Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Biserica Ortodoxa si alte religii > Biserica Ortodoxa in relatia cu alte confesiuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.01.2014, 03:46:05
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
A plouat cu trolli cumva?
Inclin sa cred ca nu e troll.

Last edited by AlinB; 06.01.2014 at 03:48:25.
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 10:23:24
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de tyckus1987 Vezi mesajul
Va rog sa ma iertati daca nu am postat unde trebuie, dar am vazut ca acest post este cel mai recent si am vrut ca sa fiu sigur ca problema mea ajunge la cunostinta:

In al doilea rand botezul nostru care l-am primit este facut de catre nasi, nu prea are treaba cu noi. Botezul - <<O explicatie mai detaliatã despre însemnãtatea botezului ne-o dã apostolul Pavel în Romani capitolul 6. Botezul in realitatea fizica este o mãrturisire a credintei în Dumnezeu si a deciziei personale de a începe o viatã nouã , spãlatã în sîngele Lui Isus Hristos, care S-a jertfit pentru fiecare suflet de pe pãmînt. Dar apostolul Pavel merge mai departe si încearcã sã ne explice cã botezul este în realitatea spirituala un proces foarte serios ,de transformare, prin care persoana decisã a participat prin credintã la moartea si învierea Mîntuitorului .>> Lucru care ma apasa cel mai mult este daca botezul meu este dupa voia lui D-zeu. Cum pot eu ca nou nascut sa marturisesc credinta in D-zeu ? O face nanu;..stim cu totii dar nu mai este deciziie personala - mantuirea este personala nu poate sa ne mantuiasca nimeni decat Domnul Iisus-<< nimeni nu trece la Tatal decat prin Mine>>. Stiu ca avem istorie si suntem urmasii lui Iisus Hristos dar ma gandesc ca am deviat un pic mai mult de la intelesul bibliei. Nu scriu acest mesaj sa critic sau sa creez galceava dar este ceia ce simt si ar dori daca vre-un enorias sau vre-un parinte mai evlavios sa ma poata lamuri si pe mine prin argumente ca botezul ortodox este dupa Bibilie(cuvantul lui D-zeu) lasand la o parte traditia sau datina care este dupa voia oamenilor. Vreau sa ii slujesc lui D-zeu din toata inima si sa intru in imparatia lui D-zeu dar nu pot intra cei ce nu au marturisit in dreptul lor ca il urmeaza si fac voia Domnului intru-totul. Mai mult de atat sunt dezamagit profund ca la 26 de ani nu am gasit macar una - o fata ortodoxa care sa fie cu frica de D-zeu si sa se imbrace si sa se poarte ca o crestina, comparativ cu penticostalii nu se pot compara stiind bine ca orice padure are si uscaturi. Inchei zicand ca Domnul Dumnezeul cel viu sa fie cu noi toti si sa ne ajute sa ajungem toti in imparatia Lui.

tyckus@gmail.com
Botezul la ortodocsi este cel despre care Hristos vorbeste in sfintele Evanghelii ,se face in numele sfintei Treimi cu apa sfintita de catre un preot sfintit si el.
La secte nu exista acest botez ,ei sunt indoctrinati ,habotnici ,nu au sfintele Taine.
Dumnezeu cel viu este cel pe care il simtim cand primim sf.Impartasanie si despre care Proroocul David zice "Gustati si vedeti ca bun este Domnul"
Bisericile ortodoxe sunt pline de fete credincioase ,imbracate cuviincios ,dar daca nu mergeti acolo ,unde sa le vedeti ?
Deja ati pacatuit mergand la adunarile lor ,daca vreti sa fiti un practicant ortodox trebuie sa va spovediti de acest pacat.
Daca ramaneti acolo la sectanti puteti sa va ganditi la acest proverb :"Drumul spre iad e pavat cu bune intentii"
Reply With Quote
Vechi 06.01.2014, 12:36:38
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
Va rog sa ma iertati daca nu am postat unde trebuie, dar am vazut ca acest post este cel mai recent si am vrut ca sa fiu sigur ca problema mea ajunge la cunostinta:

