Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Generalitati > Stiri, actualitati, anunturi
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2014, 01:04:20
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Religia: Ortodox
Implicit

Mai departe, cum ar trebui să fie primele clipe din viața mamei și a copilului, imediat după naștere? Destul de des se întâmplă că bebelușul e luat și e dus undeva, mama altundeva, iar când se întâlnescu depinde de bunăvoința cadrelor medicale.

Studiile medicale care arată că primele ore după naștere sunt vitale pentru bebeluș. Pot fi traumatice sau pot fi pline de extaz și atașament față de mama lui, cum ar fi firesc să fie. În alte țări, există niște proceduri stricte pentru asta. În primul rând, nimeni nu are voie să despartă mama de copil în primele două ore după naștere. De ce? Nu este o fiță, nu e un moft, nu e o excentricitate, ci e o nevoie a copilului de a sta lângă mamă. Acolo se încălzește, acolo o simte, îi aude inima și respirația, îi simte mirosul, ea e singurul reper cunoscut pentru copil. Pe pieptul mamei, copilul se colonizează cu singurii germeni prietenoși și nepericuloși pentru el. Nu are nevoie de germenii de la doamna asistentă din brațe, nici de cei din patul de spital. Acolo începe viața copilului în cel mai sigur mod, emoțional și fizic. Cordonul ombilical trebuie lăsat să pulseze atâta timp cât pulsează, nu trebuie secționat imediat – versul a ceea ce se întâmplă în majoritatea cazurilor, când este tăiat în primele secunde. În felul ăsta copilul este forțat să respire pulmonar și nu mai are back-up-ul de sânge și celule stem de care are nevoie în primele minute.

Mai departe, acest copil proaspăt născut este considerat din păcate un obiect murdar. Este privit ca ceva foarte murdar, care trebuie imediat luat, spălat, verificat, să vedem dacă nu e ceva în neregulă. Scorul APGAR (nota de la naștere) se poate face fără probleme pe pieptul mamei. Am făcut asta de zeci de ori, e foarte simplu și nu este nicio problemă. Așa se face și în alte țări. Nu trebuie dus undeva ca să îl evaluezi. Toate studiile arată că și prematurii care sunt stabili se recuperează mult mai repede dacă sunt lăsați pe pieptul mamei, în contact piele pe piele. Trebuie lăsați acolo ca să inițieze alăptarea.

Până aici am vorbit despre copil. Din punct de vedere al mamei, e altă problemă. E o situație absurdă: copilul pentru care a trecut prin travaliu, la care s-a gândit în cele 9 luni de sarcină, pe care abia aștepta să îl întâlnească, e luat dintr-o dată și dus nu se știe unde, ca să i se facă nu se știe ce. Îl vede doar așa de departe și îl aude urlând. Ba i se spune că are plămâni buni, auzi ce plânge. Cînd de fapt un copil pus pe pieptul mamei nu urlă, nu are o traumă, este un bebeluș liniștit. Sigur că scoate niște sunete, tușește, elimină secreții, dar nu pânge așa cum fac copiii născuți cu forța și apoi separați de mamele lor. E o traumă foarte mare pentru mamă. Chiar dacă la nivel conștient o mamă poate accepta că așa se face la spital, trauma la nivel subconștient rămâne pe viață. E cineva pentru care a suferit, pe care abia aștepta să îl vadă și nu se întâmplă. Sunt separați fără explicații și plâng unul după celălalt. Orice mamă simte că în momentul ăla se rupe ceva în ea și nu își găsește liniștea până când nu îi este adus înapoi copilul. Perioada asta e ca o prăpastie între ei doi. Cunosc mame ce au trăit puternic această traumă. După ce au ajuns acasă, era ca și cum și-ar înfia propriul copil - nu exista între ei nicio legătura, din cauza despărțirii de el în spital. Sunt copii care plâng foarte mult după ce au fost separați brusc de mamă, iar ea nu se simte competentă, nu reușește să îi liniștească. Au pierdut, fiecare, atașamentul care se instalează firesc în primele ore și în primele zile după naștere, adică tocmai când ei au fost separați.

În ce măsură putem vorbi de abuzuri și de stres post-traumatic în urma acestor proceduri greșite care se întâmplă în spitalele din România?

