Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Intrebari utilizatori

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 06.03.2014, 09:16:49
Yasmina's Avatar
Yasmina Yasmina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 17.06.2010
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Increderea se castiga, nu se acorda nelimitat si neconditionat, impotriva oricarei realitati si dovezi.
In cazul asta nu mai e incredere ci e incredere oarba sau neghioaba.

Si ei in egala masura ca accepta situatia.
De multe ori din pacate, agresorul are si consimtamantul victimei, care accepta sa fie victima.

Mi-e greu sa cred ca un ortodox ar sfatui un alt ortodox mai micutz ca el, ca si concubinajul e ok,ca uite, se poate si asa, merge pana la urma.
Asta cred ca intra la categoria smintelilor grave.
As mai fi inteles daca ceva de genul asta venea de la cineva cum e "Corinusha" dar de la tine, in nici un caz.
Asta din punct de vedere pedagogic.

Statistic, nu cred ca ai acoperirea necesara pentru ca ce spui tu mai sus sa fie reprezentativ.
Eu stiu la cei din jurul meu cel putin vreo 7-8 relatii care au inceput prin concubinaj si nu s-au finalizat altfel decat cu despartire, unele dupa multi ani de "relatie".
Un singur caz stiu ca s-a terminat in cassatorie, asta dupa ce ea a pus capat relatiilor intime dar chiar si acum este o relatie cu multe probleme.

A dat suficiente detalii dar se pare ca nu ai urmarit povestea.

Sau poate ar trebui sa te abtii daca nu cunosti situatia, decat sa incurajezi pe cineva la un concubinaj care se dovedeste deja dezastruos, cel puti nde o parte (fallen)?
Cred ca am amintit in comentariile mele ca nu recomand concubinajul nimanui,si nu fac apologia lui!
Cinstit este sa prezint si relatiile unor prieteni,colegi si cunostiinte care au fost impreuna de la 20 de ani si s-au casatorit pe la 30...au copii acum,casa si nu s-au despartit.Greu de spus daca si relatia lui Fallen va avea un final fericit...

Asta pt ca jurati cu inima pe inima ca toate concubinajele sfarsesc prost;aiurea,Dumnezeu nu judeca ca voi;daca vede ca omul greseste ani de zile traind in curvie,il ajuta pana la urma sa iasa din pacat. Unii isi oficializeaza relatia cu persoana cu care au intrat in pacat,altii se despart si isi incearca norocul in alta parte.Foarte rar mor oameni de batranete in concubinaj,necasatoriti.
Dupa voi,orice este inacceptabil si nu exista iertarea pacatelor!
De multe ori imi doresc sa-i vad pe toti aia care comenteaza in situatia celui comentat!As dori sa va vad si pe voi in aceiasi situatie de compromis...dar este greu,unii sunt atat de reci si de calculati ca nu au pic de empatie pt greselile altora.Nu se pun in pantofii lui.
Cuvine-se cu adevarat sa te fericim pe tine, Nascatoare de Dumnezeu, cea pururea fericita si prea nevinovata si Maica Dumnezeului nostru. Ceea ce esti mai cinstita decat Heruvimii si mai slavita fara de asemanare decat Serafimii, care fara stricaciune pe Dumnezeu-Cuvantul ai nascut, pe tine, cea cu adevarat Nascatoare de Dumnezeu, te marim.
Reply With Quote