Ma numesc Constantin si sunt aproape 27 de ani. Parintii mei sunt ortodocsi dar nu au nici o treaba cu Dumnezeu la fel ca jumate de Romanie. Oameni buni - sunt pe cale sa parasesc religia ortodoxa. De ceva timp mai bine de 2 ani merg la adunari de penticostali (neoprotestanti). Sunt dezamagit de toti ortodocsii pe care ii cunosc inclusiv parintii. Imi pare rau ca tratam cu prea putina atentie sau deloc calea pocaintei(bem alcool, dansam - cine cunoaste biblia stie ca dansurile vin de la satana(vai de nuntile noastre), nu ,,prea,, mergem la biserica, nu ne rugam si nu cantam spre slava domnului si lista este lunga). In al doilea rand botezul nostru care l-am primit este facut de catre nasi, nu prea are treaba cu noi. Botezul - <<O explicatie mai detaliatã despre însemnãtatea botezului ne-o dã apostolul Pavel în Romani capitolul 6. Botezul in realitatea fizica este o mãrturisire a credintei în Dumnezeu si a deciziei personale de a începe o viatã nouã , spãlatã în sîngele Lui Isus Hristos, care S-a jertfit pentru fiecare suflet de pe pãmînt. Dar apostolul Pavel merge mai departe si încearcã sã ne explice cã botezul este în realitatea spirituala un proces foarte serios ,de transformare, prin care persoana decisã a participat prin credintã la moartea si învierea Mîntuitorului .>> Lucru care ma apasa cel mai mult este daca botezul meu este dupa voia lui D-zeu. Cum pot eu ca nou nascut sa marturisesc credinta in D-zeu ? O face nanu;..stim cu totii dar nu mai este deciziie personala - mantuirea este personala nu poate sa ne mantuiasca nimeni decat Domnul Iisus-<< nimeni nu trece la Tatal decat prin Mine>>. Stiu ca avem istorie si suntem urmasii lui Iisus Hristos dar ma gandesc ca am deviat un pic mai mult de la intelesul bibliei. Nu scriu acest mesaj sa critic sau sa creez galceava dar este ceia ce simt si ar dori daca vre-un enorias sau vre-un parinte mai evlavios sa ma poata lamuri si pe mine prin argumente ca botezul ortodox este dupa Bibilie(cuvantul lui D-zeu) lasand la o parte traditia sau datina care este dupa voia oamenilor. Vreau sa ii slujesc lui D-zeu din toata inima si sa intru in imparatia lui D-zeu dar nu pot intra cei ce nu au marturisit in dreptul lor ca il urmeaza si fac voia Domnului intru-totul. Mai mult de atat sunt dezamagit profund ca la 26 de ani nu am gasit macar una - o fata ortodoxa care sa fie cu frica de D-zeu si sa se imbrace si sa se poarte ca o crestina, comparativ cu penticostalii nu se pot compara stiind bine ca orice padure are si uscaturi. Inchei zicand ca Domnul Dumnezeul cel viu sa fie cu noi toti si sa ne ajute sa ajungem toti in imparatia Lui.
PS As vrea sa discut mai multe cu cineva care este in masura sa imi raspunda mai multe intrebari. Astept o inluminare, o lamurire prin care sa inteleg care este rostul meu pe pamant, si cum sa ii slujesc lui D-zeu din toata inima. Inca odata va rog sa imi fie cu iertare daca am jignit sau ofensat pe cineva, nu acesta este scopul acestui mesaj. Astept un raspuns sau un PM sau un email.
tyckus@gmail.com
Om bun, nu crezi ca inainte sa te insotesti cu sectarii ar fi trebuit sa incerci sa-ti cunosti credinta?

E bine ca incerci si acum, in al 11-lea ceas, dar din pacate, din ce scrii tu mai sus, gandirea ta e deja viciata de modul lor gresit de intelegere a Sf. Scripturi.

E mai usor sa construiesti pe un loc gol, decat sa darami ceva stramb si sa zidesti iar.

Si din pacate tind sa cred ca timpul care l-ai petrecut cu ei, nu e putin, iar ce trebuie daramat are deja ziduri de beton.