Am întâlnit foarte multe femei – fie înainte de prima naștere, fie la al doilea sau al treilea copil – care îmi spun: eu nu pot să nasc așa, în maternitate suntem ca niște vite la tăiere. Nu putem să ni se facă asta, e un chin, o oroare. Ori nașterea e cu totul altceva. Există mame care ies într-adevăr cu simptome de stres post-traumatic și ajung să facă depresii pe care le duc după ele.. Iar asta afectează relația părinte-copil, dar și relația de cuplu și de familie în general. Studiile ne arată că experiența nașterii influențează major riscul de depresie post-natală. Lucrurile astea sunt cunoscute, dar probabil că mai durează până vor ajunge la urechile celor din maternități. Rolul celor de acolo este să ajute mama și copilul. Din păcate, în momentul ăsta, ei sunt cei care abuzează grav atât mama cât și copilul în momentul nașterii. Sunt multe motive: din ignoranță, din rutină, din orgoliu, din cauză că sistemul merge prost, că salariile sunt mici… Sunt o grămadă de explicații, dar niciunul nu compensează ce trăiește mama și copilul la naștere, într-o maternitate care nu are pic de respect pentru ei."

Last edited by antiecumenism; 17.03.2014 at 01:07:52.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2014, 01:13:09
Pelerinul's Avatar
Pelerinul Pelerinul is offline
Senior Member

Data înregistrării: 01.04.2010
Locație: Bacau
Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul

Studiile medicale care arată că primele ore după naștere sunt vitale pentru bebeluș. Pot fi traumatice sau pot fi pline de extaz și atașament față de mama lui, cum ar fi firesc să fie. În alte țări, există niște proceduri stricte pentru asta. În primul rând, nimeni nu are voie să despartă mama de copil în primele două ore după naștere. De ce? Nu este o fiță, nu e un moft, nu e o excentricitate, ci e o nevoie a copilului de a sta lângă mamă. Acolo se încălzește, acolo o simte, îi aude inima și respirația, îi simte mirosul, ea e singurul reper cunoscut pentru copil. Pe pieptul mamei, copilul se colonizează cu singurii germeni prietenoși și nepericuloși pentru el. Nu are nevoie de germenii de la doamna asistentă din brațe, nici de cei din patul de spital. Acolo începe viața copilului în cel mai sigur mod, emoțional și fizic. Cordonul ombilical trebuie lăsat să pulseze atâta timp cât pulsează, nu trebuie secționat imediat – versul a ceea ce se întâmplă în majoritatea cazurilor, când este tăiat în primele secunde. În felul ăsta copilul este forțat să respire pulmonar și nu mai are back-up-ul de sânge și celule stem de care are nevoie în primele minute.
Exact! Toata stima. Vad ca esti o parere avizata si stii despre ce vorbesti. In acest mod vei pune intr-o alta lumina nasterile acasa si nasterea ca act in sine.
"Nimic nu poate inlocui crestinismul; nici toată cultură antică precrestină. Eu sînt de părere că apogeul Europei nu e la Atena, ci în Evul Mediu, cînd Dumnezeu umbla din casă în casă. Eu definesc strălucirea epocilor istorice în functie de geniul religios al epocii, nu în functie de isprăvi politice"
Reply With Quote
Vechi 17.03.2014, 01:35:27
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Pelerinul Vezi mesajul
Exact! Toata stima. Vad ca esti o parere avizata si stii despre ce vorbesti. In acest mod vei pune intr-o alta lumina nasterile acasa si nasterea ca act in sine.
-nu sunt o parere avizata dar mi-a placut articolul si de asta l-am postat aici
-nu sunt neaparat pt nasteri acasa ci pentru imbunatatirea serviciilor medicale din spitalele si maternitatile din Romania
-eu am mai zis si repet,pt anumite meserii (preotie,medicina,invatamant) trebuie vocatie,daruire,altruism,jertfa,nu oricine poate sa fie preot,medic,profesor
-acestea lipsesc din sistemul de sanatate: daruirea,preocuparea pt sufletul si trupul celuilalt,dragostea,crestinismul,jerfta.....

HIPOCRATE, a avut dreptate : "scopul final al medicinei nu este numai să vindece sau să prevină bolile, - ci încă să perfecționeze pe oameni și să-i facă mai fericiți, făcându-i mai buni".

