Forum Crestin Ortodox Crestin Ortodox

Du-te înapoi   Forum Crestin Ortodox > Morala Crestina
Răspunde

Thread Tools Moduri de afișare
Vechi 19.03.2014, 00:17:20
Miha-anca
Guest

Implicit

Citat:
În prealabil postat de ovidiu b. Vezi mesajul
Poporul iși are în toate privințele povățuitorii pe care îi merită. Să ne asumăm această responsabilitate. Să privim spre noi, în interiorul nostru și acolo să găsim cauza.
Desigur, cauza exista in interiorul fiecaruia, fiind o cauza colectiva; dar cum am scris mai sus, lucrurile se schimba in bine, pentru ca oamenii se schimba in bine. Dumnezeu nu pote ramane indiferent la toate rugaciunile care se inalta zi de zi si ceas de ceas...

"Pace, pace, pace, pace! strigă conducătorii, iar popoarele lor pier în războaie, căci vorbesc despre pace fără Dumnezeu.
Pâine, pâine, pâine! strigă doctorii în economie ai Europei, iar popoarele lor pier de foame, căci caută pâine în afara lui Dumnezeu.
Legi, legi, legi! strigă doctorii în drept și-n dreptate ai Europei, iar popoarele lor strâng fărădelegi cât dealurile, până la nori, în fiecare zi și în fiecare ceas, căci scriu legile lor și nu ale lui Dumnezeu". Sf. N Velimirovici

Last edited by Miha-anca; 19.03.2014 at 01:34:14.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 10:24:07
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Data înregistrării: 29.01.2007
Religia: Ortodox
Implicit

Citat:
Eu cred în afirmațiile lui Dragoș și nu cred că e rău intenționat. Repet, Capsali nu e omul perfect, are bubele lui. O fi el cum o fi, dar cu siguranță nu îi va face concurență lui EBA sau lui Becali.
Interesant.
Se pare ca cel mai bun argumente pentru cei care sunt fanii lui Capsali, au reflexul de a-l pune alaturi de EBA ca sa-i scoata in evidenta "calitatile".

Cred ca asta spune suficiente despre ele (sau mai bine zis lipsa lor).

Se pare ca nu reusim sa scapam de reflexul de a vota papagalul si sa incercam sa cautam caracterul.
Vechi 19.03.2014, 11:10:56
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
Poate îmi prezinți o altă variantă mai bună.
Rugaciunea.

Citat:
Oricum, e mai interesant să faci pe deșteptul și să găsești bube la alții, uneori bube care nici măcar nu există.
Serios? Adica am mintit cand am spus ca este prost si agresiv cand ideile cuiva intra in coliziune cu idele lui sau chiar pentru mai putin de atat si Dragos la fel? Si MosNeagu?
Ca are o adictie bolnava fata de homeopatie?

Si Pavel Chirila a fost mult timp promovat ca un fel de scut al ortodoxiei si in ultima vreme si-a dat arama pe fatza cu homeopatia care practic e vecina cu vrajitoria.

Si altii la fel: Danion, Maica Ecaterina, cu cipurile, calendarul, etc.

Cam toti care au iesit la scena deschisa in acest rol, nefiind nici pe de parte maturi duhovniceste, au suferit vatamari foarte si au vatamat si pe altii.
Si astia nici macar nu ridicau semne de intrebare serioase inainte sa cada in nas, spre deosebire de dl. Capsa.

Nu stiu de ce vreti sa repetati numarul asta, pe pielea altora, ca pana acum s-a dovedit dezastruos.

Last edited by AlinB; 19.03.2014 at 11:16:03.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 16:55:29
antiecumenism antiecumenism is offline
Banned

Data înregistrării: 07.08.2006
Locație: ROMANIA,jud. Brasov
Implicit

Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Serios? Adica am mintit cand am spus ca este prost si agresiv cand ideile cuiva intra in coliziune cu idele lui sau chiar pentru mai putin de atat si Dragos la fel? Si MosNeagu?
Ca are o adictie bolnava fata de homeopatie?

Si Pavel Chirila a fost mult timp promovat ca un fel de scut al ortodoxiei si in ultima vreme si-a dat arama pe fatza cu homeopatia care practic e vecina cu vrajitoria.

Si altii la fel: Danion, Maica Ecaterina, cu cipurile, calendarul, etc.

Cam toti care au iesit la scena deschisa in acest rol, nefiind nici pe de parte maturi duhovniceste, au suferit vatamari foarte si au vatamat si pe altii.
Si astia nici macar nu ridicau semne de intrebare serioase inainte sa cada in nas, spre deosebire de dl. Capsa.

