Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.02.2014, 00:12:49
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Si deci atunci e indreptatit (sotul) sa te injure, sa te bata si sa te ameninte ca te trimite "la ma-ta"? Sau sa-ti promita "razbunare" ?
Nu stiu ce mai trebuie spus despre un om care se manifesta in acest mod atunci cand se supara. Doamne fereste de un asa sot!

Intr-o casnicie in care sotii se iubesc, se respecta, se apreciaza, ca lucrurile sa mearga bine si sa evitam ispitele, trebuie sa facem si voia celuilalt. Asta presupune de multe ori o jertfa sau renuntarea la egoismul nostru pentru armonie, pace, liniste.
Reply With Quote
Vechi 20.02.2014, 13:39:17
eodor nastasa's Avatar
eodor nastasa eodor nastasa is offline
Senior Member

Data înregistrării: 31.03.2010
Locație: ...
Implicit

daca aproapele ii nevasta, hm, s'h'o o prinzi c'un plavan'n pat...bre, creca' tre' sa'i rupi macar o coasta.......daca nu cumva s'o "maltratezi" mai cu sarg...bre.
Vechi 21.02.2014, 20:45:56
fallen fallen is offline
Senior Member

Data înregistrării: 21.03.2011
Locație: bucuresti
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru fallen
Talking

Iata un exemplu concret (in care "suntem indreptatiti")!

Nu inteleg insa, cum spunea si Alin, de unde parerea unora cum ca nevoile si problemele lor ar trebui sa fie mai importante, pe primul loc (ex: decat sa cauti pe net pt ce te intereseaza pe tine, mai bine cauti pt mine).

Sau ar mai fi o situatie, de data asta de ordin profesional, pe care abia azi am realizat-o: cand cauti ceva in interese de serviciu, si gasesti, apoi dupa un timp nu mai lucrezi la acel serviciu, mai te poti folosi de ceea ce ai aflat si ai experimentat? este proprietatea ta intelectuala, sau a celor pt care ai descoperit-o?

Last edited by fallen; 21.02.2014 at 20:50:08.
Reply With Quote
Vechi 23.02.2014, 11:57:02
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de fallen Vezi mesajul
Iata un exemplu concret (in care "suntem indreptatiti")!

Nu inteleg insa, cum spunea si Alin, de unde parerea unora cum ca nevoile si problemele lor ar trebui sa fie mai importante, pe primul loc (ex: decat sa cauti pe net pt ce te intereseaza pe tine, mai bine cauti pt mine).
Depinde de situatie.
Daca esti angajata intr-o relatie pentru utilitatea care o reprezint, faptul de a te eschiva sa oferi aceasta utilitate, te face nepotrivita pentru relatia in cauza.

Citat:
Sau ar mai fi o situatie, de data asta de ordin profesional, pe care abia azi am realizat-o: cand cauti ceva in interese de serviciu, si gasesti, apoi dupa un timp nu mai lucrezi la acel serviciu, mai te poti folosi de ceea ce ai aflat si ai experimentat? este proprietatea ta intelectuala, sau a celor pt care ai descoperit-o?
Depinde despre ce e vorba.
Daca esti cercetator si faci cercetare pe timpul si banii firmei, descoperirile tale le apartin lor de fapt, ca pentru asta te-au angajat.

Dar daca in timpul asta castigi experienta si niste cunostinte si devii un mai bun cercetator, nu inseamna ca nu ai dreptul sa fii in continuare acelasi bun cercetator sau sa folosesti cunostintele dobandite.
Vechi 24.02.2014, 17:30:19
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de eodor nastasa Vezi mesajul
daca aproapele ii nevasta, hm, s'h'o o prinzi c'un plavan'n pat...bre, creca' tre' sa'i rupi macar o coasta.......daca nu cumva s'o "maltratezi" mai cu sarg...bre.
Doamne ajută.

Să-și fie rușine !

Și din poza de la avatar, văd că ai o vîrstă, cu atît mai mult, să-ți fie rușine din nou, nerușinatule ! Pentru că înveți așa ceva pe cei ce te citesc aici pe forum.

Da! Te judec! Să fiu numit și eu astfel și judecat de Hristos, dacă spun și fac, și dacă învăț și susțin ce ticăloșenii spui tu acolo ! Incredibil ! Și te mai numești și creștin ! de aia ne arată sectarii cu degetu datorită unora ca tine !

Oare Sfînta Treime... Hristos nu e îndreptățit să "maltrateze", sau chiar să șteargă omenirea de pe fața pămîntului ?
Cu siguranță că da.

Și totuși El a murit pentru omenire.
Pe Sfînta Cruce, sfințind-o !
A vrut asta !
Și moare în fiecare zi în Sfîntul Potir !
Și vrea asta ! Hristos a cerut asta... vedem în Biblie... că cere să fie pomenit astfel ! (Luca 22, 19)

Deci, frați, surori...

