este normal ca pentru anumite categorii profesionale, unde stresul si munca fizica sunt mai grele, varsta de pensionare sa fie mai mica. Aici s-ar incadra minierii (care lucreaza in conditii deoasebite), lucratorii din centralele atomoelectrice si cei expusi la radiatii, cei din fortele armate si de ordine si liniste publica (unde riscul de a fi atacat de infractori este foarte mare), ceferistii (unde datorita raspunderii imense pe linia sigurantei circulatiei stresul este foarte mare), aviatorii, cei care lucreaza la metrou.

-in privinta celor care au fost in aparatul represiv al securitatii si militiei PANA IN 1964, cum este cazul recent al tortionarilor descoperiti, evident ca acestia nu merita sa primeasca acele pensii mari !
Vechi 17.12.2013, 12:15:36
stefan florin's Avatar
stefan florin stefan florin is offline
Senior Member

Data înregistrării: 09.02.2011
Implicit

Citat:
De ce sa ne rezumam doar la actuala guvernare?
prin actuala guvernare ma refer din anii 90 pana in prezent.
ps: sunteti cumva PSD-ista?
Vechi 17.12.2013, 12:16:29
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Venerabila doamna, cum v-am mai spus, cautati sa consulti un doctor, o luati pe aratatura si totusi, chiar si la varsta asta, nu este ok.
Vechi 17.12.2013, 12:16:59
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de stefan florin Vezi mesajul
prin actuala guvernare ma refer din anii 90 pana in prezent.
ps: sunteti cumva PSD-ista?
Pai oricum PSD -ul a fost la putere in majoritatea astora > 20ani.

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Familia in regimul comunist florinbrasov0 Generalitati 40 11.09.2016 23:24:09
Fiara bolșevică, Holocaustul roșu, Genocidul comunist doctor_faustus Generalitati 28 12.02.2013 09:39:16
Imi cer iertare ca am laudat fostul regim ateisto-comunist mihailt Generalitati 44 29.09.2010 15:33:34
Profetii despre romania IonelS Intamplari adevarate 74 22.09.2010 13:46:09
Materiale despre Romania coralina Generalitati 15 12.10.2009 09:23:01