![]() |
![]() |
|
|
||||
|
||||
![]() Citat:
Intr-o casnicie in care sotii se iubesc, se respecta, se apreciaza, ca lucrurile sa mearga bine si sa evitam ispitele, trebuie sa facem si voia celuilalt. Asta presupune de multe ori o jertfa sau renuntarea la egoismul nostru pentru armonie, pace, liniste. |
|
||||
|
||||
![]()
daca aproapele ii nevasta, hm, s'h'o o prinzi c'un plavan'n pat...bre, creca' tre' sa'i rupi macar o coasta....
![]()
|
|||
|
|||
![]()
Iata un exemplu concret (in care "suntem indreptatiti")!
Nu inteleg insa, cum spunea si Alin, de unde parerea unora cum ca nevoile si problemele lor ar trebui sa fie mai importante, pe primul loc (ex: decat sa cauti pe net pt ce te intereseaza pe tine, mai bine cauti pt mine). Sau ar mai fi o situatie, de data asta de ordin profesional, pe care abia azi am realizat-o: cand cauti ceva in interese de serviciu, si gasesti, apoi dupa un timp nu mai lucrezi la acel serviciu, mai te poti folosi de ceea ce ai aflat si ai experimentat? este proprietatea ta intelectuala, sau a celor pt care ai descoperit-o? Last edited by fallen; 21.02.2014 at 20:50:08. |
|
|||
|
|||
![]() Citat:
La fel cum si seful care te da afara ca nu-i place de tine va avea o justificare "valabila' macar in ochii lumii (adica va astepta sau va cauta pana iti va prinde un pct slab sau vei gresi; dc nu va fabrica sau va profita de o oportunitate care se iveste) |
|
||||
|
||||
![]() Citat:
|
|
|||
|
|||
![]()
Fallen, cand ai sa incepi sa tii cu adevarat la pacea ta (cand ai sa iti doresti cu adevarat sa ai pace si ai sa pretuiesti valoarea si bunastarea de a avea pace), mai mult decat cine are dreptate (mai mult decat sa intrii in jocurile psihologice ale lui "cine are dreptate si de ce", sau "cine a zis/facut una sau alta si de ce", sau "cum ar trebui sa fie si nu este") - cand ai sa inveti sa ignori astfel de jocuri psihologie in favoarea pacii tale, ai sa ignori (si nu o sa te mai afecteze) agresorii tai psihologici si ai sa te rupi de ei, atunci vei descoperii cat de bine este sa ai pace.
Abea de atunci incolo vei putea cauta bunastarea ta psihica alaturi de oameni care la randul lor valorizeaza pacea si ti-o pot oferi si tie. Intrucat oamenii care valorizeaza pacea nu vor dori sa si-o piarda alaturi de un om care nu cauta pacea, ci ii vor evita pe cei ce se zbuciuma si lamenteaza in permanenta cautand la cine are dreptate si de ce si pastrand interactiunea cu cei care nu cauta pacea.
Ca sub stapanirea Ta totdeauna fiind paziti, Tie slava sa inaltam, Tatalui si Fiului si Sfantului Duh, acum si pururea si in vecii vecilor Amin. Last edited by adam000; 22.02.2014 at 01:10:05. |
|
|||
|
|||
![]()
Ai si tu dreptate, desigur, ins anu stiu unde se gasesc acesti oameni care sa pretuiasca mai mult pacea decat propria "dreptate"; nici macar in manastiri nu cred ca sunt toti asa.
Si appi atata timp a trebuit sa tac si sa inghit, sa accept nedreptati si compromisuri, de frica sa nu pierd ceva important (slujba, prietenie, casa, scoala, familie etc) incat acum am asa o dorinta nesanatoasa de rafuiala, de nu poti sa-ti imaginezi... |
|
|||
|
|||
![]()
In momentul in care te consideri ceva defapt nu esti nimic!Asa ca sa lepadam gandirea despre manastire ca ar fi o neconcordanta cu voia lui Dumnezeu, unde stim ca in manastire dreptatea lui Dumnezeu este aplicata desavarsit de catre calugari.
|
|
|||
|
|||
![]() Citat:
![]() |
|
||||
|
||||
![]()
Am vazut intrebarea din titlul topicului si am zambit.Ar mai fi nevoie de raspuns?
Din moment ce crestinismul ne invata sa ne iubim si dusmanii ce rost ar mai avea sa fim indreptatiti in unele situatii de a maltrata si discrima alti oameni?? Dar este un mare adevar ca cei care inca ii trateaza rau pe altii NU SUNT PRIETENI CU DUMNEZEU.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim. |
|