Ce ar fi totusi sa incerci sa te documentezi vizavi de credinta ortodoxa mai intai?

In contextul asta iti pot recomanda "Calauza in Credinta Ortodoxa" a parintelui Ilie Cleopa.
O poti cumpara si online:

http://www.librariasophia.ro/carti-c...m.-so-536.html

http://www.cartiortodoxe.ro/pdf/536-...pa-ilie,-arhim.

(si alte site -uri)

Daca vrei, o gasesti si online partial sau integral:

Integral (543pagini) o gasesti aici:
http://www.scribd.com/doc/27757818/C...dinta-Ortodoxa

O poti descarca si de aici (nu stiu daca e toata sau nu cumva aceeasi versiune scanata)
http://fisierulmeu.ro/22DYXXQMO73U/P...odoxa-pdf.html
Vechi 07.01.2014, 02:23:15
tyckus1987 tyckus1987 is offline
Junior Member

Data înregistrării: 08.12.2013
Implicit

Citat:
În prealabil postat de mirela.t Vezi mesajul
Din câte știu eu, ei n-au credința dreaptă, nu se spovedesc și nu se împărtășesc cu Trupul lui Hristos. Și-atunci, ce să cauți la ei?!
Mirela, asta a fost si problema mea...Nu stiam prea multe despre ei, dar cunoscandu-i si traind printre ei, am vazut ca trateza cu mai multa seriozitate decat o fac toti cred, aproape toti din cei pe care-i cunosc. Nu vreau sa fiu rautacios si nu am venit cu prima postare ca sa incept un scandal( am vazut replica de gheata a lui Lucian), nu incerc sa le iau partea, dar depre credinta pot sa te asigur ca toate rugaciunile lor se indreapta spre Dumnezeu.
Se marturisesc direct la Dumnezeu prin rugaciuni de iertare, etc.
Au " Cina Domnului" care este echivalentul impartasanie noastre (ortodoxe).
La ultima intrebare - O perioda chiar m-am simtit bine, mergeam unii pe la altii si simteam o caldura sufleteasca, ne adunam ne rugam la Dumnezeu, ii multumeam, cantam spre slava Lui, etc lucruri care la noi eu nu le-am intalnit.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 02:25:29
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
A plouat cu trolli cumva?
Multumesc pentru primirea calduroasa omule.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 03:15:25
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Botezul la ortodocsi este cel despre care Hristos vorbeste in sfintele Evanghelii ,se face in numele sfintei Treimi cu apa sfintita de catre un preot sfintit si el.
La secte nu exista acest botez ,ei sunt indoctrinati ,habotnici ,nu au sfintele Taine.
Dumnezeu cel viu este cel pe care il simtim cand primim sf.Impartasanie si despre care Proroocul David zice "Gustati si vedeti ca bun este Domnul"
Bisericile ortodoxe sunt pline de fete credincioase ,imbracate cuviincios ,dar daca nu mergeti acolo ,unde sa le vedeti ?
Deja ati pacatuit mergand la adunarile lor ,daca vreti sa fiti un practicant ortodox trebuie sa va spovediti de acest pacat.
Daca ramaneti acolo la sectanti puteti sa va ganditi la acest proverb :"Drumul spre iad e pavat cu bune intentii"
Pentru mine nu este clar botezul si ma rog la Dumnezeu sa ma lumineze in privinta aceasta.
IIsus a fost botezat la 30 de ani. Nu am gasit nimic in biblie care sa reiasa ca botezul se facea la nastere. Nu imi este clar inca daca noi ortodocsii(drept credinciosi) care avem mai bine de 2000 de ani de istorie si atestari necontestabile si o multime de martiri de-a lungul istoriei am deviat de la credinta care are la baza biblia, facand botezul la nastere care nu este dupa biblie.
Indoctrinati suntem si noi si toate religiile lumii au cate o doctrina.
Habotnici sunt, spre deosebire de noi si ma intreb ce este rau in a sluji, a canta spre slava Lui si a te ruga lui Dumnezeu din toata inima si din tot cugetul si cu tarie nu superficial cum facem noi; de fapt nu asta vrea Dumnezeu de la noi ? Ma intreb care atitudini(ca pana la urma despre asta era vorba) ii plac lui Dumnezeu mai mult ? Am inteles tot din biblie ca trebuie sa ma smeresc in fata lui Dumnezeu, nu doar sa plec capul in jos.
Nu au sfintele taine - deacord cu tine.
Au cina Domnului, am mai zis.
Fetele cuviinciase, nu te contrazic, in bisericile in care am mers, nu am intalnit. Nu au fost foarte mari si multe.
In cele 10 porunci si in toata cartea legii nu interzice sa mergi in locuri in care se canta se inalta rugaciuni catre Dumnezeu.
Imi cer iertare daca te-am ofensat.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 03:26:31
Junior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Om bun, nu crezi ca inainte sa te insotesti cu sectarii ar fi trebuit sa incerci sa-ti cunosti credinta?

