![]() |
![]() |
|
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Te rog să mă ierți, dar tu ai o logică de cel mai înalt nivel, din cauza căreia cauți texte(și parteneri) ca să contrazici; de aceea-ți zic și eu: dacă așa vrei fie ție după cum ai crezut. După logica mea era imposibil să nu cadă deoarece cunoașterea de Dumnezeu abia se înfiripa(ca și la mine/noi, cum vrei tu).
|
|||
|
|||
![]()
Acum te-ai dus in extrema cealalta ca sa "accentuezi" eventuala mea eroare ...si ai trecut de parapet iesind de pe sosea. Cred ca e cam exagerată formularea ta cu "imposibil sa nu cadă " caci involuntar arunci pisica in curtea lui Dumnezeu si il faci imoral ca l-a pedepsit pe om pentru ceva "imposibil " de evitat. Cand formulam o idee trebuie să vedem si consecintele logice ce decurg din ea. Si da ai dreptate, cand am scris ideea cu "Dupa logica ta.. " ii raspundeam lui florin fara sa mai specific adresantul ,si a iesit un comentariu hibrid .
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Dumnezeu n-a pedepsit pe nimeni; El a făcut Împărația Sa cu regulile ei de la bun început, dar Adam nu le-a cunoscut(și nici noi acum) și de aceea era imposibil să nu cadă; i-a spus Dumnezeu să nu mănânce, dar Adam era în trup, adică orb și ignorant(ca noi astăzi), n-avea cum să înțeleagă decât după experimentare. Nu-ți limita logica la cuvintele scrise în versete, ci admite tot ce mai poate fi inclus; câteodată (la Dumnezeu) și imposibilul poate fi inclus. P.S. Nu lua ad literam ultima exagerare.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
O insiruire de cuvinte nu constituie un raspuns. Imposibilul poate fi inclus dar nu si ilogica. |
|
|||
|
|||
![]()
Ultimul cuvant este dovada ca tu pretuiesti foarte mult capacitatile tale si refuzi ce nu-i logic(dupa mintea ta).
|
|||
|
|||
![]()
Nicidecum , părerile exprimate nu sunt ale mele, ci ale Sf. Parinti ,in care cred mai mult decat in mintea mea. Cine sunt cei pe care ii numim generic Sf. Parinti si de ce ii numim așa ? Asta-i subiectul unei alte discutii.
|
|
||||
|
||||
![]()
Mihai Eminescu
Eu nu cred nici în Iehova Eu nu cred nici în Iehova, Nici în Buddha Sakyamuni, Nici în viața, nici în moarte, Nici în stingere ca unii. Visuri sunt și unul și-altul, Și totuna mi-este mie De-oi trai în veci pe lume, De-oi muri în vesnicie. Toate aceste taine sfinte Pentru om frânturi de limbă În zadar gândești caci gândul, Zău, nimic în lume schimba. Si fiindcă în nimica Eu nu cred o, dați-mi pace ! Fac astfel cum mie-mi pare Si faceți precum vă place. Nu ma încântati cu clasici, Nici cu stil curat si antic Toate-mi sunt de o potriva, Eu rămân ce-am fost : romantic. In aceasta poezie nu este vorba despre ce crede Eminescu asa cum pare la prima vedere - ci, evident despre o trasatura remarcabila a gandirii poetului- "curajul intelectual" - caci Eminescu crede in valorile fundamentale in felul lui propriu, original, nu cum ii este impus din afara. Cele sapte calitati ale gandirii: 1.modestia intelectuala 2.curajul intelectual 3.empatia intelectuala 4.integritatea intelectuala 5.perseverenta intelectuala 6.increderea in rationament 7.nepartinirea intelectuala Definitiile pot fi gasite la aceasta adresa: http://www.criticalthinking.org/page...ual-traits/528
Last edited by florin.oltean75; 12.02.2014 at 18:56:18. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Ma intreb care o fi logica cu care cuplezi aceasta perspectiva cu dogma crestina care dai iluzia ca o impartasesti cu alte ocazii pentru ca, pentru tine care gandesti asa, jertfa lui Hristos nu are nici un sens. E drept ca atunci cand Adam si-a folosit gresit libertatea, nu era la acelasi nivel duhovnicesc cu ingerii de exemplu, pentru ca atunci ca si cu ingerii, caderea ar fi devenit permanenta si fara putinta de indreptare, dar asta iarasi,nu stirbeste din puterea si responsabilitatile ce decurg din liberul arbitru. Asa cum (exemplu extrem) un om care are o patima, poate inca, desi greu si cu slabiciune, sa faca alegerea corecta, alegere care il poate pune pe drumul indreptarii sau sa faca alta ALEGERE ramanand pe drumul spre Iad. Este un film interesant, despre un om care si-a distrus viata din cauza bauturii, face greseli peste greseli, alegand sa NU recunoasca ca are o problema, pierzand si familia, ALEGAND sa se innece in minciuni, pana in ziua in care, pus in fata alegerii de a mai spune doar inca o minciuna pentru a se salva de consecintele alegerilor sale proaste, desi putea sa o faca fiind intoxicat cu alcool si drog, alege sa nu o faca, considerant ca este pur si simplu prea mult sa incarce cu vina sa o persoana, fie si moarta, care a murit salvand viata unui copil. Si din acel moment, desi isi pierde libertatea, profesia, viata sa intra pe un fagas nou.
Suprema intelepciune este a distinge binele de rau. Last edited by AlinB; 15.02.2014 at 10:02:30. |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Care este raspunsul tau logic? Avem gandire "satanica". Multumesc. Prin ce era oare "mai prejos" Adam de ingeri? Prin stralucire, frumusete sau cunoastere oare? Cine se cunoaste pe sine si-L cunoaste pe Dumnezeu nu mai viseaza la imposibilitatea de a fi ca Dumnezeu. De a poseda calitatea de a fi Dumnezeu.
Last edited by florin.oltean75; 15.02.2014 at 13:19:48. |
|