Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 03.02.2014, 14:49:39
Adriana Cluj
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de bluester Vezi mesajul
Din cate stiu preotilor ortodocsii le este interzis sa se implice in politica. Stiu ca o data era un preot care a vrut sa candideze la primaria unui sat dar Arhiepiscopia/Mitropolia i-a interzis acest lucru.
Pe de alta parte , Romania chiar trebuie sa trimita in Parlamentul European oameni crestin ortodocsi (nu doar cu numele) mai ales ca Romania se afla in tarile cu o populatie destul de mare si i se permite sa trimita un numar destul de mare de europarlamentari (aprox30).

Poate o sa te ajute : http://partide.resurse-pentru-democr...g/doctrine.php In prima parte a articolului se face diferenta dintre politica de dreapta si cea de stanga, iar apoi se ia fiecare categorie politica si se caracterizeaza. Cel mai potrivit tip de politica pentru o tara ortodoxa este conservatorismul sau crestin-democractia (neo-conservatorismul).
1. Da, cred ca este nevoie sa se auda si vocea ortodocsilor acolo, la Bruxelles.

2. Multumesc, nu mai votez nici un candidat al unui partid, s-a dovedit in timp ca -chiar daca isi fac campanie individual- voteaza la comanda partidului. Pur si simplu nu ma mai intereseaza partidele, nu respecta doctrina pe care o afiseaza.