E bine ca incerci si acum, in al 11-lea ceas, dar din pacate, din ce scrii tu mai sus, gandirea ta e deja viciata de modul lor gresit de intelegere a Sf. Scripturi.

E mai usor sa construiesti pe un loc gol, decat sa darami ceva stramb si sa zidesti iar.

Si din pacate tind sa cred ca timpul care l-ai petrecut cu ei, nu e putin, iar ce trebuie daramat are deja ziduri de beton.

Ce ar fi totusi sa incerci sa te documentezi vizavi de credinta ortodoxa mai intai?

In contextul asta iti pot recomanda "Calauza in Credinta Ortodoxa" a parintelui Ilie Cleopa.
O poti cumpara si online:

http://www.librariasophia.ro/carti-c...m.-so-536.html

http://www.cartiortodoxe.ro/pdf/536-...pa-ilie,-arhim.

(si alte site -uri)

Daca vrei, o gasesti si online partial sau integral:

Integral (543pagini) o gasesti aici:
http://www.scribd.com/doc/27757818/C...dinta-Ortodoxa

O poti descarca si de aici (nu stiu daca e toata sau nu cumva aceeasi versiune scanata)
http://fisierulmeu.ro/22DYXXQMO73U/P...odoxa-pdf.html

Alin, intai de toate iti multumesc pentru primirea ta calduroasa si plina de voie buna.
Ai perfecta deptate cu filozofia construirii zidurilor, lucrez in constructii.
Daca nu cautam sa descoper mai multe despre credinta ortodoxa, cu siguranta nu eram aici.
Multumesc pt link-urile de mai sus o sa incerc sa fac timp sa trec prin acea carte, dar nu nadajduiesc ca asta va fi rezolvarea situatiei prin care trec. Ce ma apasa pe mine cel mai mult este daca botezul ortodox este unul dupa voia lui Dumnezeu.
Imi cer iertare si de la tine daca te-am suparat.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 03:35:37
Junior Member