Nu stiu de ce vreti sa repetati numarul asta, pe pielea altora, ca pana acum s-a dovedit dezastruos.
-eu stiu ca il sustine si preotul Mihai-Andrei Aldea care este fost ucenic al parintelui Ierom. Adrian Făgețeanul
-citez de pe facebook: " Hai să ne străduim cu toți să avem un rezultat cât mai bun în susținerea singurului candidat cu o platformă exclusiv ortodoxă și exclusiv românească!"preotul Mihai-Andrei Aldea

-la fel vad ca il sustine Virgiliu Gheorghe,alianta familiilor din Romania..
-sunt nume care spun ceva spre deosebire de voi
-si oricum e bine sa facem comparatie pt ca mai bine ajunge in parlamentul European un Capsali care e ortodox,sprijina familia,e impotriva avorturilor si homosexualitatii..(chiar daca are greselile lui..) decat sa ajunga acolo fiica lui Basescu care sustinea legalizarea drogurilor,decat sa ajunga alti parlamentari care voteaza legi pro-avort si pro-homosexualitate

- Danion, Maica Ecaterina nu or fi ei maturi duhovniceste dar in nici un caz nu esti tu,si oricum Danion cu greselile lui a facut si a zis multe lucruri bune:despre sfintii inchisorilor,impotriva ereziilor(ecumenism),impotriva practicilor demonice yoga,new-age..de ce sa nu amintim si aspectele pozitive

Last edited by antiecumenism; 19.03.2014 at 17:00:44.
Reply With Quote
Vechi 19.03.2014, 17:34:17
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Citat:
În prealabil postat de antiecumenism Vezi mesajul
.
-sunt nume care spun ceva spre deosebire de voi
Citat:
În prealabil postat de AlinB Vezi mesajul
Exact principiul PCR foarte la moda in trecut si prezent, competentele, valoarea - vorbe, nu cunoteaza ce stii sau spui, conteaza pe cine stii si ce spune ala despre tine.

Citat:
-si oricum e bine sa facem comparatie pt ca mai bine ajunge in parlamentul European un Capsali care e ortodox,sprijina familia,e impotriva avorturilor si homosexualitatii..(chiar daca are greselile lui..) decat sa ajunga acolo fiica lui Basescu care sustinea legalizarea drogurilor,decat sa ajunga alti parlamentari care voteaza legi pro-avort si pro-homosexualitate
Sprijina cum? Cu vorbe si agresivitate prosteasca?
Acolo conteaza voturile, la numar.
Ai citit bilantului votului dat de romani pentru raportul Estrela?
Cati dintre ei erau ortodocsi din astia cu caramida in piept?
Si majoritatea au fost contra sau macar s-au abtinut, unii chiar impotriva directivelor partidului din care faceau parte.

Sa mai aduc aminte si de cate ori a votat romanul in ultimii > 20 ani cu cei care l-au mintit si furat, pentru ca aveau impresia ca evita un rau si mai mare?

Citat:
Danion, Maica Ecaterina nu or fi ei maturi duhovniceste dar in nici un caz nu esti tu,
Nici nu am pretentia.
Dar astia au, altfel ar sta in banca lor sau si-ar cantari cu mai multa atentie vorbele si ideile, inainte sa iasa cu ele la scena deschisa.

Citat:
si oricum Danion cu greselile lui a facut si a zis multe lucruri bune:despre sfintii inchisorilor,impotriva ereziilor(ecumenism),impotriva practicilor demonice yoga,new-age..de ce sa nu amintim si aspectele pozitive
Si la stilisti ai sa gasesti lucruri bune daca vrei, ca sunt impotriva masoneriei, ecumenismului si alte povesti.
Dar tot stilisti si schismatici raman.

Last edited by AlinB; 19.03.2014 at 18:02:01.
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 08:49:15
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Acum ca este impotriva avorturilor, legalizarii drogurilor sau a homosexualitatii este de apreciat, insa am avea nevoie de cineva care sa aiba solutii si sa aiba o echipa in jur, pentru gravele probleme de astazi a Romaniei- coruptia, situatia agriculturii, reindustrializarea tarii si starea infrastructurii (in primul rand feroviare)! Sa vad un program coerent pentru aceasta domenii si apoi mai discutam!
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 09:41:54
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Haha, ce naiv esti.
Nu programul e problema, ci oamenii care au acces la putere si mai ales cum.
Democratia e o iluzie, frumos cosmetizata e drept, dar si pe tine te-a tras in piept.
Vechi 20.03.2014, 10:24:35
Florinvs Florinvs is offline
Senior Member

Data înregistrării: 06.12.2012
Locație: Husi, judetul Vaslui
Implicit

Bineinteles ca la noi marea problema este tipul de oameni care ajung la conducere, dar va intreb- cum se face ca in alte tari (Suedia, Norvegia, Australia, Polonia, etc), in care tot sistem democratic este, tot politicieni sunt si tot prin vot sunt alesi, acest sistem democratic chiar functioneaza si inca destul de bine (cel putin din punct de vedere economic ai al nivelului de trai), pe când numai la noi nu se poate ?!
Reply With Quote
Vechi 20.03.2014, 11:17:42
AlinB AlinB is offline
Senior Member

Implicit

Mai mediteaza la chestia asta :)
Vechi 20.03.2014, 21:09:06
catalois catalois is offline
Banned

Data înregistrării: 11.03.2014
Implicit

Citat:
În prealabil postat de Florinvs Vezi mesajul
Bineinteles ca la noi marea problema este tipul de oameni care ajung la conducere, dar va intreb- cum se face ca in alte tari (Suedia, Norvegia, Australia, Polonia, etc), in care tot sistem democratic este, tot politicieni sunt si tot prin vot sunt alesi, acest sistem democratic chiar functioneaza si inca destul de bine (cel putin din punct de vedere economic ai al nivelului de trai), pe când numai la noi nu se poate ?!
Ce inseamna nivelul de trai si cui foloseste? Te rog sa raspunzi.
Reply With Quote
Răspunde