Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Sfanta Scriptura > Rugaciuni
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 09.01.2014, 22:39:57
Mosh-Neagu's Avatar
Mosh-Neagu Mosh-Neagu is offline
Senior Member

Data înregistrării: 20.04.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Iulita Vezi mesajul
Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei:
".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte.
.................................................. .................................................. ........
Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........."
Insinuarea ta cum ca preotii athoniti s-ar adresa Patriarhiei Romane si cu predilectie, Preafericitului Patriarh Daniel, mi se pare o mare josnicie pentru un roman crestin ortodox.
Iata aici scrisoarea in intregime! http://ortodoxiacatholica.wordpress....ca-niste-lasi/

Iubirea de vrajmasi, nu e un sfat, este o porunca! (Parintele Arsenie Papacioc)
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 08:53:47
anita anita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 28.06.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu Vezi mesajul
Insinuarea ta cum ca preotii athoniti s-ar adresa Patriarhiei Romane si cu predilectie, Preafericitului Patriarh Daniel, mi se pare o mare josnicie pentru un roman crestin ortodox.
Iata aici scrisoarea in intregime! http://ortodoxiacatholica.wordpress....ca-niste-lasi/

Nu mi se pare potrivit sa vorbim in acest fel ,chiar necredinciosi fiind trebuie sa ne masuram cuvintele."Cu masura cu care veti masura vi se va masura"(Ev.dupa sf.ap.Marcu)
Citatul a fost luat de pe un blog si este destul de clar ca monahii atoniti se adreseaza patriarhului grec.Ce legatura sa aiba cu preasfintitul Daniel ,ei locuind totusi in Grecia ?
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 09:14:16
antoniap
Guest

Implicit

Mai usurel cu criticarea parintelui Argatu. Un canon de rugaciune e, in opinia unora, ,,un ritual"! E grav sa se spuna asa ceva. Numai un neortodox ar putea spune asa ceva. La fel de grav este ca omul si-a gasit sustinatori...

Una e sa vorbesti despre un ritual satanic, si exista ,,maestri" care incearca sa strecoare confuzie, si alta e sa vorbesti despre un canon de rugaciune dat de duhovnic pentru a lupta cu fortele raului in vederea implinirii voii lui Dumnezeu in viata ta.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 12:04:18
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Nu mi se pare potrivit sa vorbim in acest fel ,chiar necredinciosi fiind trebuie sa ne masuram cuvintele."Cu masura cu care veti masura vi se va masura"(Ev.dupa sf.ap.Marcu)
Citatul a fost luat de pe un blog si este destul de clar ca monahii atoniti se adreseaza patriarhului grec.Ce legatura sa aiba cu preasfintitul Daniel ,ei locuind totusi in Grecia ?
Daca un citat (fara link) luat de nu stiu unde, ajunge sa para tendentios, sa aduca dezbinare, sa sminteasca, iar respectiva persoana nu se straduieste sa elimine din start orice interpretare gresita, dincolo de a o considera inselare, este un lucru urat si o rea vointa, mai ales ca acel citat ni s-a fluturat de cateva ori pe dinainte, fara nici o incercare de a se evita confuzia. NU aveam in intentie sa intru pe nici un blog, dar numai aluzia m-a cutremurat si am cautat sa ma lamuresc. Nu intentionez sa retractez nimic. In ce privesc greselile si pacatele fiecaruia, nu e treaba mea si nu judec pe nimeni. Aici e mai mult decat clar care a fost intentia si mai ales efectul, chiar prin repetarea mesajului. Nu pot sa gasesc acestui gest o alta catalogare! Si nu am nevoie de iertarea nimanui dintre cei ce ma condamna pentru asta. Nu faceti trimiteri catre sfinti in timp ce va agatati de coada lui Aghiuta!!!

Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 12:45:02
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.02.2010
Locație: Galati
Implicit

Citat:
Daca un citat (fara link) luat de nu stiu unde, ajunge sa para tendentios, sa aduca dezbinare, sa sminteasca, iar respectiva persoana nu se straduieste sa elimine din start orice interpretare gresita, dincolo de a o considera inselare, este un lucru urat si o rea vointa, mai ales ca acel citat ni s-a fluturat de cateva ori pe dinainte, fara nici o incercare de a se evita confuzia. NU aveam in intentie sa intru pe nici un blog, dar numai aluzia m-a cutremurat si am cautat sa ma lamuresc. Nu intentionez sa retractez nimic. In ce privesc greselile si pacatele fiecaruia, nu e treaba mea si nu judec pe nimeni. Aici e mai mult decat clar care a fost intentia si mai ales efectul, chiar prin repetarea mesajului. Nu pot sa gasesc acestui gest o alta catalogare! Si nu am nevoie de iertarea nimanui dintre cei ce ma condamna pentru asta. Nu faceti trimiteri catre sfinti in timp ce va agatati de coada lui Aghiuta!!!
Ma mir totusi, chiar daca nu va cunosc, ca nu vedeti confuzia pe care o creati si justificarile dvs nefondate, atat timp cat am mentionat ca frazele sunt scrise din scrisoarea postata pe site-ul Parintelui Matei Vulcanescu.
Se simte foarte multa rautate la dvs, si in acelasi timp un suflet foarte tulburat. Si cand sunteti in aceasta stare, evitati sa va grabiti sa postati, ca sa nu produceti suparare si altora.
Iertati!
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 13:02:31
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma mir totusi, chiar daca nu va cunosc, ca nu vedeti confuzia pe care o creati si justificarile dvs nefondate, atat timp cat am mentionat ca frazele sunt scrise din scrisoarea postata pe site-ul Parintelui Matei Vulcanescu.
Se simte foarte multa rautate la dvs, si in acelasi timp un suflet foarte tulburat. Si cand sunteti in aceasta stare, evitati sa va grabiti sa postati, ca sa nu produceti suparare si altora.
Iertati!
Imi asum raspunderea de a te fi suparat. Faptul ca pe tine nu te deranjeaza atunci cand ii sfatuiesti si pe altii sa nu se increada in "mai marii nostri", numai fiindca undeva, candva, un mare monah a spus-o intr-un anumit context, este pentru mine un semn de intrebare. Repet, un bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se mai increada in "mai marii bisericii". La noi in tara, zic eu ca inca nu se pune problema. Daca tu ai alte informatii, poate e mai bine sa le pastrezi pentru tine!
Si, da! Sunt chiar foarte tulburat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma stapanesc, sa nu cumva sa te supar...

Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 13:14:24
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Imi asum raspunderea de a te fi suparat. Faptul ca pe tine nu te deranjeaza atunci cand ii sfatuiesti si pe altii sa nu se increada in "mai marii nostri", numai fiindca undeva, candva, un mare monah a spus-o intr-un anumit context, este pentru mine un semn de intrebare. Repet, un bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se mai increada in "mai marii bisericii". La noi in tara, zic eu ca inca nu se pune problema. Daca tu ai alte informatii, poate e mai bine sa le pastrezi pentru tine!
Si, da! Sunt chiar foarte tulburat, dar asta nu inseamna ca trebuie sa ma stapanesc, sa nu cumva sa te supar...
Iarasi, interpretati gresit spusele mele, eu nu am sfatuit pe nimeni sa nu se increada in, mai marii nostri, eu mi-am spus parerea chiar daca nu este aceeasi cu a dvs. Si atat timp cat chiar dvs, sustineti ca un "bun crestin va sti mereu daca trebuie sau nu sa se increada in mai marii bisericii", de ce credeti ca aceasta libertate de a sti, nu mi se cuvine si mie??
Nu mi se cuvine deoarece, credeti, ca nu sunt un bun crestin?
Eu, zic, ca aceasta judecata a dvs, ca sunt sau nu, un bun crestin sa i-o lasati lui Dumnezeu, totusi.
Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 13:58:58
cristiboss56's Avatar
cristiboss56 cristiboss56 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 16.12.2006
Locație: Oricare ar fi vicisitudinile zilelor și anilor,oricare ar fi durata lor,vine ora răsplatei:BRĂTIANU
Implicit

Citat:
I
Eu, zic, ca aceasta judecata a dvs, ca sunt sau nu, un bun crestin sa i-o lasati lui Dumnezeu, totusi.
Vedeti cum va iese porumbelul din gura ?
Adica dvs. cereti altora sa lase judecata lui Dumnezeu , iar pe mai marii Bisericii Ortodoxe ii judecati dvs. cum va vine in minte , o minte "luminata" si atotstiitoare !
Vechi 10.01.2014, 12:21:22
Mosh-Neagu's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de anita Vezi mesajul
Citatul ajunge sa fie clar in momentul in care este citit intregul context. Redau mai jos confuzia care se creaza in momentul in care se aduce discutia despre tinutul romanesc:

Citat:
Iata ce spune un pustnic din pestera Cuviosului Xenofont, Protosinghelului Ioanichie Moroi, in Patericul Romanesc, pag 549:".........Niciodata in viata sa nu te iei dupa om, oricat de sfant ti s-ar parea. Ca astazi te folosesti de el, iar maine te poti sminti. Voiesti sa ai calauza in viata? Citeste Sfanta Sriptura si invataturile Sfintilor Parinti si urmeaza pe cat poti cuvintele lor, ca de ei niciodata nu te vei sminti."
Iata ce spun Parintii Athoniti in scrisoarea adresata Patriarhiei:
".......Știut este că în orice problemă serioasă toată lumea întreabă „ce spune Sfântul Munte?”, iar Preafericirea Voastră spuneți acum că Sfântul Munte „n-are părere, nici cuvânt”? Prima oară auzim așa ceva, asta răstoarnă și terfelește întreaga valoare și moștenire a Sfântului Munte.
.................................................. .................................................. ........
Încetați Preafericirea Voastră activitățile filopapiste, despre care atâția teologi specialiști mărturisesc că păgubesc Biserica Ortodoxă, ca să se realizeze unitatea noastră în Hristos Iisus,........."

Intelepciune!
Nu degeaba am simtit ca mi se ridica tensiunea! Iar daca mi s-a intamplat mie, la fel se poate intampla oricui!!

Reply With Quote
Vechi 10.01.2014, 11:56:30
Iulita Iulita is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Ma iertati, eu sunt mai inceata la minte.
Spuneti-mi, dvs, ce ati inteles din scrisoarea monahilor athoniti adresata Preafericitului?
Reply With Quote
Răspunde

Subiecte asemănătoare
Subiect Subiect început de Forum Răspunsuri Ultimele Postari
Parintele Argatu ionelnelu Stiri, actualitati, anunturi 37 18.10.2011 14:13:29
Parintele Ilarion Argatu ionelnelu Calugarul 12 08.05.2008 21:49:02
Rugaciuni pentru parintele Mihail Cazacu Tudor Rugaciuni 2 16.03.2006 16:56:15