Implicit Va multumesc

Va multumesc celor care si-au facut timp sa citeasca si sa raspunda "decent" primei postari.
Ma rog ca Dumnezeu sa ma ierte si voua cei care i-am suparat.
Frati crestini inca odata spun ca nu am intrat intre voi ca sa creez galceava, departe de mine gandul acesta, dar trec printr-o situatie deosebita si chiar am nevoie de calauzire; va rog mult sa va rugati si pentru mine, ca Dumnezeu sa ma lumineze si sa ma puna sa-i slujesc mai bine acolo unde vrea El.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 10:48:38
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Pentru mine nu este clar botezul si ma rog la Dumnezeu sa ma lumineze in privinta aceasta.
IIsus a fost botezat la 30 de ani. Nu am gasit nimic in biblie care sa reiasa ca botezul se facea la nastere. Nu imi este clar inca daca noi ortodocsii(drept credinciosi) care avem mai bine de 2000 de ani de istorie si atestari necontestabile si o multime de martiri de-a lungul istoriei am deviat de la credinta care are la baza biblia, facand botezul la nastere care nu este dupa biblie.
Indoctrinati suntem si noi si toate religiile lumii au cate o doctrina.
Habotnici sunt, spre deosebire de noi si ma intreb ce este rau in a sluji, a canta spre slava Lui si a te ruga lui Dumnezeu din toata inima si din tot cugetul si cu tarie nu superficial cum facem noi; de fapt nu asta vrea Dumnezeu de la noi ? Ma intreb care atitudini(ca pana la urma despre asta era vorba) ii plac lui Dumnezeu mai mult ? Am inteles tot din biblie ca trebuie sa ma smeresc in fata lui Dumnezeu, nu doar sa plec capul in jos.
Nu au sfintele taine - deacord cu tine.
Au cina Domnului, am mai zis.
Fetele cuviinciase, nu te contrazic, in bisericile in care am mers, nu am intalnit. Nu au fost foarte mari si multe.
In cele 10 porunci si in toata cartea legii nu interzice sa mergi in locuri in care se canta se inalta rugaciuni catre Dumnezeu.
Imi cer iertare daca te-am ofensat.
Hristos a fost botezat la 30 ani ,dar noi nu suntem Hristos ,pt Hristos botezul a fost mai degraba taierea imprejur ,de mic.
Acest botez a fost facut spre slava lui Dumnezeu ,desi Ioan i-a spus ca nu e vrednic sa Il boteze.La botezul lui Hristos s-a aratat sfanta Treime.
La noi sfanta Impartasanie e chiar trupul si singele Domnului ,citeste la Matei ,ultimele capitole .Deci nu comparam aici masa Domnului de la penticostali cu sfanta Euharistie ,cand il primim pe Domnul cum scrie la Evanghelie :"Eu voi petrece in voi si voi intru Mine"
Rugaciunea se face in biserica dar si acasa ,in camara sufletului cum ne recomanda Hristos.
Daca vrei sa afli mai multe ,cumpara cartea "Minuni savarsite in timpul sf.Liturghii" .
Dar cum deja esti prins ,nu vad cum ai putea sa pleci de acolo.Ramanand iti vei pierde mantuirea.
Hristos spune despre sectari ca sunt lupi in haine de oaie si ca dupa roadele lor ii veti cunoaste.
Reply With Quote
Vechi 07.01.2014, 10:58:57
anita anita is offline
Senior Member

Implicit

Ia aminte ce scrie aici la Matei ,ca sa stii ce te asteapta :
"
  • 15. Feriti-va de profetii mincinosi, care vin la voi in haine de oi, iar pe dinlauntru sunt lupi rapitori.
  • 16. Dupa roadele lor ii veti cunoaste. Au doara se culeg struguri din spini sau smochine din maracini?
  • 17. Asa ca orice pom bun face roade bune, iar pomul rau face roade rele.
  • 18. Nu poate pomul bun sa faca roade rele, nici pomul rau sa faca roade bune.
  • 19. Iar orice pom care nu face roada buna se taie si se arunca in foc.
  • 20. De aceea, dupa roadele lor ii veti cunoaste.
  • 21. Nu tot cel ce-Mi zice: Doamne, Doamne! va intra in imparatia cerurilor, ci acela care face voia Tatalui Meu Celui din ceruri.
  • 22. Multi Imi vor spune in ziua aceea: Doamne, Doamne, oare nu in numele Tau am profetit? si nu in numele Tau demoni am scos? si nu in numele Tau multe minuni am facut?
  • 23. Si atunci le voi marturisi: Niciodata nu v'am cunoscut pe voi. Departati-va de la Mine, voi, cei ce lucrati faradelegea!
  • 24. De aceea, tot cel ce aude aceste cuvinte ale Mele si le plineste , i se va asemana barbatului intelept care si-a cladit casa pe stanca."
Ca sa afli mai multe despre botez si care este cel adevarat ,nu cufundarea in apa ca la sectari, citeste cartea Monicai Fermo(maica Ecaterina) Talita Kumi si vei vedea acolo ce inseamna botezul ortodox.E posibil sa o gasesti si in format pdf pe internet.
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
pomelnice pe crestin ortodox steliana-steli Generalitati 1 22.12.2011 18:49:45
Forum Crestin Ortodox! Pr. Gheorghe Generalitati 4 19.09.2011 13:16:37
Crezul Crestin Ortodox alecsandru Rugaciuni 5 30.01.2011 12:37:43