Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 17.03.2014, 00:43:58
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu știu la celelalte, dar la mitocănie confirm. La o întrebare simplă pe care i-am pus-o pe FB m-a trimis să-mi iau medicamentele.
Te rog postează un link. Sunt foarte curios.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2014, 00:45:59
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Si eu as vrea sa stiu, nu ca as avea o parere mult diferita dar cred ca e bine sa existe niste argumente.
Le aștept cu interes.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2014, 06:50:21
DragosP's Avatar
DragosP DragosP is offline
Senior Member

Data înregistrării: 23.03.2011
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Te rog postează un link. Sunt foarte curios.
Nu stau să caut acum prin postările de pe FB pentru că-i greoi. Era pe la începutul lunii februarie și, rememorând, mi-a zis ceva (aproximativ) că-mi răspunde după ce-i aduc nu-ș' ce certificat semnat de duhovnic.
Reply With Quote
Vechi 17.03.2014, 21:18:02
ovidiu b.
Guest

Implicit

Astăzi, am aflat mai multe despre Capsali de la un prieten care îl cunoaște personal. Omul e pe treaba lui, are duhovnic, merge regulat în Sf Munte, e prieten cu Virgiliu Gheorghe etc. Probabil că argumentele astea nu conving, dar m-am lămurit încă o dată cât de ușor putem greși în a ne da cu părerea despre cineva pe care l-am cunoscut virtual. Nu este omul perfect, o fi având și el bubele lui, dar vreau să mi-l arătați și mie pe cel care nu are nimic de reproșat.

Last edited by ovidiu b.; 18.03.2014 at 00:09:19.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 06:37:29
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Pana la urma, cine nu pacatuieste?

Mie nu imi place ideea de politica amestecata oarecum cu religia sau credinta. Sunt doua lucruri destul de diferite, iar daca omul e crestin, nu inseamna neaparat ca nu va face greselile si prostiile (prin prostii ma refer si la furtisagurile politicienilor) celor de dinaintea lui, in politica.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 07:55:36
Demetrius Demetrius is offline
Senior Member

Data înregistrării: 02.04.2012
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Corinusha Vezi mesajul
Pana la urma, cine nu pacatuieste?

Mie nu imi place ideea de politica amestecata oarecum cu religia sau credinta. Sunt doua lucruri destul de diferite, iar daca omul e crestin, nu inseamna neaparat ca nu va face greselile si prostiile (prin prostii ma refer si la furtisagurile politicienilor) celor de dinaintea lui, in politica.
Nu-ți place ideea de a trăi sincer, adevărat, curat?
Mincinosul a făcut credința și politica diferite.
Și sus, printre stele, se-nchină.(pr. Dumitru)
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 09:55:20
Corinusha's Avatar
Corinusha Corinusha is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.09.2009
Locație: Mures
Implicit

Nu e vorba ca nu imi place ideea. Dar e nerealist pur si simplu. Ca om, nu se poate sa nu pacatuiesti.
Iar ideea de politician cinstit...stim bine ca nu exista. Nu avem destule exemple? Nu vedem in ce hal suntem, ca tara, din vina politicienilor, in multe? Nu vedem ca ne manipuleaza cum vor ei, iar banii care ii dam noi statului ajung in mare parte in buzunrele lor? Nu vedem ca un politician semicinstit nu rezista mai mult de cateva luni?

De fapt, imi place ideea de a trai cinstit, onest, curat... dar, ultima data cand am verificat, am vazut prea putini oameni, si cu atat mai putini politicieni care sa duca o asemenea viata...
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 10:44:24
ovidiu b.
Guest

Implicit

Citat:
Mie nu imi place ideea de politica amestecata oarecum cu religia sau credinta.
Citat:
De fapt, imi place ideea de a trai cinstit, onest, curat...
Eu zic să stăm cu mâinile în sân, poate o să pice din cer ceea ce ne dorim.
Reply With Quote
Vechi 18.03.2014, 11:57:32
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de DragosP Vezi mesajul
Nu stau să caut acum prin postările de pe FB pentru că-i greoi. Era pe la începutul lunii februarie și, rememorând, mi-a zis ceva (aproximativ) că-mi răspunde după ce-i aduc nu-ș' ce certificat semnat de duhovnic.
Nu ma mir absolut deloc.
Tipul intr-adevar e un mare mitocan daca il calci cat de putin pe bombeu.

Daca a facut-o si public, intr-un mediu prin care asteapta sa promoveze social/politic e si prost gramada.

Apropo, care era intrebarea?
Vechi 18.03.2014, 12:03:30
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Astăzi, am aflat mai multe despre Capsali de la un prieten care îl cunoaște personal. Omul e pe treaba lui, are duhovnic, merge regulat în Sf Munte, e prieten cu Virgiliu Gheorghe etc. Probabil că argumentele astea nu conving, dar m-am lămurit încă o dată cât de ușor putem greși în a ne da cu părerea despre cineva pe care l-am cunoscut virtual. Nu este omul perfect, o fi având și el bubele lui, dar vreau să mi-l arătați și mie pe cel care nu are nimic de reproșat.
Deci prietenia cu V.G. si duhovnic regulat in Sf. Munte il absolva pe om de orice greseala, oricat de penibila.

Si eu stiu oameni care sunt sa zicem prieteni cu Danion Vasile, si asta nu-i face nici mai buni nici mai rai, sunt exact oamenii care sunt.

Mai stiu si un preot tacanit care teroriza un grup de discutii relativ insignifiant pana la urma si tot asa, s-or trezit unii sa zica ca are referinte bune, ca e ok ca nu's care e prieten cu el, dar tampeniile care le scria acolo cu mare zel, in care terfelea BOR si haina de preot, a lui si a altora, nici unul nu era dispus sa le ia la bani marunti.
Lasa dom'le, are referinte bune, ce sa ne mai uitam in gura lui?

Exact principiul PCR foarte la moda in trecut si prezent, competentele, valoarea - vorbe, nu cunoteaza ce stii sau spui, conteaza pe cine stii si ce spune ala despre tine.

Zi-mi si mie te rog, cat de regulat poti merge in Sf. Munte sa te spovedesti?

Adica omul are ori abonament la avion ori pacatuieste asa rar ca nu e nevoie sa-si vada duhovnicul mai des de 2 ori pe an.

Eu nu ii inteleg nici pe cei care tin musai sa aiba duhovnic undeva la o manastire la cateva sute de km unde ajung de max. 3 pe an, dar asa..e chiar ridicol.

Si mai ales perceptia generala ca un duhovnic in Sfantul Munte e ceva "cutting edge" ceva "pur sange" care da un randament fantastic la sfaturi si iertare, de nu gasesti picior de asa ceva in tara romaneasca, ce sa mai zici in orasul tau.

La cati pitici are omul asta, si mai ales nu ezita sa ii afiseze in public, duhovnicul ala ori nu da randament, ori e strict reclama nesimtita de la o posta, ca si poza de pe FB cu "duhovnici din Sf. Munte", foarte probabil publicata fara acordul lor explicit.

Last edited by AlinB; 18.03.2014 at 12:10:27.
Reply With Quote
Răspunde