Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Generalitati
Subiect închis

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 27.01.2014, 20:40:02
Lucian008's Avatar
Lucian008 Lucian008 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 15.12.2011
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Ps: Oricum se intrevede o banare cat de poate de apropiata.
Vechi 27.01.2014, 20:42:23
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Lucian008 Vezi mesajul
Exista o limita. Limita bunului simt. Eu te pot face pe tine sectanta atat timp cat am argumente. Si esti sectata pentru ca sustii lucruri fara baza scripturistica si traditionala, si fara sustinerea Bisericii. Si nu ma refer la ierarhia actuala, pentru ca avand deviatii schismatice nu o accepti, ma refer la invataturile Bisericii. Tu "inveti" despre cip. Dogama cipului nu am gasit-o in invatatura Bisericii.
In schimb nu iti permit sa spui ca nu ai vazut nimic ortodox in postarile mele. Dai dovada de maxima lipsa de bun simt pentru ca nu ai adus nici macar (si nici nu ai sa aduci fiind consecventa in atitudinea ta) o dovada sau o postare unde sa contrazic ortodoxia. Nici macar una.
Daca exista limite, sa le respecti si tu.
Vechi 27.01.2014, 20:48:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antoniap Vezi mesajul
Daca exista limite, sa le respecti si tu.
Te rog arata-mi unde am depasit eu limitele.

Te rog insistent, da exemplul ala de postare care unde eu contrazic invatatura ortodoxa.

Tu le-ai depasit atunci cand ai spus ca nu exista nimic ortodox in postarile mele, dar nu te obosesti sa dai macar un exemplu de invatatura neortodoxa. Le-ai depasit atunci cand instigi la ura si la neascultate fata de ierarhia BOR. Le-ai depasit atunci cand sustii lucruri fara a le argumenta. Le-ai depasit atunci cand ai sustinut ca diverse persoane ar fi spus lucruri pe care nu le-au spus si cand ti s-a cerut sa dai exemple nu le-ai dat etc.
Vechi 27.01.2014, 20:58:03
antoniap
Guest

Implicit

Citat:
Te rog arata-mi unde am depasit eu limitele.

Te rog insistent, da exemplul ala de postare care unde eu contrazic invatatura ortodoxa.

Tu le-ai depasit atunci cand ai spus ca nu exista nimic ortodox in postarile mele, dar nu te obosesti sa dai macar un exemplu de invatatura neortodoxa. Le-ai depasit atunci cand instigi la ura si la neascultate fata de ierarhia BOR. Le-ai depasit atunci cand sustii lucruri fara a le argumenta. Le-ai depasit atunci cand ai sustinut ca diverse persoane ar fi spus lucruri pe care nu le-au spus si cand ti s-a cerut sa dai exemple nu le-ai dat etc.
Ferice de tine ca esti un exemplu de urmat! Eu depasesc limitele, asa ca nu am voie sa mi se raspunda civilizat.