Voi ce sunteți gata să faceți pentru omenire ? Defapt nu... am mers prea departe, mulți suntem neputincioși la asta, nu vrem desăvîrșire.
Ce sunteți pregătiți să faceți pentru cel de lîngă voi ? De acasă poate... care vă greșește... ? Aproapele... ?

Gîndiți-vă la asta...

Înainte să mai dați scenariile mincinoase ale demonilor ce vă șoptesc la ureche și sădesc păcate în inimă și minte...

Iar noi, ne maltratăm singuri mereu, prin depărtarea de El, care aduce asupra noastră tot răul.

Bucurii.
Reply With Quote
Vechi 24.02.2014, 17:49:36
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Bre Daniele, esti rau di tot pe coclauri.

Cred ca esti singurul care nu s-a prins ca e o gluma.

Vezi ca lipsa sensului umorului este semnul unor boli neuro-patologice care pot fi destul de grave.

In cel mai fericit caz, esti deprimat, in cel mai rau..nici nu vreau sa ma gandesc.
Vechi 24.02.2014, 18:18:27
Daniel_Ortodox Daniel_Ortodox is offline
Banned

Data înregistrării: 02.01.2013
Locație: pămîntul omenirii căzute
Trimite un mesaj prin Yahoo pentru Daniel_Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Vezi ca lipsa sensului umorului este semnul unor boli neuro-patologice care pot fi destul de grave.

In cel mai fericit caz, esti deprimat, in cel mai rau..nici nu vreau sa ma gandesc.
Doamne ajută.

Alin B., frățioare iubit, iar vrei să pari înțelept, dar trebuie să te vindeci de mîndrie prima dată, că să fi înțelept.

Da, e o glumă de prost gust. Necreștinească. Nefirească. Împotriva sfințeniei și a îndumnezeirii omului prin har. Împotriva Iubirii și virtuțiilor.

Oare vreo-unul din Sfinții Apostoli așa au vorbit ?
Nu Hristos ne-a spus oare că așa vor cunoaște toți că suntem ucenicii Lui, iubindu-ne unul pe altul? Prin astfel de glume arătăm cît de mult ne iubim unul pe altul?
Oare care Sfînt, sau Sfînt Părinte a făcut o astfel de glumă ? Sunt destule glume în Pateric, dar nici idee de astfel de "glume"!

Scriptura spune:
"Vorbiți între voi în psalmi și în laude și în cântări duhovnicești, lăudând și cântând Domnului, în inimile voastre" - Efeseni 5, 19.

Hai că poate nu putem să facem așa, că suntem neputincioși, dar atunci dacă nu putem să ajutăm cu o vorbă bună, sau o glumă frumoasă, atunci să tăcem, că mai cîștigați suntem, și nu smintim pe nimeni și ne pavăm drumul spre iad. Iadul dinăuntrul nostru prima dată, apoi iadul veșnic.

Bucurii.

Last edited by Daniel_Ortodox; 24.02.2014 at 18:21:29.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2014, 01:27:02
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Unhappy

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul

Daca asa se defineste o gluma, prefer sa nu mai glumesc in viata mea!
De prost gust acea 'gluma' a d'nului nasta...
Reply With Quote
Vechi 25.02.2014, 01:56:52
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Implicit

Citat:
În prealabil postat de lavinia40 Vezi mesajul
Daca asa se defineste o gluma, prefer sa nu mai glumesc in viata mea!
De prost gust acea 'gluma' a d'nului nasta...
De acord,dar eu nici nu observasem daca nu se discuta atata pe 3 pagini despre gluma d-lui Nasta...
Sa revenim la ale topicului iar daca cineva face o gluma mai deocheata mai bine ignoram decat sa facem discutii lungi despre socul pe care ni l-a produs acea gluma.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote
Vechi 25.02.2014, 02:42:53
lavinia40 lavinia40 is offline
Banned

Data înregistrării: 03.09.2009
Locație: Bacau
Cool

Citat:
În prealabil postat de Yasmina Vezi mesajul
De acord,dar eu nici nu observasem daca nu se discuta atata pe 3 pagini despre gluma d-lui Nasta...
Sa revenim la ale topicului iar daca cineva face o gluma mai deocheata mai bine ignoram decat sa facem discutii lungi despre socul pe care ni l-a produs acea gluma.
'd-nului nasta.'..e in mod voit scris asa...'prietenii stiu de ce'...
Topicul, e fortat ..cine poate spune ca :'da, e fain sa maltratram aproapele....!!!'
Din pacate, supravietuirea in lumea civilizata, a ajuns sa fie o jungla , in care nu se maltrateaza doar, ci se si 'ucide'...
Reply With Quote
Răspunde