![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Carine,
Eu sunt sigura ca tu stii demult raspunsul..... Indiferent cat de multzi bani si atentzii materiale daruitzi fratelui/fiului/nepotului..ele nu pot suplini lipsa de atentzie si iubire, respect ...nu pot recupera anii irositzi... Incercatzi sa'l intelegeti,baremi ...si sa'l iubiti!(ar fi ideal, ca la acest lucru tot a tanjit din copilarie...si nu'l mai judecatzi/analizati pe diverse forumuri...) |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
|||
|
|||
![]()
Exact asta mi-a zis si el, ca si-a pierdut curajul.
|
|
|||
|
|||
![]()
Parascheva n-a zis de curaj, a zis de un complex de inferioritate.
Desi in cazuri de astea mai degraba de superioritate. De vorbit oricum ar trebui sa vorbesti cu el, dar nu de pe pozitia bunicii/mamei, in nici un caz. Intreaba-l de familie daca isi doreste, copii, ce vrea sa faca cu viata lui, etc. Dar asa, ca o sora buna, nu ca mama, bunica sau reprezentatul lor.
|
|||
|
|||
![]()
Unde dai si unde crapa.
Cred ca iar am dat de bucluc. Imi zice mama ca bunica e foarte suparata pe mine si ca plangea la telefon zicand "asa trebuia ea sa vorbeasca? Deci tot vina mea este?". Ce s-a intamplat de fapt? Fratele meu m-a intrebat daca am vorbit cu mama si daca ea mi-a povestit cum s-au certat. Eu i-am zis ca da, ca stiu, dar sa nu-si faca probleme ca eu stiu cum decurg certurile astea si ca nu il judec (nu am folosit exact cuvintele astea, dar asta era mesajul). Mi-a zis ca i-a vorbit urat mamei, si i-am spus ca tehnica lor este sa te preseze pana te scot din sarite, sa te toace, pana le zici ceva rau, si dupa aia sa poate sa se planga la unu si la altu "uite ce mi-a zis, si ce mi-a facut, si ce rau/ rea este" (poate asta a fost o greseala, dar scopu era sa inteleaga mecanismul ca sa nu mai raspunda provocarilor, si deci sa nici nu le mai vorbeasca urat). De ce era bunica suparata? Fratele i-a zis dupa aia bunicii ca a vorbit cu mine si ca nici eu nu sunt de acord cu ce fac ele. O zi dupa aia, s-a retractat si a zis ca de fapt a mintit el, dar ca presupune ca nici eu nu sunt de acord... Asta cred ca a mai calmat-o pe bunica, dar uite ce usor intru eu in bucluc... va spun ca mi-e frica de ele, cand aud ca s-au suparat pe mine, mi-e teama de scandal, nu am chef de asa ceva. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ti-e teama sa parasesti pur si simplu discutia? Te sperie ideea ca se supara familia pe tine?! Esti copil cumva? |
|
|||
|
|||
![]()
Sincer, da, cred ca in privinta asta am ramas copil, ma sperie ideea ca s-ar supara familia pe mine... Pare absurd, dar eu traiesc lucrurile astea cu intensitate. Dar o sa fac eforturi sa parasesc discutia. Mi se pare ca multe rele mi-a adus sensibilitatea asta a mea.
Last edited by Carine; 12.02.2014 at 21:28:46. |
|
|||
|
|||
![]()
E ok sa fii sensibila(a) cand ai de a face cu oameni cu bun simt, daca vorbim de manipulatori, barfitori, etc. atunci lasa sensibilitatile deoparte si fa ce trebuie sa faci ca sa razbesti.
Cu eleganta, tact, dar fara sa te lasi calcat(a) in picioare.