Dar sa nu ne indepartam de subiect. De ce consideri ca nu e normal sa cerem si varianta fara cip? Ca asta era, de fapt, problema crestinilor. Cine vrea sa-si ia acte cu ccip, sa si le ia. Crestinii care nu doresc asa ceva sa nu le ia. Ce e sectar in aceasta problema?
Vechi 27.01.2014, 21:15:00
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
Exista o limita. Limita bunului simt. Eu te pot face pe tine sectanta atat timp cat am argumente. Si esti sectata pentru ca sustii lucruri fara baza scripturistica si traditionala, si fara sustinerea Bisericii. Si nu ma refer la ierarhia actuala, pentru ca avand deviatii schismatice nu o accepti, ma refer la invataturile Bisericii. Tu "inveti" despre cip. Dogama cipului nu am gasit-o in invatatura Bisericii.
In schimb nu iti permit sa spui ca nu ai vazut nimic ortodox in postarile mele. Dai dovada de maxima lipsa de bun simt pentru ca nu ai adus nici macar (si nici nu ai sa aduci fiind consecventa in atitudinea ta) o dovada sau o postare unde sa contrazic ortodoxia. Nici macar una.
Scuze, Lucian, dar atentionarea in privinta cipurilor a fost facuta de un om al Bisericii, Pr. Iustin Pârvu - Dumnezeu sa-l odihneasca - lucru, care se pare ti-a scapat, de vreme ce o acuzi pe Antonia de a fi principala "vinovata". Iar Pr. Iustin a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Ar trebui sa citesti mai mult din Sfintii Parinti, ca sa vezi ce preocupati si ingrijorati au fost toti acestia in privinta mantuirii oamenilor. Ori avertizarea in ceea ce priveste cipurile, se inscrie tot pe aceasta linie. Oamenii, preocupati de locul lor in rai, se vor ingriji de vindecarea de pacate, si totodata vor intelege pericolele, pe care lumea, aflata sub influenta lui satan, le pregateste omenirii.
Ai ceva impotriva ca sa fim avertizati si sa fim in cunostinta de cauza? Esti impotriva ca sa ne mantuim si doresti sa ajungem in iad? Nu cred acest lucru. Atunci nu ne leza libertatea de exprimare, nici tu si nici altcineva, si lasa-ne sa ne urmam propria constiinta.
Daca noi tacem, pietrele vor vorbi.
Si ca sa inchei, te intreb: exista CIP-uri?
Da!
Atunci informeaza-te si tu, spre binele tau, ce rau ne poate aduce aceasta tehnica de varf.
Daca nu doresti acest lucru, atunci lasa-i pe cei care vor, sa afle.
In ceea ce priveste Biserica, aceasta a tinut cont de cei, care din motive de credinta nu vor cipuri. Vezi in acest sens raspunsul dat de purtatorul de cuvant al Patriarhiei, atunci cand s-a pus problema pasapoartelor cu cip.
Sa stii ca si aici in Scandinavia au inceput oamenii sa se ingrijoreze din cauza acestor cipuri; si ei nu au aflat acest lucru de la Antonia; nici de la mine, ci se discuta in toate tarile despre aceasta neagra perspectiva neagra.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
Vechi 27.01.2014, 21:24:02
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Ferice de tine ca esti un exemplu de urmat! Eu depasesc limitele, asa ca nu am voie sa mi se raspunda civilizat.

Dar sa nu ne indepartam de subiect. De ce consideri ca nu e normal sa cerem si varianta fara cip? Ca asta era, de fapt, problema crestinilor. Cine vrea sa-si ia acte cu ccip, sa si le ia. Crestinii care nu doresc asa ceva sa nu le ia. Ce e sectar in aceasta problema?
Eu nu vreau sa revin la subiectul la care vrei tu. Eu vreau sa imi dai un exemplu de invatatura neortodoxa pe care as si marturisit-o eu. Asta ai sustinut asa ca vreau sa imi dai un exemplu. Ca sa nu spunem ca tu ai spun ca nu este nimic ortodox, nu ca as avea si greseli, dar eu vreau sa imi dai exemplu de o singura greaseala. Si nu vorbesc de greseli persoanle ci greseli ce tin de invatatura Bisericii.
Vechi 27.01.2014, 21:35:22
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de Miha-anca Vezi mesajul
a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Argumentul ăsta convinge?: http://www.youtube.com/watch?v=FS-_3JcP84Y

Citat:
Sa stii ca si aici in Scandinavia au inceput oamenii sa se ingrijoreze din cauza acestor cipuri; si ei nu au aflat acest lucru de la Antonia; nici de la mine, ci se discuta in toate tarile despre aceasta neagra perspectiva neagra.
Dumnezeu sa ne lumineze pe toti!
Oricum va veni, ce este scris, ori că vrei tu, ori că nu vrei. Asta nu pricepeți voi. Că nu împotrivirea este soluția, ci starea de prezență continuă în relație cu Hristos. Numai așa vom birui, adică nu vom fi biruiți (înșelați).

Last edited by ovidiu b.; 27.01.2014 at 21:39:16.
Vechi 27.01.2014, 21:37:39
Lucian008's Avatar
Senior Member

Implicit

Citat:
Scuze, Lucian, dar atentionarea in privinta cipurilor a fost facuta de un om al Bisericii, Pr. Iustin Pârvu - Dumnezeu sa-l odihneasca - lucru, care se pare ti-a scapat, de vreme ce o acuzi pe Antonia de a fi principala "vinovata". Iar Pr. Iustin a facut-o tocmai argumentand scripturistic, lucru care pare iarasi sa iti scape.
Chiar nu conteaza cine a facut-o. Sf Ap Pavel spune ca oricine, si un inger din cer sau chiar el daca ar propovadui o alta evanghelie ar gresi. Asa ca nu conteaza catusi de putin ce a sustinut parintele Iustin, cu tot respectul pentru el, in aceasta privinta.
Si pentru ca sustii ca parintele ar fi argumentat ideea scripturistic (si cand spui asta preupun ca stii argumentele sale) te rog sa ne dai si noua exemplele din Sf Scriptura care atesta ca cipul este semnul fiarei.

