Citat:
În prealabil postat de Mosh-Neagu
Istorisirea ta imi aminteste de propria viata, cand, tot pe la 30 de ani si tot in relatie cu o fata de 28, m-am pomenit spunandu-i in prima dimineata cand tocmai paraseam garsoniera ei: "Esti o amanta ideala, dar niciodata o sotie!" Pe ea a daramat-o total, si parca s-a ambitionat si mai mult sa fim impreuna (am "trait" aproape un an cu ea). M-am intrebat de mii de ori, de ce i-am spus lucrul acela pe care de fapt nici macar nu-l gandisem, ci doar m-am pomenit spunandu-l. Ar fi fost in stare sa faca orice si tocmai pentru asta, ajunsese sa ma trateze ca pe un bibelou sau sa ma sufoce de atata dragoste. Nu pot sa spun ca era vulgara, ci doar excesiv de posesiva. Iar un barbat, daca vrei sa-l pastrezi, creaza-i iluzia ca e liber sa faca ce vrea el. Atunci iti va fi tot ce doresti tu sa fie pentru tine! Ea, procedand astfel, m-a aruncat in bratele celei mai bune prietene ale ei, care incitata de exagerarile pentru niste calitati imaginare la adresa mea, s-a vazut dintr-o data pe locul doi..!
|
Amazing (pe romaneste, am ramas muta)! Si cand te gandesti ca atunci cand iti spune un barbat asa ceva, te gandesti ca trebuie sa ai si tu o parte din vina, adica cel putin o doza e imoralitate, care sa-l determine sa creada asta despre tine...Ani de zile dupa asta nu uiti aceasta trauma, cuvintele lui iti rasuna ca un ecou in inima, si te gandesti 'oare ce am facut de ma crede asa o stricata? (ca doar m-am daruit lui din dragoste, nu de placerea procesului tehnologic)". Unde mai pui ca daca il mai primesti in "garsoniera" ta, sau te mai duci in garsoniera lui, o faci doar ca sa ii demonstrezi contrariul, si anume ca esti buna si ca sotie ( ii faci mancare, ii speli vasele, ii faci patul, etc). Si daca cu el tot nu o scoti la capat, trebuie sa continui sa iti demonstrezi tie insati ca poti fii o buna sotie ( dar pt aceasta demonstratie, din pacate e nevoie de neaparat de aprecierea pozitiva a unui barbat). in orice caz, si aceia care mi-au spus-o mie, sau au dat-o de inteles, cu toate ca am inercat sa ii conving, au sfarsit tot prin a se casatori cu altele (desi la vremea cand i-am cunoscut sustineau ca nici ei nu vor sa se casatoreasca), deci afirmatia ca te vreau doar ca amanta nu inseamna neaparat ca nu te vreau pe tine ca sotie, ci ca momentan nu vreau o sotie ci o amanta.
In orice caz cred ca nimeni nu e pe deplin constient ca o asemenea afirmatie facuta in doi peri poate genera o atat de mare trauma...egala ca proportii cam cu aceea pe care o creezi unui barbat daca ii spui ca nu e un bun amant...
Ce strica unul intr-o zi cu o vorba in vant, iti trebuie cativa ani de terapie sustinuta, sau nu o mai dregi o viata intreaga...