"Medicul trebuie deci să fie, în acelaș timp, un savant, care iubește din tot sufletul știința medicală, adică știința omului; să fie o ființă care se jertfește pentru alții, până la moarte; în sfârșit, să fie un învățător al omenirii sau mai bine zis, un apostol al moralei...

Caritatea este un act voluntar a cărui formulă a fost enunțată astfel de către Iisus Hristos:
"Iar când va veni Fiul Omului întru Slava Sa.... El va zice celor de-a dreapta Lui: Veniți., bine-cuvântații Părintelui Meu. moșteniți împărăția cea gătită vouă de la întemeierea lumii. Căci.... bolnav am fost și M-afi îngrijit.
Atunci vor răspunde Lui drepții, zicând: Doamne...când Te-am văzut bolnav și am venit la Tine?
Și răspunzând împăratul va zice lor: Adevăr zic vouă. întrucât ați făcut unuia dintre acești frați ai Mei prea mici. Mie Mi-ați făcut".:
Cu alte cuvinte, Dumnezeu vrea ca iubirea, ce-I datorează oamenii, să se reverse asupra bolnavilor săraci1. Și, într-adevăr, acesta este singurul mijloc efectiv, de care dispun oamenii, ca să-și manifeste iubirea către Creatorul lumii, către Autorul vieții lor, -și să înalțe astfel această iubire până la Acela pe care nu-L pot atinge și care n-are trebuință, pentru El însuși, de binefacerile lor... căci El este Binele infinit.
Din această sentință au răsărit spitalele."

Sunt unii medici de spital, cupizi și avari, care, -sacrificând totul pentru clientela lor particulară, -neglijează bolnavii care nu le pot plăti și fac, la spital, vizita în câteva minute, galopând pe dinaintea paturilor.
Sunt alți medici de spital, orgolioși, cărora li se pare că spitalele sunt făcute pentru ei, și consideră pe bolnavi ca pe niște obiecte de studiu. Ei sunt mulțumiți când primesc un caz interesant, asupra căruia vor putea să facă o comunicare la o societate savantă sau să-și publice observația într-o gazetă medicală, - dar resping sau nu se ocupă de sărmanul bolnav, care nu prezintă decât un caz banal, ce nu poate fi exploatat în profitul gloriei lor.
Din fericire, asemenea monștri sunt rari.

Mai sunt și medici de spital cărora, în lipsa unei educații creștine, li s-a atrofiat fibra idealului și au căzut în indiferență, devenind pur și simplu niște funcționari, adică un fel de trântori care, pentru o leafa cât mai grasă, fac cât pot mai puțin.
Acest soi de medici paraziți roiesc pretutindeni și constituie o adevărată plagă socială.
D-voastră, însă, să nu urmați aceste păcătoase exemple.

Când veți intra în vreun spital, dezbrăcați-vă de patimile de cupiditate și de orgoliu, lepădați și trândăvia și dați-vă cu totul bolnavilor, - cărora să le fiți recunoscători dacă, îngrijindu-i, vă vor permite să vă instruiți.
Și dacă voiți să fiți perfecți, culegeți fructele ce se vor dezvolta din sămânța ce am semănat astăzi în sufletele D-voastră, tinere și generoase, - și, urmând preceptele carității, îngrijiți pe bolnavul mizerabil, - nu ca pe un om, nu ca pe un frate ce suferă - ci ca pe însuși Dumnezeu.
Acesta este spiritul ce trebuie să domnească într-un spital."

N. C. Paulescu - Spitalul, Coranul, Talmudul, Cahalul Franc-Masoneria

Last edited by antiecumenism; 17.03.2014 at 02:48:02.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 00:55:21
Ekaterina's Avatar
Ekaterina Ekaterina is offline
Senior Member

Data înregistrării: 24.03.2012
Locație: Bucuresti
Implicit

Foarte interesant materialul postat de userul antiecumenism. Reflecta o realitate dura si trista cu care se confrunta femeile in maternitatile din Romania.

Imi amintesc ca la prima nastere citisem tot felul de materiale despre ce trebuie sa faci in timpul travaliului, dar in spital nu te lasau sa te ridici din pat. Cel mai frustrant este faptul ca esti la dispozitia personalului medical sa iti vezi copilul si ca este luat in mare graba imediat dupa nastere (cand iti doresti atat de mult sa-l strangi la piept, sa il cunosti).
Reply With Quote
Răspunde