Citat:
Ar trebui sa citesti mai mult din Sfintii Parinti, ca sa vezi ce preocupati si ingrijorati au fost toti acestia in privinta mantuirii oamenilor.
Ce treaba are problema mantuirii oamenilor cu cipurile? Concret nu speculatii nefundamentate.
Citat:
Ori avertizarea in ceea ce priveste cipurile, se inscrie tot pe aceasta linie. Oamenii, preocupati de locul lor in rai, se vor ingriji de vindecarea de pacate, si totodata vor intelege pericolele, pe care lumea, aflata sub influenta lui satan, le pregateste omenirii.
Faptele rele sunt pacate, nu un dispozitiv electronic de stocare a informatiilor. Sfintii Parinti au tratate intregi despre pacate si virtuti. Dar nici unul nu este despre cip. Iar pentru cine sustine ca cipurile nu erau inventate atunci ii atrag atentia ca nu se inventeaza pacate noi.
Si iar, pentru cei care vor da ca exemplu fumatul sau drogurile despre care nu Sf Parinti nu vorbesc si totusi sunt pacate le reamintesc faptul ca Sfintii Parinti au vorbit despre vicii. Cipul nu poate fi asimilat nici unei categorii.

Citat:
Ai ceva impotriva ca sa fim avertizati si sa fim in cunostinta de cauza?
Nu am nimic impotriva celor care au o problema cu cipul si care il vad ca o constrangere a libertatii lor. Si e dreptul lor sa lupte. Dar pentru a fi credibili in demersul lor ar trebui sa renunte si sa lupte inclusiv impotriva celorlalte mijloace care le ingradesc libertatea, cum ar fi telefonul mobil.
Si da, am ceva impotriva celor care sustin fara fundamente ca cipul este semnul fiarei.

Citat:
Esti impotriva ca sa ne mantuim si doresti sa ajungem in iad?
Doamne fereste. Dimpotriva. Doar ca nu aceea este calea. Calea spre matuire este lupta cu patimile, nu cu dusmani invizibili si creati artificial.

Citat:
Nu cred acest lucru. Atunci nu ne leza libertatea de exprimare, nici tu si nici altcineva, si lasa-ne sa ne urmam propria constiinta.
Am spus, oricine lupta impotriva cipurilor poate fi credibil cand renunta si la alte lucruri care ii ingradesc libertatea.

Citat:
Si ca sa inchei, te intreb: exista CIP-uri?
Da!
Atunci informeaza-te si tu, spre binele tau, ce rau ne poate aduce aceasta tehnica de varf.
Tu te-ai informat cat rau iti face telefonul mobil?

Last edited by Lucian008; 27.01.2014 at 21:40:22.
Vechi 27.01.2014, 22:05:08
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul

Oricum va veni, ce este scris, ori că vrei tu, ori că nu vrei. Asta nu pricepeți voi. Că nu împotrivirea este soluția, ci starea de prezență continuă în relație cu Hristos. Numai așa vom birui, adică nu vom fi biruiți (înșelați).
Oare faptul ca ai reusit sa te contrazici intr-o fraza, nu te ingrijoreaza?
Impotrivirea consta tocmai datorita relatiei continue cu Hristos. Fara relatia cu Hristos nu am sti ca trebuie sa ne impotrivim diavolului, nici nu am avea puterea necesara facem. Ne impotrivim sa acceptam un lucru, care este scris ca va fi. Ai inteles acum, Ovidiu?
Vechi 27.01.2014, 22:12:43
gabriela8 gabriela8 is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.10.2009
Locație: Romania
Send a message via Skype™ to gabriela8
Implicit

Citat:
Desigur, documentele cu cip constituie etapa premergatoare lepadarii. Daca esti la tara iarna, cand se insereaza iti aduni lemne si faci focul, nu faci toate astea dupa ce innopteaza, caci risti ca, din cauza oboselii, sa renunti la foc si sa ingheti de frig.

La fel si cu actele cu cip. Daca le luam, ne obisnuim cu ele prea mult si nu ne mai pasa daca mai facem si ultimul pas. Asadar, e normal ca noi, crestinii, sa solicitam si o varianta fara cip.
Si mie mi se pare ca se creeaza o falsa impresie ca putem alege si chiar indraznesc sa numeasca prima varianta a buletinului cu cip, "buletin simplu".
Imi pare rau ca o discutie pe forum, ramane simpla discutie iar romanul nostru nu mai ia atitudine ba chiar se lasa condus si accepta tot ce i se ofera...
Subiect închis