![]() |
![]() |
|
|
|||
|
|||
![]()
As vrea sa subliniez un lucu: unii isi imagineaza in mod eronat, ca avand un rege, el va fi cel care conduce tara. In cazul unei monarhii constitutionale, asa cum gasim in unele tari europene, regele are rol de reprezentare si nu se amesteca in politica; nu are voie nici macar sa-si exprime o parere. Cele care conduc sunt in continuare partidele politice. Pe acestea le consulta regele, atunci cand trebuie numit Primul Ministru. Regele il numeste in urma propunerilor partidelor.
Deci sa nu cumva sa ne mintim crezand ca dispar cumva partidele din viata politica, daca vom avea intr-o zi rege. Regele este cel, care reprezinta tara in intalnirile protocolare cu conducatorii altor tari. Nu regelui ca persoana i se intinde covorul rosu, ci tarii al carei rege este. Deci nu persoanei i se face aceasta cinste, ci tarii pe care o reprezinta. |
|
||||
|
||||
![]()
De aceea votați Mihai Neamțu preș e dinte.
Cu toate că eu aș vota mai degrabă pentru o monarhie absolută.
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Biserica binecuvanteaza ceea ce i se pune sub nas, ca n-are incotro si, nu face politica, nu-i asa? De-a lungul timpului parca s-a mai opus cate un episcop, dar problema s-a rezolvat rapid, prin schimbarea episcopului. Sau altfel spus, cati regi vrednici a uns biserica in ultimele 5 secole sa zicem?
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Daca e as, din punctul asta de vedere cel putin presedintele e mult mai bun pentru ca are prerogative politice si poate inclina balanta puterii.
|
|||
|
|||
![]()
Deci esti genul care la cazinou prefera sa parieze doar pe culoare (rosu/negru) nu pe numere.
|
|||
|
|||
![]()
AlinB, intelegem ca acestea sunt ideile tale personale; multumim, dar nu ne reprezinta!
|
|
||||
|
||||
![]()
Vaaai, dar cu câtă politețe vorbim despre noi....
![]()
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Iar balanta o tin partidele de la guvernare cu cele din opozitie. Opozitia nu doarme, ca la noi, ci se agita la orice greseala, mergand pana la schimbarea Primului Ministru, daca situatia o cere. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
Am mai amintit si cu alta ocazie slujba de incoronare a unei printese daneze ca sotie a tarului Rusiei. Dupa slujba de incoronare, a povestit marea schimbare care a survenit in timpul slujbei bisericesti: a simtit ca facea parte din poporul rus. Iata deci in ce masura lucreaza Dumnezeu asupra omului in Biserica Lui! |
|
|||
|
|||
![]()
Cum să nu fie? Nu poți reduce Biserica la cele șapte Sfinte Taine de căpătâi.
Last edited by ovidiu b.; 13.02.2014 at 20:04:25. |
|